Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

De eerste zondag van dit jaar was het online daten geblazen!

Laatst bijgewerkt: 11 januari 2016

Deze zondag was geen normale dag. In ieder geval niet op datinggebied. Het was de dag dat meer mensen zich aanmelden bij een datingsite dan op welke dag van het jaar dan ook. Om even een inschatting te geven: de aanmeldingen op de eerste zondag van 2016 waren twee keer zo als in een gewone week. Waarschijnlijk deden de verliefde stellen aan het kerstdiner en de nieuwjaarszoenen tussen andere geliefden de vrijgezellen hunkeren naar een partner.

Erik van der Veen van Relatieplanet geeft aan dat er elk jaar een stijging te zien is na de feestdagen en dan met name op de eerste zondag. Als alle drukte van de decembermaand weer voorbij is gaan veel vrijgezellen op zoek naar een nieuwe liefde. Dit is niet alleen bij Relantieplanet te zien, maar ook bij Parship en Tinder.

De gebruikers van Tinder kregen een melding van de app. Hierin stond dat er zondag 3 januari drie keer meer mensen actief waren dan op andere dagen. Dit bleek dus dé dag te zijn om op Tinder op zoek te gaan. Ook gebruikers van Lexa konden meer nieuwe mensen ontmoeten dan andere dagen. Daar waren het aantal inschrijvingen verdrievoudigd.

Bij Parhsip was op deze dag te zien dat de aanmeldingen toenamen, maar ook dat gebruikers actiever waren dan andere dagen van het jaar. Ze stuurden meer berichten naar elkaar en keken vaker naar profielen van ander gebruikers.

Blijkbaar hebben de reclames van de datingssites tijdens de feestdagen geholpen. Er werd meer reclame gemaakt rond deze dagen door de aanbieders, dus de kans is groot dat dit heeft bijgedragen aan de toenemende belangstelling. Het zou natuurlijk ook zo kunnen zijn dat goede voornemens een rol spelen. Als dit op het lijstje stond van 2016 was zondag de perfecte dag om de wens van een nieuwe partner te ontmoeten werkelijkheid te laten worden. Niet getreurd als je deze dag niet actief bent geweest op een datingssite. Er zijn nog 11 maanden in het jaar en ook volgend jaar zal er weer een eerste zondag van het jaar zijn.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies