Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

70% Singles hoopt komend jaar op een relatie

Laatst bijgewerkt: 18 januari 2016

De maand januari staat altijd in het teken van goede voornemens. Zo zijn stoppen met roken, afvallen en sparen vaakgenoemde doelen. Bij de singles onder ons is de kans groot dat je daar nog één aan kunt toevoegen, namelijk: het krijgen van een leuke vriend of vriendin. Na alle feestdagen zijn er toch veel hartjes sneller gaan kloppen.

Misschien heeft dat te maken met Robert ten Brink en zijn enorme, romantische touringcar. Of toch met de broer die aan het kerstdiner zijn nieuwe vlam aan het bewerken was met zijn tong? In ieder geval staat een nieuw jaar voor nieuwe kansen en ook singles gaan er in het nieuwe jaar weer helemaal voor.

Als we kijken naar hoeveel singles daadwerkelijk een relatie aan willen gaan in het nieuwe jaar, dan spreken we van een hele grote meerderheid. Lexa heeft een groot ‘New Years Resolutions’-onderzoek gehouden. Daar kwamen een paar opmerkelijke feiten naar voren. Zo’n 70% geeft aan heel graag een partner te willen in 2016. Dit willen sommige singels zo graag, dat ze bereid zijn een heleboel hiervoor op te geven. Dan hebben we het niet over huisdieren weg doen of vaker schoonmaken. Nee, sommige vrijgezellen hebben daar andere ideeën over. Zo geeft 32% aan er een half jaar geen chocolade voor te willen eten. Zo’n 22% wil social media helemaal in de ban doen: als ze maar die ene leuke partner vinden. Ook een avondje in de kroeg met een aantal vrienden zou worden overgeslagen door 20% van de vrijgezellen als ze daar een leuke vriend of vriendin aan over zoudenhouden.

Singles hebben er tegenwoordig heel veel voor over om een leuke man of vrouw aan de haak te slaan. Wat toch wel het meest opmerkelijke feit is uit het onderzoek, is dat sommige singles om vier uur ’s nachts een half jaar lang elk weekend willen opstaan, als ze daarmee een partner zouden krijgen. Helaas werkt het niet op die manier en zullen de singles onder ons toch weer aan het daten moeten geloven. Hoe ontmoet je anders de ware?

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies