• Onafhankelijk vergelijken
  • Totaal 213 datingsites
  • Altijd een site die bij je past

Datingapp Grindr deelde hiv-status eigen gebruikers met bedrijven

Geplaatst op 5 april 2018 om 10:57

Datingapp Grindr is in opspraak geraakt omdat het gevoelige informatie van gebruikers via internet heeft gedeeld met twee verschillende bedrijven. Daardoor kon onder meer de hiv-status van gebruikers worden onderschept door derden, maar ook andere privacygevoelige informatie zoals gegevens over hun telefoon en de exacte GPS-locatie daarvan. Die gegevens werden soms zelfs onversleuteld verstuurd, waardoor het enorm makkelijk was om uit te lezen. Deze mankementen kwamen aan het licht tijdens een data-analyse door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Zij ontdekten dat de gevoelige gegevens in kwestie door Grindr werden verstuurd naar de websites van Apptimize en Localytics, twee bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in het optimaliseren van apps.

Populairste datingapp onder homoseksuele mannen

Grindr is een datingapp die speciaal is bedoeld voor homoseksuele mannen zodat ze discreet (erotische) contacten op kunnen doen. De app is wereldwijd populair, ook in landen waar homoseksualiteit niet door de maatschappij wordt geaccepteerd en soms zelfs strafbaar is. De informatie over de hiv-status van een bepaalde gebruiker, in combinatie met zijn andere persoonlijke gegevens, vormt daardoor een groot risico voor mannen in Angola, Nigeria, Pakistan of een van de veelal Afrikaanse of Aziatische landen waar homoseksualiteit verboden is. Opsporingsinstanties uit die landen zouden de data eenvoudig kunnen onderscheppen en de betreffende mannen oppakken puur omdat ze homoseksueel zijn.

Makkelijk je hiv-status delen tijdens het daten

Grindr bevat de optie om je hiv-status in te vullen zodat je dit direct aan potentiële dates kunt laten weten. Daarnaast bevat het de mogelijkheid om aan te geven of je gebruikmaakt van medicatie, zodat je de app ook als geheugensteuntje kunt gebruiken om die medicijnen op tijd in te nemen. Volgens de CEO van Grindr Scott Chen wordt deze data inmiddels niet meer verstuurd naar de externe bedrijven. Daarnaast verklaarde hij dat de informatie ook niet werd verkocht maar alleen werd gebruikt om de app beter te laten functioneren.Wellicht vind je deze gerelateerde artikelen ook interessant:

Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

Datingapp Grindr deelde hiv-status eigen gebruikers met bedrijven

Wetime.be

Vriendschap
Datingapp Grindr deelde hiv-status eigen gebruikers met bedrijven

Cupify

Algemeen
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement