Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Netsamen datingsite review

Netsamen
Bekijk top 10 datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Netsamen is al meer dan 10 jaar een spirituele community voor Nederlanders en Belgiërs. Het is een plek waar je vriendschap kunt sluiten, potentiële geliefden kunt ontmoeten of je kunt laten inspireren door spirituele wonderen. Hoe gaat dat in z’n werk?

Netsamen is een community die bewuste mensen in Nederland bij elkaar brengt. Voor liefde, vriendschap, inspiratie of misschien wel alledrie. Dat kan in de vorm van dating, vriendschap, vriendschappelijke clubs, vakanties of cursussen. Je kunt hier helemaal jezelf zijn, en open spreken over ‘alles tussen hemel en aarde’. Diepgang en respect speelt altijd de boventoon. Als je puur op zoek bent naar dating, of niet echt houdt van spirituele thema’s, dan is deze website minder geschikt.

Waarom kies je voor Netsamen?
 • Spirituele community met veel online en offline mogelijkheden
 • Persoonlijke benadering, ook in de klantenservice
 • Gratis intakegesprek

Inschrijven

Het is gratis om je aan te melden voor Netsamen. Je moet aangeven of je een man of een vrouw bent, welk geslacht je graag wil ontmoeten (man, vrouw, of beide) en wat je intentie is (liefde, vriendschap of beide). Daarnaast valt het ons op dat je expliciet wordt gewezen op de voorwaarden van Netsamen. Je krijgt een document te zien hoe wordt omgegaan met je account en je gegevens. Wij vinden het heel netjes dat hier transparant over gecommuniceerd wordt! Na het accepteren van de voorwaarden moet je je e-mailadres bevestigen en je profiel vormgeven.

Inschrijving afronden

Om gebruik te kunnen maken van de functionaliteiten van Netsamen, moet je een aantal stappen afronden. Als eerste moet je je personalia invullen, door te laten weten of je 18 jaar of ouder bent en waar je Netsamen van kent. Daarnaast is het tijd om je profiel vorm te geven. Daarna moet je 20 open vragen beantwoorden en 12 meerkeuzevragen. Dit is verplicht. Wij vinden het enerzijds goed dat het verplicht is, want zo weet je in ieder geval dat het een serieuze community is met toegewijde leden. Aan de andere kant schrikt het verplichte karakter ons af. Kunnen we niet eerste ven kijken hoe de site eruit ziet, voordat we energie steken in een profiel? Gelukkig kun jij er via deze review achter komen of Netsamen iets voor je is en of je er een profiel aan wilt maken, ja of nee.

Uit welke informatie bestaat je profiel?

Het is dus verplicht om 8 introductievragen in te vullen, minimaal 12 gesloten vragen in te vullen, en 20 open vragen. Je kunt deze vragen heel kort invullen en heel lang (maximaal 4000 karakters). Je kunt kiezen uit de volgende categorieën:

 • Introductie over jezelf
 • Kunst en cultuur
 • Vakantie
 • Hobby en sport
 • Politiek
 • Levensovertuiging
 • Levensvisie
 • Hypothetische situaties
 • Gezondheid

We vinden het goed dat er zoveel aandacht is voor het individu en zijn of haar opvattingen. Het is echter wel zo dat het een hoge drempel is om je profiel compleet te maken. Gelukkig kun je daar vanuit Netsamen (gratis!) hulp voor krijgen. In de volgende alinea lees je waar deze hulp uit bestaat.

Gratis profiel screeningsessie

Wat wij positief vinden aan het profiel aanmaken bij Netsamen, is dat je hulp kunt krijgen van een single coach. Netsamen beseft zich namelijk dat (lang) niet iedereen zich makkelijk door 20 open vragen heen worstelt. Met behulp van de gratis sessie, kun je jouw profiel beter vormgeven en heb je een vliegende start van je dating avontuur.


Functionaliteiten en mogelijkheden van Netsamen

Kort gezegd is Netsamen een spirituele community. De insteek is dus breder dan een datingsite. Het is primair bedoeld voor spirituele dating, maar je kunt er ook terecht voor de chat, het forum, een persoonlijke weblog, activiteitenclubs en spirituele cursussen en workshops. Je kunt hier zowel met als zonder partner terecht, want deze community sluit niemand uit.

Dating + datingadvies

Onder het kopje dating kun je een spirituele match vinden. Je kunt zelf iemand zoeken door verschillende kenmerken in te vullen, maar je kunt ook zoeken aan de hand van foto’s. Past iemands uiterlijk en sfeer die hij/zij uitstraalt bij jou? Bovendien krijg je vanuit Netsamen suggesties van leden die bij jou passen. Dat is wel een heel fijn extraatje, want vaak moet je zelf al het werk doen. Bij Netsamen heb je bovendien recht op een gratis intakegesprek. Je kunt nog meer datingadvies krijgen, maar daar moet je voor betalen. Dat is ook wel logisch!

