Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Datingsite Ashley Madison schiet weer in de fout met beveiliging

Laatst bijgewerkt: 7 december 2017

De vreemdgaan datingsite Ashley Madison staat niet bekend om haar goede beveiliging. In mei 2015 kwam de website al in het nieuws vanwege een hack waarbij gebruikersgegevens waren ontvreemd. In augustus dat jaar werd deze data ook daadwerkelijk naar buiten gebracht. Hierna pakte de datingsite de draadjes weer op, maar nu blijkt dat de website zijn beveiliging nog steeds niet goed op orde heeft. Gebruikers kunnen gemakkelijk verborgen foto’s van andere gebruikers bekijken. Dat blijkt uit een onderzoek van Kromtech Security.

Private foto’s key
Om verborgen foto’s te delen met andere gebruikers beschikken gebruikers over een ‘privésleutel’. Wanneer deze sleutel wordt gecommuniceerd met een andere gebruiker heeft deze toegang tot de foto’s. Kromtecht Security kwam er echter achter dat de sleutel niet gecommuniceerd hoeft te worden om deze foto’s te bekijken, maar automatisch wordt verspreid nadat een andere gebruiker zijn sleutel met iemand deelt.

Reactie Ashley Madison
Het veiligheidsrisico werd eerst gecommuniceerd met Ashley Madison waarna de datingsite er voor koos om het aantal keer dat je je sleutel kunt delen op een dag wordt verminderd. Het delen van de foto’s is echter nog steeds mogelijk en lijkt Ashley Madison in eerste instantie niet te willen aanpakken. In een reactie geeft Avid Life Media, het moederbedrijf van de datingsite, aan dat ‘het automatisch uitwisselen van de sleutels een voorgenomen functie is’.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies