Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Dé manier om je date netjes af te wijzen

Laatst bijgewerkt: 20 december 2015

De afspraak is gemaakt. Nu de date nog. Nee, hij of zij is het toch niet voor jou. Maar hoe breng je dit netjes over? Na een date is het namelijk nooit leuk om te horen dat je niet de person bent die diegene zoekt. De afwijzing kan bot of netjes gebracht worden, maar het blijft niet gemakkelijk. Gelukkig bestaan er nog mannen die dit op een nette manier kunnen verwoorden, blijkt uit het volgende verhaal.

Erin is een Amerikaanse vrouw. Ook zij heeft iemand moeten dumpen, en eerlijk: het is de beste afwijzing waar ik ooit van heb gehoord. Terug naar het begin. Erin leerde een leuke man kennen via een datingsite. Na een aantal dates kwamen ze er beide achter dat ‘het’ er niet was. De chemie was er niet en ook de gespreksstof raakte snel op. Het laatste afspraakje was in de bioscoop, waarna er twee weken totaal geen contact meer was. De man nam het initiatief om de pijnlijke stilte te verbreken. Hij stuurde haar een lief en respectvol berichtje. Waarom? Dat lees je hieronder. Dit verhaal gaat nu niet alleen in Amerika viral, maar ook in andere werelddelen – waaronder Europa – wordt het verhaal opgepikt.

De man waarvan wij de naam helaas niet weten, begint zijn bericht met het maken van zijn excuses omdat hij twee weken niet van zich heeft laten horen. Een echte heer dus. “Ik wil je gewoon even laten weten dat je een fantastisch persoon bent en dat je absoluut iemand zal vinden”, schreef hij. “Tussen ons zou het nooit werken, maar je bent echt mooi en leuk. Ik vind dat je dat moest weten. Ik moet bekennen dat ik even heb gezocht wat ik moest schrijven, misschien was geen reactie beter geweest? Soit, ik denk niet dat we elkaar nooit meer tegen het lijf zullen lopen gezien het feit dat we vijftig gemeenschappelijke vrienden hebben. Dus als dat gebeurt, wil ik gewoon ‘hallo’ kunnen zeggen. Daarnaast ben ik nog altijd gechoqueerd nadat we ‘Peanuts’ zagen. Wat een slechte film!”

Lief toch? Dit bericht viel ook bij Erin in de smaak want ze antwoordde het volgende: “Hey, dat was een heel lief bericht. Ik vind het tof dat je het me laat weten en ik voel hetzelfde. Je bent zeker heel aantrekkelijk gezelschap maar we horen niet bij elkaar. Ik zal absoluut ‘goeiendag’ zeggen als ik je tegenkom. Ik heb trouwens al aan iedereen die ik ken verteld om niet naar die film te gaan kijken”.

Volgens Erin zouden meer mannen zo’n eerlijke creatieve moeten geven wanneer zij een vervolg date niet zien zitten. Zou jij hetzelfde kunnen doen?

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies