Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Flash Dating: De app met echte foto’s!

Laatst bijgewerkt: 1 februari 2016

Flash dating is de nieuwe app waarbij je met mensen in contact kan komen die ‘echt’ zijn. Dit is hoe de app zichzelf graag wil laten zien. Misschien denk je nu, hebben we weer zo’n datingapp. Hoe vind ik mijn prins op het witte paard in het oerwoud van al die apps? Goed opletten, want deze app zou wel eens de utkomst voor je kunnen zijn.

De makers geven aan dat je vaak niet weet – wanneer je iemand ontmoet via het internet – de foto’s een goede weerspiegeling zijn van de werkelijkheid. Daar hebben ze iets op bedacht. Je maakt een foto via de app en dit is je ‘actieve’ foto. Een pareltje uit je oude collectie halen kan dus niet meer. Dit is de foto die blijft staan en gezien kan worden door iedereen die de app gebruikt. De foto blijft maar twee weken zichtbaar of zal veranderen wanneer je zelf een nieuwe foto maakt via de app. Wanneer jij jouw actieve foto hebt gemaakt kun je aan de slag met de app. Het swipen kan dus beginnen. Wanneer er een match ontstaat werkt het net als bij andere dating apps. Je kunt gaan chatten en elkaar leren kennen.

Flash dating heeft net als veel apps een profiel waarop gekeken kan worden. Zo zie je wanneer de foto genomen is en bijvoorbeeld hoever iemand nu bij jou vandaan is. Of de app echt iets toevoegt aan de huidige markt is moeilijk te zeggen. Het idee van een foto die je via de app moet maken is een leuk idee en zal voor sommige mensen zeker werken. Wel betekent een extra datingapp ook meer onoverzichtelijkheid. Mensen moeten gaan kiezen welke app ze wel en welke niet gaan gebruiken. Het positieve aan het toenemende aantal apps is dat je kan kiezen waar jij je prettig bij voelt. Je vindt het fijn om gewoon je Facebookprofiel in te laden? Dan kies je voor Tinder. Vind je het fijn vrijwel geen bewerkte foto’s te zien, dan kies je voor Flash. De keuze is tegenwoordig reuze!

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies