Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Nia2Match datingsite review

Nia2Match
Bekijk top 10 datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Als moslim speelt religie een grote rol in je dagelijks leven. Daarom is het essentieel om een echtgenoot te vinden die jouw geloof, normen en waarden deelt. Nia2match begrijpt dat en richt zich op moslims die op zoek zijn naar een serieuze huwelijkspartner.

Vanwege het serieuze karakter van Nia2Match was het helaas niet mogelijk om alle functionaliteiten te testen. Toch zijn de verwachtingen goed: een betaalbaar lidmaatschap á €24,95 (eenmalig), serieuze huwelijkskandidaten, gegarandeerde privacy en uitgebreide profielen die inspelen op alle aspecten die je tegenkomt in een moslim huwelijk.

Waarom kies je voor Nia2Match?
  • Eenmalige betaling
  • Specifiek gericht op moslims

Doelgroep Nia2Match

Nia2match richt zich op moslims van alle etnische achtergronden die op zoek zijn naar een huwelijkskandidaat. De website is dus niet geschikt voor moslims die op zoek zijn naar een snelle flirt of lichamelijk contact. Verder is de website beschikbaar in het Nederlands, Duits en Engels. Ook kun je aangeven in welk land je momenteel woont. Dat suggereert dat de website internationaal actief is. Op de blog van Nia2Match kun je hier meer over lezen.


Aanmeldproces

Allereerst moet je bevestigen dat je moslim bent. De rest van het aanmeldproces is vrij extensief en bevat veel vragen over hoe je over het geloof, familie en vrije tijd denkt en hoe je je leven inricht. Doordat het een lange, eerlijke vragenlijst is schrikt het kandidaten zonder serieuze intenties af. Dat is positief, want dan weet je in elk geval dat er gemotiveerde mensen op de website actief zijn.

blank


Profielinformatie

Omdat we niet alle functionaliteiten hebben kunnen testen, weten we niet precies hoe je profiel eruit ziet. Wel hebben we een goed beeld van alle informatie die je tijdens het aanmeldproces moet invullen. Het eerste deel gaat over onder andere over je burgerlijke status, het uiterlijk, je opleiding, etnische achtergrond et cetera.

Geloofsbelijdenis

De tweede stap begint met de kern van de islam. De vragen zijn best wel persoonlijk en variëren van jouw kennis over de islam tot jouw bid gedrag, tot wat je zou willen veranderen om Allah te gehoorzamen, hoe je de islam praktiseert en waarom je moslim bent geworden.

Taakverdeling

Bij het huwelijk horen natuurlijk veel keuzen en normen en waarden die je samen deelt. Er wordt je gevraagd hoe je denkt over de kostwinner, de tijdsverdeling tussen werk, gezin en vrienden, je ambities voor de toekomst en de rol die je bij een echtgeno(o)t(e) ziet.

Vrije tijd

Als je in het huwelijksbootje stapt moet je rekening met elkaar houden. Wel zo handig om te weten hoe je partner daarover denkt. Is het bijvoorbeeld acceptabel om een vriend of een kennis van het andere geslacht te hebben, of om zonder elkaar op vakantie te gaan? In dit gedeelte kun je jouw mening daarover opschrijven.

Familieleven

Er wordt uitgebreid gevraagd hoe jij tegen het gezinsleven aankijkt, bijvoorbeeld hoe je de taakverdeling van de opvoeding en de huishoudelijke taken voor je ziet en wat je jullie kinderen mee wil geven. Ook wordt er gevraagd waarom je wil trouwen en op welke termijn. Ook (schoon)ouders spelen hier een grote rol: hoe is je relatie met hen en hoe zie je hun rol in een toekomstig huwelijk?

Andere vragen

Tot slot wordt er gevraagd naar zogeheten ‘wangedrag’. Drink je, rook je of heb je financiële schulden? Ook wordt er aandacht besteed aan wat voor financieel type je bent en op wat voor manier en aan wat je vooral geld spendeert. Er wordt niets onder stoelen of banken geschoven, want je kan zelfs aangeven of je schulden hebt en of je je vermogen met je echtgenoot zou willen delen.


Functionaliteiten

Zoeken naar een huwelijkskandidaat

Nia2Match verkiest kwantiteit boven kwaliteit. Op hun website staat dat je maar met één persoon tegelijk in gesprek kunt zijn, waardoor je gegarandeerd de volledige aandacht van de ander hebt. Ook dit sluit aan bij het serieuze karakter van de website. Daarnaast kun je bepaalde criteria invullen en op basis daarvan een kandidaat zoeken.

Overige functionaliteiten

Zoals eerder besproken, zijn niet alle functionaliteiten zichtbaar zonder dat je betaald lid bent. Voor zover we kunnen inschatten biedt Nia2Match de basisingrediënten die je nodig hebt tijdens het online daten: zoeken, elkaars profiel bekijken en chatten.


Privacy en beveiliging

Nia2Match heeft een https-verbinding en heeft een ‘verified & secured’ certificaat van godaddy.com. Voor zover wij kunnen beoordelen, is Nia2Match een veilige website waarbij er weinig nepprofielen zijn. Dat komt tevens omdat je profiel handmatig wordt goedgekeurd (of afgekeurd natuurlijk). Ook hecht Nia2Match veel waarde aan privacy: je kunt zelf kiezen of je jouw profiel geheel of gedeeltelijk toont aan iemand. Als je een foto hebt geüpload wordt deze niet automatisch getoond aan elk lid, hier kies je zelf voor.


Nia2Match kosten

Nia2Match kost eenmalig €24,95. Voor dit bedrag kun je onbeperkt zoeken naar een huwelijkskandidaat. Dat lijkt veel, maar dat is natuurlijk een kleine investering als je daarmee jouw toekomstige man of vrouw vindt. Voor mensen die nog twijfelen is er ook een lidschap van een maand beschikbaar voor €14,95.


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Eenmalige betaling
  • Specifiek gericht op moslims
Minpunten:
  • Geen gratis optie
Bekijk top 10 datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Nia2Match

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen Nia2Match

Ervaring geschreven door Anoniem
20 april 2022
Geblokkeerd en niet bereikbaar

Ik had de reviews gelezen en besloot om me te registreren op nia2match. De eerste 2 dagen was ik erg tevreden, dus ik besloot mijn ID te uploaden om geverifieerd te worden. De volgende ochtend kon ik niet meer inloggen. De foutmelding die ik kreeg was dat ik geblokkeerd ben. Ik stuurde nia2match via hun website en via hun gmail meerdere mails vanaf verschillende mailadressen ook nog, maar na een week heb ik nog steeds niks van ze gehoord. Ik begin nu te denken dat ik toch opgelicht ben. Ik ben nu dus mijn geld kwijt, maar vooral ook kansen kwijt. Kortom, nadat je je registreert kan het zo zijn dat je na 2 dagen gewoon (zomaar) van de website wordt geblokkeerd zonder enige feedback.

Ervaring geschreven door Karima
4 februari 2021
MaashaAllah

Elhamdulilah voor de website. Erg tevreden over nia2match. Ik heb meerdere (gratis) websites gebruikt. Je komt er alleen maar (mannelijke) losers tegen die even snel willen scoren. Ze vullen hun profiel niet in of vullen onzin in. Snel daten en doorgaan. Dat is absoluut niet mijn ding. ik wilde iets met een stevige basis waar alleen serieuze mensen op zitten. En elhamdulilah heb ik dat gevonden (na vele pogingen) in nia2match. Ik heb meerdere kandidaten leren kennen en op een beschermde en anonieme manier kunnen aftasten. Je zal energie moeten insteken om het kaf van de koren te scheiden. Ik leerde ook mezelf beter kennen. Ik wilde niet blijven zitten wachten op prince charming. De website is echt anders dan de andere sites. Je moet er tijd insteken en ja dan heb je ook een goede man gevonden. Ik kon iet inloggen en dacht dat ik geblocked was, maar domme ik de autocorrect stond aan en ik heb die foute wachtwoord opgeslagen. Dus elke keer geweigerd. gelukkig heeft de beheerder het opgelost en uitgelegd. Ja is elhamdulilah goed gekomen. De manier waarop de communicatie verloopt is erg goed en nia2match biedt de kans om op verantwoorde wijze een huwelijkspartner te zoeken.
Ja ik raad het aan voor degene die op zoek is naar een moslim(a) die uit is op een serieuze islam huwelijk.

Ervaring geschreven door Saida
18 januari 2021
Site klopt niet!!!

Dit is geld klopperij! Spijt dat ik hiervoor heb betaald! Inloggen wat moeilijk gaat, moeilijk contact maken met een kandidaat, want de blauwe cijfers werken helemaal niet als je erop klikt! Heb hier meerder keren een bericht naar de beheerders gestuurd en om mij geld terug gevraagd, maar hier word niet op gereageerd! Ik verwacht nog steeds mijn geld terug! Deze site is echt helemaal niks! Raadt het niet niemand aan! Genoeg andere gratis dating site’s. Hierbij vraag ik nogmaals mijn geld terug!!!

Ervaring geschreven door Hajar laatahzan
15 september 2020
inloggen problematiek

Salamu 3alaikum
Ik ben bijna een maand lid
Ik heb netjes betaald
Maar ik erger irriteer me behoorlijk aan deze site,
Ik heb wel 10000 keer proberen in te loggen
Maar de link werkt niet totaal niet
Ik krijg keer op keer van Nia2Match dat er kandidaten geïnteresseerd zijn.
Maar ik krijg de link niet open om de reageren.
Ook heb ik jullie vele malen gemaild jullie reageren niet.
Ik wil mijn geld terug!
Deze site is het aller slechtste site om je Mekteb te vinden Hasbia laah wani3ma lwakeel.
Als ik mijn geld niet terug krijg vraag Ik mijn broer die advocaat is om dit via de rechter op te lossen.
Leugens en bedrog en onzin.

Ervaring geschreven door Youssef
13 november 2018
Goede site

Goede website voor moslims. Veel leden om uit te kiezen. Je moet wel actief zijn wil je succes hebben. Mijn lady heb ik gevonden met sabr. Klein eenmalig bedragje van 24 euro en je kan rustig zoeken. Huwelijk is een serieuze zaak dus je krijgt je tijd en ruimte. Minpuntje is lidbedrag wat hoger mag om nieuwsgierigen en gierigen buiten de deur te houden :).

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement