Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Facebook maakt gelukkig. Toch?

Laatst bijgewerkt: 23 november 2015

Heb jij Facebook? Dan ben jij ongelukkiger dan iemand die dat niet heeft. Uit onderzoek van het Hapiness Research Institute in Kopenhagen komt naar voren dat mensen die stoppen met het gebruiken van Facebook gelukkiger worden. Misschien ben je wel net zo verslaafd als de rest van Nederland, maar toch zou stoppen een goede overweging zijn als je merkt dat je minder gelukkig bent.

Het blijkt namelijk dat je meer tevreden bent met het leven dat je leidt wanneer je Facebook niet meer gebruikt. Om dit te kunnen bewijzen zijn er in Denemarken twee groepen mensen gemaakt. De ene groep maakte een week lang heel intensief gebruik van het sociale medium, de andere groep is een week lang niet op Facebook geweest. Toen de week voorbij was, kwam naar voren dat de groep die geen een week lang zonder moest gelukkiger was met hun leven.

Maar waarom word je nou gelukkiger van stoppen? Mensen die meededen aan het onderzoek werden een stuk actiever in hun ‘echte’ sociale leven. Ook het feit dat je leuke gebeurtenissen gaat vergelijken met die van anderen helpt niet bij het gelukkiger worden. Doordat het bij iemand anders het gras groener lijkt kun je daar een (heel) negatief gevoel aan over houden. Opvallende zaken die naar voren kwamen tijden het onderzoek, zijn dat Facebooken meer stress met zich meebrengt en dat mensen zich minder goed kunnen concentreren.

Het is voor veel mensen lastig om te stoppen met dit sociale medium. Dit heeft niet alleen te maken met de dingen die je wil delen met anderen, maar ook de angst om iets te missen. Dit kan te maken hebben met wat je vrienden doen of met bijvoorbeeld aankomende evenementen. Er zijn een heleboel redenen te verzinnen om er niet mee te stoppen, maar ook genoeg om dit wel te doen. Een Facebookloos bestaan, zou jij dat aankunnen?

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies