Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Door gemakkelijk swipen succesvol in de liefde

Laatst bijgewerkt: 20 januari 2016

Tinder blijkt een geaccepteerde datingapp te zijn geworden in 2015. Het zou dé datingapp zijn waar vrijgezellen zich graag bij aanmelden. De kans is groot het te maken heeft met het feit dat de app laagdrempelig is en er geen kosten aan verbonden zijn om deel te kunnen nemen. Maar er is ook kritiek op de app. Het zou namelijk de romantiek van tegenwoordig geen goed doen.

Het is dus een laagdrempelige app waarbij je alleen Facebook en een telefoon nodig hebt. Dan kun je een profiel aanmaken en lekker gaan swipen. Je komt veel lachende vrijgezellen tegen. Staan deze je aan? Swipe dan naar rechts. Denk je: nee deze voldoet niet aan mijn eisen. Dan kan hij of zij naar links worden geschoven. Mocht de ander jouw foto ook leuk vinden en jij geeft hem of haar ook een swipe naar rechts? Dan is er een match en kan het chatten beginnen. Soms zijn de openingszinnen een beetje cheesy, maar dan is het gesprek wel gestart. Er hoeven geen vragenlijsten ingevuld te worden over je persoonlijkheid of je werk. Je kunt dus gelijk aan de slag. Het is vooral onder jongeren een vaak gebruikte app. Dit zal vooral te maken hebben met het feit dat het gratis is en dat je na het installeren gelijk mensen kan bekijken. Wel heeft Tinder een plusversie gemaakt. Hier zijn extra functies aan gekoppeld.

Er zijn al heel veel stelletjes ontstaan via de app. Vooral in de grote steden heeft het kunnen bijdragen aan nieuwe relaties. Ook mensen die kinderen hebben zijn te zien op de app. Dit heeft te maken met de hoeveelheid tijd die zij hebben, of zeg maar gerust niét hebben. Het is makkelijk om dan snel de app te installeren om ’s avonds op de bank lekker te swipen.

Ook wordt er negatief gesproken over de datingapps. Mensen zouden minder snel een relatie aan willen gaan omdat ze bang zijn dat ze een leuker iemand tegenkomen op bijvoorbeeld Tinder. En in het café zitten mensen vaak alleen nog maar zitten te swipen. Maar volgens deskundigen is het niet de schuld van Tinder dat dit gebeurt. Het is de mentaliteit van nu. Mensen willen alles sneller en gemakkelijker. Zo’n app is het perfecte antwoord op deze vraag.

Concurrentie op de loer
In 2016 is er echter ook veel concurrentie op het gebied van datingapps. Zo is Happn zijn opkomst aan het maken en schieten nieuwe initiatieven uit de grond.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies