Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Bumble: de app waar de vrouw het voor het zeggen heeft

Laatst bijgewerkt: 26 oktober 2015

Bumble is de datingapp waarbij vrouwen ‘de baas’ zijn. Het lijkt op de app Tinder, maar is toch net even anders. Het verschil zit hem in het feit dat alleen vrouwen kunnen beginnen met praten. Dat maakt het volgens Whitney Wolfe, oprichtster van de app, allemaal net iets mooier. Net als bij Tinder swipe je naar rechts als je iemand leuk vindt en naar links wanneer dit niet het geval is. Beide kunnen dan het gesprek beginnen, dit is bij Bumble dus anders.

Het doel van de app is om het daten een stukje vrouwvriendelijker te maken. Dit initiatief is dus opgezet door Whitney Wolfe. Zij is een voormalig medewerker van het internetbedrijf Tinder. Samen met twee oud-medewerkers heeft zij Bumble opgericht. Omdat alleen vrouwen kunnen beginnen met praten zijn mannen volgens Wolfe een stuk beleefder. Ze vindt dat de datingwereld deze app goed kan gebruiken. “Wij vrouwen zijn zowat op elk vlak zelfstandig en geëmancipeerd”, zo geeft Wolfe aan. Voor velen is zij het toonbeeld van het feminisme. Ze heeft de app Tinder mede opgericht, maar sleepte vervolgens vorig jaar andere medeoprichters voor de rechter vanwege seksuele intimidatie.

Bumble is een app waarbij je snel te werk moet gaan, wil je een gesprek beginnen. De vrouwen met een match, hebben 24 uur de tijd om een gesprek aan te knopen. Is de tijd voorbij, dan is het ook echt over. Op deze manier hebben vrouwen minder last van rare gesprekken. Ook kun je alsnog iemand afwijzen, als je bijvoorbeeld per ongeluk naar rechts heb geswiped of als je de man toch niet helemaal ziet zitten.

De app lijkt dus erg veel op Tinder en heeft misschien niet zoveel meerwaarde als het gaat om datingapps. Toch is het een leuke toevoeging als je even zat bent van alle vieze openingszinnen en foto’s, die je als vrouw voorbij ziet komen op Tinder.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies