Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Downder: dating voor downies

Laatst bijgewerkt: 28 september 2015

Daten via de telefoon wordt steeds populairder en dus ook steeds veelzijdiger. Dating voor homo’s, dating voor de elite en dating voor alleenstaande ouders. Maar waarom geen dating voor mensen met een rugzakje? Volgens de bedenkers van de conceptuele datingapp Downder verdienen mensen met het syndroom van Down ook een eigen app waarmee ze nieuwe mensen kunnen ontmoeten. En dus hoeven ze binnenkort hopelijk alleen nog maar op ‘Down’ of ‘Doei’ te tikken voor dates.

Een aantal creatieve geesten uit Amsterdam heeft in opdracht van BNN een datingapp voor mensen met het syndroom van Down bedacht. Want, zo valt op hun website te lezen, ook mensen met het syndroom van Down hebben seksuele behoeften. In de huidige maatschappij worden deze seksuele behoeften echter moeilijk vervuld. Er zijn hooguit wat feestjes of betaalde datingplatformen voor downies. En daarom is het tijd voor een gratis app waardoor daten voor iedereen met het syndroom van Down toegankelijk wordt. Alleen zo leven we echt in een maatschappij waarin iedereen gelijk is en iedereen dus ook gelijk behandeld wordt.

Ook zij met een extra chromosoom zouden dus al swypend de ware tegen moeten kunnen komen. Het idee van Downder is gebaseerd op Tinder. Je krijgt dus foto’s te zien van verschillende mensen uit de buurt die jij vervolgens kan beoordelen. Met een ‘Down’ laat je merken dat je ze leuk vindt, als je op ‘Doei’ klikt zal je niets meer met de persoon in kwestie te maken krijgen. Vinden jullie elkaar allebei leuk, dan kan er gechat én gedatet worden! O, je moet natuurlijk wel het syndroom van Down hebben om mee te kunnen doen aan deze app. In dat geval rest er nog maar één ding: get down on it!

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies