Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

40 plussers meer toegewijd aan het vinden van een partner via online dating

Laatst bijgewerkt: 1 maart 2016

Wanneer er gekeken wordt naar wie er het meest toegewijd is aan het vinden van een partner zijn toch de 40-plussers. Zij zijn drie keer meer toegewijd dan mensen onder de 40 jaar. Dit komt voort uit onderzoek van older-dating.co.uk. Zij zijn op onderzoek uitgegaan om te kijken en vooral om te begrijpen wat hun leden voor gewoontes hadden op online datinggebied.

Er werd gekeken naar hoe vaak leden inlogde, hoeveel foto’s er werden geüpload, het invullen van profielgegevens en de dates die eruit voortvloeide. Er werd onderscheid gemaakt in mensen onder en boven de 40 jaar. De site kwam tot de ontdekking dat 40-plussers maar liefst 313% meer actiever zijn dan de jongere daters.

Om aan te geven hoe dit dat precies werkt, volgen er een aantal voorbeelden. Zo logde degenen boven de 40 jaar 4.64 keer per dag in op hun datingprofiel, tegenover de 1.22 keer van de jongere mensen. Ook hebben singles boven de 40 een profiel dat veel meer details bevat. Zo is hun profiel 127% meer gevuld met details dan singels onder de 40 jaar. Gemiddeld duurt het altijd even voordat er echt een relatie wordt opgebouwd via het internet. Zo is het belangrijk dat mensen elkaar leren kennen en dus ook die vertrouwensband word opgebouwd. Gemiddeld duurt dit 290 dagen, bij 40 tot 49 jaar is dit korter. Die groep heeft ongeveer 11% minder lang een datingaccount.

Volgens de directeur van Older-dating.co.uk, Ben Hitchens, heeft dit vooral te maken met de jonge generatie die erg lui is geworden. Onder meer door het grote aantal datingapps en selfies. Ze pikken zomaar iemand van een foto en kennen die ander nog helemaal niet. Deze feiten die worden aangedragen door Hitchens zullen waarschijnlijk te maken hebben met de generatiekloof, maar ook met de leeftijd. Wanneer je jonger bent heb je voor je gevoel gewoon nog veel meer tijd voor het vinden van die grote liefde. Als mensen ouder worden staat daar voor sommigen toch veel meer druk op. Want ja, alleen is ook maar zo alleen!

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies