Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Blume: Daten op basis van échte foto’s

Laatst bijgewerkt: 25 januari 2016

De dating app Blume vind dat het anders moet. Daten dan, in ieder geval. Al die te goede foto’s met filters en misschien zelfs hier en daar wat photoshop: daar moet iets aan gedaan worden. Niemand wil zich hoeven af te vragen of je match er in het echt wel zo leuk uitziet. Daarom heeft Blume daar iets op bedacht. Want na Tinder, Lexa en nog veel meer datingapps is het tijd om je te onderscheiden.

Blume werkt in principe het zelfde als andere datingapps. Je maakt een profiel aan, kiest een leuke foto en vertelt iets algemeen over jezelf. Niet anders dan wat wij gewend zijn. Mocht je iemand leuk vinden ook dan like je het profiel van de persoon in kwestie en hoop jij natuurlijk op dé match. Tot zover geen veranderingen. Nu komt het punt waarop Blume zich onderscheid. De app zal, wanneer je een match hebt, vragen om een selfie te maken. Dit wordt ook wel de spontane selfie genoemd. Dit kan dus in de supermarkt, sportschool of op het werk zijn. Het photoshoppen en de filters zal je dan dus achterwegen moeten laten. Dit geldt natuurlijk ook voor jouw match.

Op deze manier hoopt de app dat je mensen echt te zien krijgt en je ziet met wie je daadwerkelijk een match bent. Wat misschien een voordeel voor jou is mocht het vroeg in de ochtend zijn, de foto is voor jouw match namelijk maar zeven seconden te zien. Een soort Snapchat dus. Nadat je de “7 seconden selfie” hebt bekeken kun je de match bevestigen. Pas wanneer dit door beide partijen is gedaan kunnen jullie gaan chatten.

Het moet volgens Blume wat extra moeite kosten voordat mensen een match ook echt interessant vinden. Het verschil met bijvoorbeeld Tinder is dat je daar onbeperkt kunt swipen en een match zo gemaakt is. Daardoor vinden mensen het al snel veel minder interessant. Blume wil dit voorkomen door er iets speciaals van te maken, waardoor het niet zomaar een manier van matchen is. Of de make-uploze selfies van sommige dames gewaardeerd zullen worden is dan maar even afwachten, speciaal is het in ieder geval wel.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies