• Onafhankelijk vergelijken
  • Totaal 203 datingsites
  • Altijd een site die bij je past

Happn vraagt mannen rode lipstick te dragen

Geplaatst op 15 maart 2017 om 10:24

Het ziet er misschien heel grappig uit, al die mannen die je ziet met rode lippenstift. Toch is kern achter dit idee het tegendeel. Happn, de online datingapp, heeft dit namelijk gevraagd aan alle mannen om een statement te maken tegen seksueel misbruik. Helaas is dit iets wat voorkomt over de hele wereld en waar Happn zich sterk voor wilt maken.

Dit doen ze niet alleen, samen met de beweging Mettez du Rouge (‘draag het rood’) hebben zij dit opgezet. 8 maart was het internationale vrouwendag en in Canada, Frankrijk en de Verenigde Staten hebben zij mannen opgeroepen om op hun profiel met rode lippenstift een statement te maken tegen seksueel geweld.

Met een pop-up screen hebben zij zoveel mogelijk mannen proberen te bereiken in de hoop dat al deze mannen hun lippen mooi rood kleuren. Het is een kwestie waar de Mettez du Rouge ook juist de mannen in wilde betrekken en daardoor de conversatie met hen willen gaan. Om een beeld te krijgen: elk jaar zijn er meer dan 293,000 aangiften van seksueel misbruik in de Verenigde Staten. Dat zijn er elke dag 802, dus elke 98 seconde één. Dit aantal is niet te bevatten en moet omlaag.

Happn’s internationale communicatie directeur, Clair Certain zegt hierover: “De statistieken over seksueel geweld bij vrouwen zijn beangstigend, schandalig en uit proportie, zeker als je denkt wie deze slachtoffers hebben gemaakt. Het gaat hier om echte mensen, echte vrouwen!” De rechten van vrouwen moeten niet alleen gevierd worden op internationale vrouwendag, maar elke dag volgens de oprichters. Toch is internationale vrouwendag een dag die gebruikt kan worden om deze kwesties weer bewust te maken bij een hele hoop mensen. Doe jij mee?


Dossier Happn

Dit nieuwsbericht is onderdeel van ons dossier Happn.

Bekijk alles rondom Happn

Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Happn vraagt mannen rode lipstick te dragen

HappyPancake

Gratis datingsite
Happn vraagt mannen rode lipstick te dragen

Nextlove

Algemeen
© Datingsite Kiezen 2018 | Onderdeel van Dik.nl | KvK 01180833 | Herestraat 106, 9711 LM Groningen | Privacy