Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Daten op festivals met de Glance app

Laatst bijgewerkt: 28 september 2015

Maak kennis met datingapp Glance. Een app waarmee daten pas écht laagdrempelig wordt. De eerste date vindt namelijk niet langer plaats in de lokale bar, maar op de dansvloer bij jullie favoriete dj. Via de app kom je in contact met mensen die naar hetzelfde festival of feestje gaan als jij. Heb je een match? Dan kunnen jullie samen een biertje doen op het eerstvolgende feest!
Het principe van Glance is gebaseerd op Tinder. Je krijgt alleen geen profielen voorgeschoteld van mensen uit de buurt, maar van mensen die naar hetzelfde feest of festival gaan als jij. Het profiel van Galnce-gebruikers is gebaseerd op Facebook. Je kan bijvoorbeeld zien wat voor evenementen de ander zoal leuk vindt, zodat je een nog beter beeld krijgt van wie je tegenover je hebt. Vind je de ander leuk? Dan kun je diegene ‘liken’. Zo niet, dan wijs je de ander ongemerkt af. Als je een match hebt en verzeild raakt in een leuk gesprek, hoef je niet meer te gaan bedenken wat jullie op jullie eerste date gaan doen. Je spreekt namelijk gewoon af bij het festival in de buurt waar je toch al naartoe ging.

Oke, het principe van Glance is duidelijk. Maar wat is er nou eigenlijk zo bijzonder aan? Volgens Hendrik van Benthem, één van de bedenkers van de app, gaat Glance door waar een andere datingapp zoals Tinder stopt. Je hoeft immers geen tijd meer vrij te maken voor een date die misschien helemaal niet leuk wordt. Je doet het net andersom en plant een date op het moment dat het goed uitkomt in jullie planning. Op die manier loop je voortaan geen risico meer dat je je kostbare zaterdagavond weggooit, want je combineert het beste van beide werelden. Dus je gaat niet meer zomaar naar een feestje, nee, you first glance before you dance. En voor je het weet sla je onder het genot van je favoriete dj-set je toekomstige partner aan de haak!

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies