Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

De datingapp zonder vleeskeuring!

Laatst bijgewerkt: 27 november 2015

Candidate is de datingapp wanneer je iemand écht beter wil leren kennen en niet alleen op het uiterlijk af wil gaan. Je leert mensen kennen op een hele andere manier. Via de app stel je iemand vragen door middel van een quiz. Wanneer het antwoord van beide kanten bevalt, ontstaat er een match.Dan zie je pas hoe die persoon eruit ziet. Volgens de makers van de Candidate-app zorgt deze manier van elkaar leren kennen erdoor dat het meer om de persoonlijkheid gaat en het geen vleeskeuring is, bij apps als bijvoorbeeld Tinder.

Nu hoor ik je denken: wat moet ik doen om mee te kunnen spelen? Het is heel simpel. Je download de app en je maakt een profiel aan. Je vult alleen je naam, leeftijd en afkomst in en het spel kan beginnen! Voor de andere partij verzin je drie leuke vragen. Dit kunnen vragen zijn zoals: wat is je favoriete stad? Of een vraag als: ga je liever met de auto of op de fiets? Op die manier kun je gelijk kijken of dingen die voor jou belangrijk zijn ook aansluiten bij jouw potentiële match. Mocht je bijvoorbeeld 16 katten thuis hebben, is het handig om dit toch even van tevoren te peilen bij de ander. De vragen die je stelt zijn dus helemaal afhankelijk van wat jij wil weten en kunnen zo kort of lang zijn als jij zelf wilt.

De antwoorden die jij vervolgens krijgt van je potentiële matches worden gerangschikt. Degene die antwoorden geeft die het beste bij jou passen komt bovenaan. Daarna krijg je pas het profiel te zien. Het profiel bevat gelukkig een foto, want ja: het oog wil ook wat. Mocht die foto dan ook nog aan jouw eisen voldoen, dan kun je eindeloos met elkaar chatten.

Omdat de app nog vrij nieuw is, zitten er helaas nog maar weinig Nederlanders op. Je komt op dit moment vooral veel Duitsers tegen, Candidate komt oorspronkelijk uit Duitsland. Dus, ben je die vleeskeuring een beetje zat en vind je dat er meer Nederlanders deze app moeten gebruiken, dan is Candidate zeker iets voor jou!

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies