• Onafhankelijk vergelijken
  • Totaal 211 datingsites
  • Altijd een site die bij je past

Datingsite Ashley Madison schiet weer in de fout met beveiliging

Geplaatst op 7 december 2017 om 14:28

De vreemdgaan datingsite Ashley Madison staat niet bekend om haar goede beveiliging. In mei 2015 kwam de website al in het nieuws vanwege een hack waarbij gebruikersgegevens waren ontvreemd. In augustus dat jaar werd deze data ook daadwerkelijk naar buiten gebracht. Hierna pakte de datingsite de draadjes weer op, maar nu blijkt dat de website zijn beveiliging nog steeds niet goed op orde heeft. Gebruikers kunnen gemakkelijk verborgen foto’s van andere gebruikers bekijken. Dat blijkt uit een onderzoek van Kromtech Security.

Private foto’s key
Om verborgen foto’s te delen met andere gebruikers beschikken gebruikers over een ‘privésleutel’. Wanneer deze sleutel wordt gecommuniceerd met een andere gebruiker heeft deze toegang tot de foto’s. Kromtecht Security kwam er echter achter dat de sleutel niet gecommuniceerd hoeft te worden om deze foto’s te bekijken, maar automatisch wordt verspreid nadat een andere gebruiker zijn sleutel met iemand deelt.

Reactie Ashley Madison
Het veiligheidsrisico werd eerst gecommuniceerd met Ashley Madison waarna de datingsite er voor koos om het aantal keer dat je je sleutel kunt delen op een dag wordt verminderd. Het delen van de foto’s is echter nog steeds mogelijk en lijkt Ashley Madison in eerste instantie niet te willen aanpakken. In een reactie geeft Avid Life Media, het moederbedrijf van de datingsite, aan dat ‘het automatisch uitwisselen van de sleutels een voorgenomen functie is’.


Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Datingsite Ashley Madison schiet weer in de fout met beveiliging

Wetime.be

Vriendschap
Datingsite Ashley Madison schiet weer in de fout met beveiliging

Cupify

Algemeen
Datingsite Ashley Madison schiet weer in de fout met beveiliging

eMatch

Algemeen
© Datingsite Kiezen 2018 | Onderdeel van Dik.nl | KvK 01180833 | Herestraat 106, 9711 LM Groningen | Privacy statement