Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Één keer per week seks is de sleutel tot geluk!

Laatst bijgewerkt: 30 november 2015

Eenmaal per week tussen de lakens duiken met je partner maakt je het gelukkigst. Hoe meer seks hoe beter klopt dus niet áltijd. Dit blijkt uit onderzoek van het tijdschrift ‘Social Psychological and Personality Science’. Zij hebben gekeken naar de behoefte van partners en het geluksgevoel op het gebied van seks. De onderzoekers hebben maar liefst 14 jaar gegevens verzameld van meer dan 24000 getrouwde stellen. Het onderzoek is er dus niet zo maar eentje!

Wat opvallend is aan de uitkomst van het onderzoek, is dat wanneer je meerdere keren per week seks hebt, dit je niet per se gelukkiger maakt. “Men wordt gelukkiger als ze vaker seks hebben, maar dit verband is niet langer significant bij meer dan een keer per week’’, zegt onderzoekster Amy Muise. Nu klinkt dit misschien een beetje raar, maar dit komt door het volgende: een curvillineaire relatie. Nu hoor ik je denken: een wat? Een curvillineaire relatie. Dit betekent dat in het begin het effect toeneemt (van de behoefte naar seks) en na een hoogtepunt weer afneemt.

In het begin van je relatie ben je dus gelukkiger als je vaker seks hebt. Dit verandert op een bepaald moment in je relatie en dan zorgt meer seks voor minder gelukgevoelens. Dit punt is bij iedere relatie anders. Uit het onderzoek komt niet naar voren waarom op een bepaald moment die gevoelens afnemen. Het is belangrijk dat de intimiteit goed blijft binnen een relatie en dit heeft niet alleen met seks te maken.

Ook een opvallend feit uit het onderzoek is dat er een groter verschil is tussen mensen die maar één keer per maand seks hebben tegenover de mensen die één keer per week seks hebben, dan het geluk tussen mensen met een hoger of een lager inkomen.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies