Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Badoo introduceert fotoverificatie voor veiliger daten

Laatst bijgewerkt: 4 april 2016

Badoo heeft iets nieuws gelanceerd: foto-verificatie en geverifieerde profielen. Zo weet je echt met wie je aan het daten bent. Deze nieuwe lancering moet ervoor zorgen dat het online daten veiliger wordt. Wat veel mensen misschien nog niet weten, is dat Badoo een stille reus is op het gebied van online dating. Wereldwijd is dit inmiddels tien jaar oude bedrijf groter dan welk ander datingplatform op dit moment. Waarschijnlijk dacht je dat Tinder de grootste was, maar ook deze verslaat de stille reus. Badoo heeft namelijk meer dan 300 miljoen geregistreerde gebruikers, in meer dan 190 landen. Voorzitter Alexander Chong zegt dat het alleen maar groter wordt. Elke dag komen daar namelijk 400.000 nieuwe aanmeldingen bij.

De meeste gebruikers van de app wonen in Europa of Zuid-Amerika, maar het bedrijf probeert ook in de Verenigde Staten de mensen voor zich te winnen. Dit doen ze dus met het lanceren van de geverifieerde profielen. Dit moet ervoor zorgen dat catfishing bijna onmogelijk wordt en je bijna zeker weet dat je match ook echt is wie hij of zegt dat diegene is.

Wanneer een gebruiker zich aanmeldt zal er gevraagd worden het profiel te controleren. Gebruikers kunnen zich ook afmelden, maar dan zullen ze uit het zicht blijven van mensen die alleen geverifieerde profielen willen zien. Als iemand er wel voor kiest om zijn of haar profiel te verifiëren, dan zal er gevraagd worden om een foto van jezelf te sturen om een speciaal gebaar erop. Dit zullen geen gebaren zijn zoals bijvoorbeeld een duim, die te vinden zijn op Google. Het gaat om een gebaar dat iets ingewikkelder is. Je foto zal binnen een minuut gecontroleerd worden.

Er zal niet alleen gecontroleerd worden op gebaren, ook wordt er gekeken of je geen foto’s plaatst van andere mensen op je profiel. Het is een nieuwe manier van controleren die nog geen andere apps op dit moment toepassen. Of dit ook wordt overgenomen door de concurrenten, is vooralsnog onbekend. Voor alle cafishes onder ons: het wordt tijd om een nieuwe hobby te gaan zoeken!

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies