Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Vegalove datingsite review

Vegalove
Bekijk top 10 datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Vegalove is dé nieuwe, groene datingsite voor alle Nederlanders die bewust, duurzaam, flexi, veggie, eco of plantaardig leven. Zo ontmoet je een partner, maatje of goede vriend die net als jij geïnteresseerd is in een groene lifestyle. Zoals Vegalove zegt: “Samen groen is goud!” #createthemagic.

Onze eerste impressie van Vegalove is: fris, overzichtelijk en eerlijk. De functionaliteiten zijn duidelijk, de intenties zijn goed en de website ziet er mooi uit. Bovendien beschikt Vegalove over twee belangrijke voorwaarden om veilig te kunnen daten: Keurmerk Veilig Daten en Thuiswinkel Waarborg.

Waarom kies je voor Vegalove?
 • Unieke datingsite gericht op groene levensstijl
 • Veilige datingsite met echte profielen
 • Gratis proefperiode voor elk nieuw lid

Inschrijfproces

blank

Het kost je heel weinig moeite om je in te schrijven bij Vegalove. Je hoeft maar een aantal velden in te vullen: Geslacht, geslachtsvoorkeur, mailadres, profielnaam, geboortedatum en wachtwoord. Om je account te activeren moet je je e-mailadres bevestigen. Daarna kun je direct op zoek naar een duurzaam georiënteerde metgezel.

Jouw Vegalove profiel vormgeven

Zodra je voor het eerst inlogt op je nieuwe account, wordt direct duidelijk welke stappen je moet doorlopen. De eerste stap is uploaden van een foto. “Bij voorkeur een frisse foto van jezelf, bijvoorbeeld in de natuur.”. Alle foto’s worden handmatig gekeurd, dus op Vegalove zul je nooit ongewenste beelden tegenkomen. De volgende stap is het invullen van ‘Over mij’.

Het is een uitgebreide sectie, waarin duidelijk oog is voor de ‘groene’ aspecten van jouw leven. Zo wordt er bijvoorbeeld gevraagd naar je lifestyle, wie je bent en wat je zoekt, wat je het liefste eet, wat je groenste wens is, wat je ideale afspraakje is, waar je trots op bent. Het valt op dat er een heleboel originele velden zijn die je in kunt vullen, zoals ‘elke dag …’, of ‘hoe ik ontspan’, ‘als ik een dier was, dan was ik een…’ et cetera. Het is een feestje om je profiel in te vullen en ook een feestje om andermans profiel te lezen! Overigens zijn de open vragen niet verplicht, dus als je even geen inspiratie hebt, dan kun je een gedeelte van je profiel open laten. Daarna vul je enkele zoekcriteria in en dan is je profiel compleet en kun je aan de slag.

Positief aspect: handmatige controle van profielen

Vegalove hecht veel waarde aan de kwaliteit van de gebruikers en hun profielinformatie. We schreven al eerder dat je profielfoto wordt gekeurd. Maar dat niet alleen: de verplichte basistekst in “Over mij” wordt gescand door het team van Vegalove. Je kunt de status altijd bekijken: goedgekeurd, in afwachting of afgekeurd. Zaken die mogelijk worden afgekeurd zijn bijvoorbeeld sterk erotische berichten of andere ongepaste berichten. Sommige mensen zien dit aspect als een nadeel, omdat ze het vervelend vinden dat ze moeten wachten op goedkeuring. Echter kun je altijd direct aan de slag en de beoordeling volgt meestal snel.


Functies

Vegalove is een overzichtelijke datingsite die is opgedeeld in 4 hoofdpagina’s: mijn profiel, inbox, mijn matches en zoeken. We gaan nu per pagina de functies en mogelijkheden bespreken.

Mijn profiel

Je kunt je profiel op elk gewenst moment wijzigen, hoewel je dan wel eerst moet wachten op goedkeuring van de redactie voordat het definitief online komt. Verder zie je onder je profiel een overzicht van je vrienden, je favoriete profielen, je membership en je eigen profiel. Het valt op dat Vegalove de mogelijkheid biedt om ‘vrienden’ toe te voegen in plaats van ‘flirts’. Dit geeft de hele online date ervaring een luchtige en frisse lading.

Inbox

Net als op elke andere datingsite, is het bij Vegalove mogelijk om berichten te versturen en te ontvangen. Onder inbox vind je een overzicht van alle conversaties die je met andere leden hebt.

blankZoeken

Op je profiel moet je verplicht een onderdeel ‘zoekcriteria’ en ‘over mij’ invullen voordat je de zoekfunctie kunt gebruiken. Op zich is dat positief, want zo krijg je een selectie van mensen die bij je passen, in plaats van een bulk mensen die misschien wel en misschien niet bij je passen. Daarnaast krijg je alleen mensen te zien die hun profiel hebben ingevuld, en zodoende het online daten via Vegalove serieus nemen.

Op de zoekpagina zelf kun je nog aanvullende criteria invullen. Zoals informatie over kinderen, wel/niet roken, opleiding en lengte. Hoera voor alle vrouwen die specifiek op zoek zijn naar een lange man (of vrouw)! Verder valt het op dat je kunt zoeken op trefwoord of naam. Dat is best een leuke manier van zoeken, al moet nog uitwijzen of het effectief is om via een trefwoord een groen maatje te vinden. Je kunt ook alle zoekcriteria wissen en zo alle members zien of een nieuwe keuze maken.

Matches

Op basis van je zoekcriteria ontvang je een aantal keer per dag nieuwe matchvoorstellen. Hier hoef je niets voor te doen. Je hoeft alleen maar op de tab ‘mijn matches’ te klikken om de nieuwe voorstellen te bekijken. Op moment van schrijven worden de matches elke 4 uur gematcht (indien je zelf je profiel hebt aangepast), dus je kunt in je lunchpauze bijvoorbeeld even kijken of er al een leuke, nieuwe en groene match is verschenen. Matches door aanpassingen of inschrijving van andere members worden eens per dag gegenereerd.


Doelgroep

blank

Vegalove heeft een hele duidelijke doelgroep die erg goed aansluit bij de hedendaagse maatschappij. Er is namelijk steeds meer aandacht voor duurzaamheid en duurzame initiatieven, ook op individueel niveau.

Vegalove brengt mensen samen die ‘een groen hart’, ‘vegetarische leefstijl’ of andere bewuste inborst hebben. Leeftijd, geslacht of geaardheid maakt hierbij niet uit! Het is fijn om met iemand te daten of te kletsen die hetzelfde in het leven staat. Omdat Vegalove net nieuw is, is er nog weinig bekend over de man-vrouwverhouding van de website of de successen die hier worden geboekt. Wij hebben in ieder geval een goed gevoel over deze website en denken dat veel ‘groene’ mensen zich hier zullen aanmelden.

Op het moment van schrijven is de verhouding 43% man en 57% vrouw.


Beveiliging

Vegalove is een veilige website om te gebruiken. Alle facetten van veiligheid zijn onder de loep genomen door een externe organisatie, en bezegeld met het Keurmerk Thuiswinkel Waarborg en het Keurmerk Veilig Daten. Vegalove is 1 van de 7 datingsites die hierbij aangesloten zijn. En dat terwijl er in Nederland tientallen, zo niet honderden websites zijn. Verder valt het op dat Vegalove veel aandacht hecht aan echte profielen, met echte foto’s en echte informatie. Wat ons betreft een goede ontwikkeling, want niemand zit te wachten op een catfish.


Bekendheid

Op moment van schrijven is Vegalove nog maar net gelanceerd. Hoewel het concept natuurlijk al langere tijd wordt ontwikkeld is het pas net beschikbaar geworden voor het grotere publiek. Er is nog niet veel bekend over de gebruikerservaringen, maar de eerste geluiden van de pers zijn positief. Wij zijn erg benieuwd hoeveel leden de website over een paar maanden heeft.


Klantenservice

Via het contactformulier kun je vragen of opmerkingen melden. Vegalove streeft ernaar om binnen 1 werkdag te reageren. Wil je liever bellen? Dat kan ook, via het nummer +31(0)524570939. Verder staat er nog een Instagram en Facebooklogo op de website van Vegalove, maar het is niet bekend hoe snel zij op deze mediums zijn met reageren.

Bedrijfsgegevens over Vegalove

 • Email: info@vegalove.nl
 • 
Adres: Nieuwe Krim 52, 7741NT Coevorden
 • KvK: 24464166
 • BTW: NL124570458B01
 • IBAN: NL44 TRIO 0254 7686 79
 • BIC: TRIONL2U

Kosten

blank

Wil je toegang tot alle functionaliteiten van Vegalove? Dan moet je een Green membership aan gaan, door te klikken op ‘Make me Green!’. Op dit moment krijgen alle nieuwe leden een gratis lidmaatschap van 7 dagen (deze stopt automatisch). Bevalt het Green membership je?

Dan heb je 5 mogelijkheden om het te verlengen:

 • 1 groene dag: €4 per maand
 • 1 groene maand: €15 per maand
 • 3 groene maanden: €21 in totaal (actieperiode, normaal €30)
 • 6 groene maanden: €36 in totaal (actieperiode, normaal €48). Met deze optie doneer je een boom, inclusief een certificaat met jouw naam erop.
 • 1 heel groen jaar: €60 in totaal. Met deze optie doneer je ook een boom!

Wij vinden de prijzen van Vegalove heel schappelijk. Als je bijvoorbeeld kijkt naar een jaarlidmaatschap, dan betaal je €5 per maand. Bij andere datingsites loopt dit bedrag soms wel op tot €30. Daarnaast zijn er heel veel betalingsmogelijkheden: iDeal, PayPal, Overboeking, Bunq, Bancontact en Sofort. De Vegalove-tarieven zijn incl. 21% BTW, worden vooruit betaald en zijn zonder automatische verlenging.


Account verwijderen

Om instellingen te wijzigen, ga je naar Mijn profiel (wijzigen). Om je account te verwijderen, ga je naar ‘accountgegevens’ en klik je onderaan de pagina op de rode knop ‘account verwijderen’. Je bent dan direct al je gegevens kwijt, dus je moet zeker weten dat dit is wat je wil.


Onze ervaringen met Vegalove

Pluspunten:
 • Unieke datingsite gericht op groene levensstijl
 • Veilige datingsite met echte profielen
 • Gratis proefperiode voor elk nieuw lid
Minpunten:
 • (Nog) niet zoveel leden als grote, algemene datingsites
Bekijk top 10 datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies