Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Een collega onder de kerstboom?

Laatst bijgewerkt: 30 november 2015

Met wie ga jij de komende kerstborrel flink flirten? Driekwart van de singels geeft aan dat zij het heerlijk vinden om te flirten met collega’s. Dus, ben je single en was je er nog niet over uit of je naar die kerstborrel moet gaan? Ga! Uit onderzoek van parship kwamen wat verrassende dingen naar voren.

Er is een groot verschil tussen mannen en vrouwen op het gebied van flirten op de werkvloer. Zo vindt een man het bijvoorbeeld niet erg om na de borrel een onenightstand te hebben. Vrouwen denken hier over het algemeen toch anders over. Het is zo dat 68% hier problemen mee heeft. Bij de mannen vindt maar 46% dit ongepast. Een groot deel van de ondervraagden zou moeite hebben met een flinterig gesprek op de werkvloer, of heel lang en intens oogcontact.

Wat vinden we eigenlijk van flirten met je baas? Het grootste deel geeft toch aan dit niet kan. Het zou onprofessioneel zijn en een boel problemen met zich meebrengen. Dit doen veel mensen liever niet en ‘houden’ het bij collega’s die op hetzelfde niveau werkzaam zijn. Wat opvalt in het onderzoek is dat vrouwen eerder met de baas zouden flirten dan mannen.

Net werd al aangegeven dat volgens velen een onenightstand te ver zou gaan. Dit is niet het enige. Flikfooien staat met stip op nummer twee. Dit wordt ook zeker niet gewaardeerd en als onprofessioneel beschouwd. Flirten met de baas staat op drie en op vier staat kussen. Een lange, hartstochtelijke kus op de dansvloer met die aantrekkelijke collega zit er helaas niet in tijdens de borrel. Maar wat kun je dan wel doen? Intens oogcontact vinden veel van de ondervraagden al minder erg, net als intiem dansen. Een ‘slow dance’ is dus minder erg als kussen op de dansvloer. Ook een flirterig gesprek zal door veel niet worden gezien als iets onprofessioneel. Wanneer je dit zachtjes doet tijdens het dansen zal je een hele leuke kerstborrel hebben!

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies