• Onafhankelijk vergelijken
  • Totaal 213 datingsites
  • Altijd een site die bij je past

Review datingsite Nia2Match

Als moslim speelt religie een grote rol in je dagelijks leven. Daarom is het essentieel om een echtgenoot te vinden die jouw geloof, normen en waarden deelt. Nia2match begrijpt dat en richt zich op moslims die op zoek zijn naar een serieuze huwelijkspartner.

Vanwege het serieuze karakter van Nia2Match was het helaas niet mogelijk om alle functionaliteiten te testen. Toch zijn de verwachtingen goed: een betaalbaar lidmaatschap á €24,95 (eenmalig), serieuze huwelijkskandidaten, gegarandeerde privacy en uitgebreide profielen die inspelen op alle aspecten die je tegenkomt in een moslim huwelijk.

Pluspunten

  • Eenmalige betaling
  • Specifiek gericht op moslims

Minpunten

  • Geen gratis optie


Doelgroep

Nia2match richt zich op moslims van alle etnische achtergronden die op zoek zijn naar een huwelijkskandidaat. De website is dus niet geschikt voor moslims die op zoek zijn naar een snelle flirt of lichamelijk contact. Verder is de website beschikbaar in het Nederlands, Duits en Engels. Ook kun je aangeven in welk land je momenteel woont. Dat suggereert dat de website internationaal actief is. Op de blog van Nia2Match kun je hier meer over lezen.


Aanmeldproces

Allereerst moet je bevestigen dat je moslim bent. De rest van het aanmeldproces is vrij extensief en bevat veel vragen over hoe je over het geloof, familie en vrije tijd denkt en hoe je je leven inricht. Doordat het een lange, eerlijke vragenlijst is schrikt het kandidaten zonder serieuze intenties af. Dat is positief, want dan weet je in elk geval dat er gemotiveerde mensen op de website actief zijn.


Profielinformatie

Omdat we niet alle functionaliteiten hebben kunnen testen, weten we niet precies hoe je profiel eruit ziet. Wel hebben we een goed beeld van alle informatie die je tijdens het aanmeldproces moet invullen. Het eerste deel gaat over onder andere over je burgerlijke status, het uiterlijk, je opleiding, etnische achtergrond et cetera.

Geloofsbelijdenis

De tweede stap begint met de kern van de islam. De vragen zijn best wel persoonlijk en variëren van jouw kennis over de islam tot jouw bid gedrag, tot wat je zou willen veranderen om Allah te gehoorzamen, hoe je de islam praktiseert en waarom je moslim bent geworden.

Taakverdeling

Bij het huwelijk horen natuurlijk veel keuzen en normen en waarden die je samen deelt. Er wordt je gevraagd hoe je denkt over de kostwinner, de tijdsverdeling tussen werk, gezin en vrienden, je ambities voor de toekomst en de rol die je bij een echtgeno(o)t(e) ziet.

Vrije tijd

Als je in het huwelijksbootje stapt moet je rekening met elkaar houden. Wel zo handig om te weten hoe je partner daarover denkt. Is het bijvoorbeeld acceptabel om een vriend of een kennis van het andere geslacht te hebben, of om zonder elkaar op vakantie te gaan? In dit gedeelte kun je jouw mening daarover opschrijven.

Familieleven

Er wordt uitgebreid gevraagd hoe jij tegen het gezinsleven aankijkt, bijvoorbeeld hoe je de taakverdeling van de opvoeding en de huishoudelijke taken voor je ziet en wat je jullie kinderen mee wil geven. Ook wordt er gevraagd waarom je wil trouwen en op welke termijn. Ook (schoon)ouders spelen hier een grote rol: hoe is je relatie met hen en hoe zie je hun rol in een toekomstig huwelijk?

Andere vragen

Tot slot wordt er gevraagd naar zogeheten ‘wangedrag’. Drink je, rook je of heb je financiële schulden? Ook wordt er aandacht besteed aan wat voor financieel type je bent en op wat voor manier en aan wat je vooral geld spendeert. Er wordt niets onder stoelen of banken geschoven, want je kan zelfs aangeven of je schulden hebt en of je je vermogen met je echtgenoot zou willen delen.


Functionaliteiten

Zoeken naar een huwelijkskandidaat

Nia2Match verkiest kwantiteit boven kwaliteit. Op hun website staat dat je maar met één persoon tegelijk in gesprek kunt zijn, waardoor je gegarandeerd de volledige aandacht van de ander hebt. Ook dit sluit aan bij het serieuze karakter van de website. Daarnaast kun je bepaalde criteria invullen en op basis daarvan een kandidaat zoeken.

Overige functionaliteiten

Zoals eerder besproken, zijn niet alle functionaliteiten zichtbaar zonder dat je betaald lid bent. Voor zover we kunnen inschatten biedt Nia2Match de basisingrediënten die je nodig hebt tijdens het online daten: zoeken, elkaars profiel bekijken en chatten.


Privacy en beveiliging

Nia2Match heeft een https-verbinding en heeft een ‘verified & secured’ certificaat van godaddy.com. Voor zover wij kunnen beoordelen, is Nia2Match een veilige website waarbij er weinig nepprofielen zijn. Dat komt tevens omdat je profiel handmatig wordt goedgekeurd (of afgekeurd natuurlijk). Ook hecht Nia2Match veel waarde aan privacy: je kunt zelf kiezen of je jouw profiel geheel of gedeeltelijk toont aan iemand. Als je een foto hebt geüpload wordt deze niet automatisch getoond aan elk lid, hier kies je zelf voor.


Nia2Match kosten

Nia2Match kost eenmalig €24,95. Voor dit bedrag kun je onbeperkt zoeken naar een huwelijkskandidaat. Dat lijkt veel, maar dat is natuurlijk een kleine investering als je daarmee jouw toekomstige man of vrouw vindt. Voor mensen die nog twijfelen is er ook een lidschap van een maand beschikbaar voor €14,95.Heb je ervaring met Nia2Match?

Laat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Ervaringen Nia2Match

Review geschreven door Youssef
13 november 2018

Goede site

Goede website voor moslims. Veel leden om uit te kiezen. Je moet wel actief zijn wil je succes hebben. Mijn lady heb ik gevonden met sabr. Klein eenmalig bedragje van 24 euro en je kan rustig zoeken. Huwelijk is een serieuze zaak dus je krijgt je tijd en ruimte. Minpuntje is lidbedrag wat hoger mag om nieuwsgierigen en gierigen buiten de deur te houden :).


Nia2Match details

Website https://www.nia2match.com
Categorie Overig
Ervaringen 100% aanbevolen, 1 reviews
Laat een review achter

Specificaties website

Gratis registratie nee
Chatmogelijkheid ja
Cammen nee
Dating keurmerk nee
Interesse test ja
Matching systeem nee
Uitgebreid zoeken ja
Mailbox nee
Datingapp nee

Gerelateerde sites

HappyPancake

Gratis datingsite
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | KvK 01180833 | Herestraat 106, 9711 LM Groningen | Privacy statement