Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Gebruik je veel smiley’s? Dan denk je vaker aan seks

Laatst bijgewerkt: 5 januari 2016

Wat hebben emojis en seks met elkaar te maken? Niet zo gek veel, zou je zeggen. Toch wel. Singles die emojis gebruiken denken meer aan seks dan vrijgezellen die dat niet doen. Dat geeft Match.com aan. Deze Amerikaanse datingsite heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van emoticons onder hun leden. Er is gekeken naar het gebruik onder de singles en welke emojis het vaakst gebruikt worden. Herken jij jezelf in het vaak gebruiken van emoticons? Let dan goed op, want de ene emoji is de andere niet.

Iedereen kent wel iemand in zijn omgeving die constant van die smileys stuurt, Of jij het nu zelf, je beste vriendin of die ene collega, Mensen die dit doen zouden vaker aan seks mensen dan andere mensen. Er is een hele grafiek gemaakt die aangeeft wanneer je valt in de categorie ‘denkt meerdere keren per dag aan seks’. Je valt in deze categorie als je meer dan één emoticon gebruikt per bericht. De groep die namelijk meerdere keren per dag aan seks denk gebruikt ook meerdere emojis in een bericht.

Welke emoticons er dan vooral gebruikt worden is ook onderzocht. Er is een onderscheid gemaakt tussen vrouwen en mannen. Dit had niet gehoeven, want de top drie is hetzelfde. De knipoog stond bij beide op nummer één, op plek twee staat de bloosglimlach en plek drie wordt gevuld door de smiley met het kussende hartje. De emojis die je volgens het onderzoek vooral niet moet gebruiken zijn het meisje met haar hand omhoog, de emoticon die de lippen afbeeld en de aap die zijn handen voor zijn ogen houdt. Blijkbaar scoor je hier geen punten mee.

Of het onderzoek heel serieus genomen moet worden is nog maar de vraag. Zo zijn er bijvoorbeeld sommige moeders die graag whatsapp gebruiken om in contact te blijven met hun kinderen. Of kinderen van 14 jaar die met hun vriendjes of vriendinnetjes whatsappen. Ook zij gebruiken vaak meer emoticons dan ons lief is. En dat is vast niet altijd seksueel bedoeld.

emoji-seks-grafiek

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies