Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Veel 50-plussers beschermen hun identiteit op datingsites

Laatst bijgewerkt: 29 mei 2018

Groningen, 29 mei 2018 – Meer dan een kwart van de datende vijftigplussers gebruikt een verzonnen naam om zijn identiteit te beschermen. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Datingsitekiezen.nl onder 1037 respondenten.

Veiligheidsmaatregelen datingsites
Privacy en veiligheid zijn geen onbekende termen in de datingwereld. Al ruim voor de eerste signalen van de recente AVG (Algemene verordening gegevensbescherming), deden online datingsites er alles aan om hun leden te beschermen tegen privacy misbruik. Zo sloegen de Consumentenbond, Thuiswinkel en diverse grote spelers in de online dating branche, in 2014 de handen ineen en startten zij het Keurmerk Veilig Daten.

Nicknames beschermen identiteit
Ondanks dit initiatief lijkt de vijftigplusser anno 2018 zich niet volledig veilig te voelen op online datingsites. Maar liefst 38 procent van de vrouwelijke en 24 procent van de mannelijke daters, gebruikt een nickname om zijn of haar identiteit te verhullen. Uit de totaalcijfers blijkt dat gemiddeld 32% van alle 50-plussers op een datingsite geen eigen naam gebruikt.

Helft single vrouwen 50+ verbergt profielfoto
De privacygevoeligheid ligt hoger bij single vrouwen dan bij alleenstaande mannen. Meer dan de helft van de vrouwelijke respondenten zegt bij het aanmelden op een datingsite geen profielfoto toe te voegen. Bij de mannen ligt dat percentage op 30 procent.

Privacy, of toch niet?
Opvallend is dat, ondanks de identiteitsbeschermende maatregelen, 35 procent van de respondenten binnen een week zijn mobiele telefoonnummer met zijn date deelt. Daarnaast vindt 28 procent van de respondenten zijn eigen woning de ideale plek voor een eerste date.

Wat zegt dit over de datende vijftigplusser?
De datende vijftigplusser is beschermend over zijn identiteit. Maar na de eerste contacten met een potentiële partner is de argwaan verdwenen. Telefoonnummers worden uitgewisseld en al snel zitten de singles gezellig samen aan de keukentafel.

Meer resultaten en cijfers zijn beschikbaar in de bijgevoegde afbeelding.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies