Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Flutter: De datingapp om echte mensen te leren kennen.

Laatst bijgewerkt: 14 december 2015

Stel je eens voor. Er zou een platform zijn waarbij je mensen echt kan ontmoeten, vanaf je telefoon. Je ziet mensen écht. Geen fake foto’s of mooie verhalen in de bio, nee je ontmoet ze face to face. Je kan iemand zien. Zijn of haar trekjes ontdekken wanneer hij of zij lacht. Je leert iemand kennen zonder filter of mooie woorden. Maar hoe dan? Klinkt een beetje vaag, toch? Dat is het niet! Flutter is de datingapp waarbij je geen foto’s, namen en bio’s te zien krijgt totdat je een mach vormt.

Het werkt als volgt. Het eerste wat je van je beoogde partner ziet is een video van 15 seconden. Het mooie en gekke is dat er geen geluid bij zit. Zo hoef je dus niet eens na te denken over wat je allemaal moet zeggen. Je kan iemand zien zonder dat je een naam weet, opleiding te zien krijgt of dat de persoon in kwestie een mooi staaltje fotoshop heeft toegepast op zijn of haar profielfoto. Dit alles valt dus weg en je krijgt iemand even ‘echt’ te zien. Mocht je denken: dit is mijn prins op het witte paard of mijn prinses in de witte jurk, dan volgt er een face tot face video.  Maar allen als de ander er hetzelfde over denkt. Gelukkig wordt er nog wel even afgeteld zodat je er goed voor kan gaan zitten.

De zoekfunctie kan persoonlijk worden ingesteld. Zo kun je de afstand en leeftijd zelf bepalen. Kortom :een app waarbij de ontwerpers aangeven dat het een heel nieuwe soort van dating is via je telefoon. Of dit echt zo waterdicht als zij zelf geloven, valt nog maar te bezien. Wel is het een leuke vorm van communiceren via het internet en ben je niet alleen maar met je duimen bezig op een toetsenbord. Ook is het een keer wat anders dan die stereotype vleeskeuring. Dat hebben we wel een beetje gehad, toch?

 

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies