Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

De gratis film over de dating app ‘97%’

Laatst bijgewerkt: 11 november 2015

De gratis film over de dating app ‘97%’ De korte film ‘97%’ is nu gratis te bekijken voor iedereen. Filmmaker Ben Brad won meerdere prijzen met zijn creatie: de publieksprijs van het Cellu L’art Filmfestival in Jena (Duitsland) en de film was afgelopen jaar zelfs dé Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie beste korte film. Ook jij kunt deze film dus vanaf nu – gratis – bewonderen.

Ver voor de tijd van Tinder en andere datingapps, werd het verhaal voor de film geschreven. In die tijd stond de Tinderapp nog niet op bijna iedere telefoon van vrijgezel Nederland en ook andere apps om je ware liefde mee te vinden waren nog niet erg populair. Toch overkomt het de hoofdrolspeler.

De korte film gaat over Bert. Hij stapt in de metro en ziet op zijn telefoon een melding van de datingapp, dat hij een ‘love match’ heeft van 97%. Tijdens zijn rit in de metro probeert hij te achterhalen wie zijn match is. Hij ziet verschillende vrouwen die passen in het profiel, zoals beschreven in de app. Maar of hij ook daadwerkelijk zijn match gaat vinden, zal je zelf moeten bekijken.

Toen de film in 2013 in première ging, was het nog vrij nieuw om een app zoals Tinder op je telefoon te hebben. Zijn die apps een goede ontwikkeling, of wordt het daardoor juist niet zo gemakkelijk om je nieuwe ware liefde te vinden? Brand: “Het antwoord ligt waarschijnlijk ergens in het midden. Natuurlijk is het fantastisch dat je nu door apps als Tinder en Grindr zo snel en zo makkelijk met andere mensen in contact kunt komen, maar het online daten kan ons ook blind maken voor onze omgeving. Daar gaat deze film over.” Zouden we dan toch iets beter om ons heen moeten kijken? Volgens velen maakt internet het toch daten toch wel makkelijker.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies