• Onafhankelijk vergelijken
  • Totaal 213 datingsites
  • Altijd een site die bij je past

50-Plussers daten steeds vaker via internet

Geplaatst op 5 juni 2018 om 10:22

Steeds meer 50-plussers zijn online op zoek naar een nieuwe relatie, bijvoorbeeld na een scheiding of als hun partner is overleden. Dat blijkt uit een onderzoek dat onlangs werd uitgevoerd onder meer dan 1.700 vijftigplussers in opdracht van Startpagina.nl. Het Nationale 50Plus Panel op die website wees uit dat maar liefst 7 op de 10 vijftigplussers die een nieuwe relatie zoeken dit doen door gebruik te maken van online dating. Steeds meer mensen van boven de 50 ontdekken dus het internet om contacten op te doen, vriendschappen te vinden of op zoek te gaan naar een nieuwe liefde of relatie.


Niet alleen single vijftigplussers daten online

Niet alleen single mannen en vrouwen van boven de 50 zijn online op zoek naar een date, zo bleek uit het onderzoek. Ook gebonden vijftigplussers zijn op datingsites op zoek naar afspraakjes. Zo zou 1 op de 5 mannen van 50 jaar of ouder die online daten reeds een relatie hebben. Deze heren zijn dus veelal stiekem op zoek naar een avontuurtje met een andere vrouw. Bij de vrouwen bleek dat slechts 1 op de 20 al een relatie had en daarnaast toch op zoek is naar een man om mee af te spreken. Voor zowel de  mannen als de vrouwen gaat het hierbij in de regel niet om romantische contacten maar wordt er naar een erotisch getinte date gezocht.


Minder aandacht voor andere 50-plussers

Naarmate de leeftijd toeneemt hebben mensen die ouder zijn dan 50 steeds minder interesse in hun leeftijdsgenoten. Met name mannen ontwikkelen naarmate ze ouder worden meer een voorkeur voor jongere dames. Zijn veel mannelijke vijftigers nog wel geïnteresseerd in vrouwen uit hun leeftijdscategorie, als ze ouder worden verschuift die aandacht naar jongere dames. Meer dan 50 procent van alle ondervraagde mannen van 50 jaar of ouder gaf derhalve aan vooral op jongere vrouwen te vallen. Bij de vrouwen ligt dat percentage veel lager, van hen zei minder dan een kwart het liefst een jongere partner te treffen.Wellicht vind je deze gerelateerde artikelen ook interessant:

Reacties


Reactie plaatsen

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.

Welke datingsite kies jij?

uitgelichte website

Recent toegevoegd

50-Plussers daten steeds vaker via internet

Wetime.be

Vriendschap
50-Plussers daten steeds vaker via internet

Cupify

Algemeen
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | KvK 01180833 | Herestraat 106, 9711 LM Groningen | Privacy statement