Vriendschap

De tweede belangrijke pijler van Netsamen is ‘vriendschap’. Onder dit kopje kun je op allerlei manieren contact zoeken met andere spirituele leden. Dat doe je bijvoorbeeld via het forum, door deel te nemen aan een groeps- of individueel chatgesprek, door een oproep of mededeling te plaatsen op het prikbord, door een weblog te starten of door een memoryspel te spelen.

Clubs

Clubs zijn groepjes binnen het Netsamen platform. Je kunt gelijkgestemden uitnodigen om vrienden te zijn, online maar ook in het echte leven. Vervolgens kun je ervaringen uitwisselen en samen leuke dingen ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld een specifieke lees-, wandel-, of festivalclub starten. Uiteraard is het ook mogelijk om je bij een bestaande club aan te sluiten. Onderstaande illustratie van Netsamen laat zien hoe een club werkt!

blank

Vakanties

Wil je graag op vakantie met gelijkgestemden? Ook dat is mogelijk. Er worden regelmatig bewuste vakanties en weekenden georganiseerd, door Netsamen en partners. Je kunt selecteren op prijs, thema en periode. Thema’s zijn bijvoorbeeld mindfulness, massage, yoga, singles, spirituele groei et cetera. De bestemmingen zijn zowel in Nederland als in- en buiten (!) Europa.

Spirituele agenda

Het wordt al snel duidelijk dat Netsamen ook heel veel inzet op het offline leven van mensen. Zo ontvang je elke twee weken een mail met de agenda, van alle spirituele activiteiten die de komende weken/ maanden op de planning staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Mantracursus, Chitta!, Lichtwezenscursus of een Lifecoachopleiding? Via Netsamen blijf je op de hoogte van deze interessante cursussen, lezingen en workshops.


Doelgroep

Netsamen richt zich op spirituele mensen in Nederland en België. Leeftijd of liefdesleven speelt hierbij geen rol. Het gaat hen erom om bewuste mensen met elkaar te verbinden, hetzij voor liefde, hetzij voor vriendschap. Op de website merk je al gauw dat er heel veel ‘zweverige’ onderwerpen worden besproken. Dus daar moet je wel van houden.


Beveiliging

Netsamen is een veilige website om te gebruiken. Je surft via een beveiligde verbinding en ze zijn heel transparant over hun werkwijze. Daarnaast is Netsamen al meer dan 100 jaar actief, en groeit het platform nog steeds gestaag.

Wij vinden overigens wel dat er her en der nog wat winst te behalen valt wat betreft de beveiliging en de functionaliteiten van de website. Zo krijg je bijvoorbeeld je gebruikersnaam en wachtwoord per e-mail gestuurd, dus dat staat gewoon open en bloot in je inbox. Daarnaast krijg je soms een melding dat je je in moet schrijven, terwijl je al ingelogd bent. Dit soort kleine ‘fouten’ in het ontwerp van de website zijn vervelend, maar niet storend genoeg om de website niet te gebruiken.


Klantenservice

Netsamen is gericht op persoonlijk contact. Niet alleen onderling met de leden, maar ook zeker vanuit de organisatie met de leden. Je kunt hen bellen op 06-12793940, ze zijn ook via Whatsapp bereikbaar. Dat vinden we erg modern! De ‘openingstijden’ zijn werkdagen 10.30-21.00 en weekenden 12.00-16.00. Overigens is het ook mogelijk om het antwoordformulier in te vullen of om een mail te sturen.


Kosten

Aanmelden is gratis. Dan krijg je een beperkt lidmaatschap, waar je al een heel eind mee komt. In onderstaande tabel kun je de verschillen tussen een beperkt en volledig lidmaatschap bekijken:

blank
Unieke kostenstructuur

De meeste datingsites hanteren een vast bedrag per maand. Netsamen doet dat helemaal anders. Zij willen geen tijdsdruk leggen op het sluiten van vriendschappen of romantische relaties. Daarom betaal je op Netsamen per dag. Je koopt een zogeheten strippenkaart, waarbij je een strip per dag opmaakt. Als je niet inlogt, houd je de strip te goed voor een ander moment. Super handig! De kosten voor de strippenkaart variëren van €0,33 per dag tot €0,08 per dag.

Netsamen is in onze ogen redelijk goedkoop om te gebruiken. Je moet echter wel geld betalen voor alle extra’s die de communtiy biedt, zoals datingadvies, vakanties, lezingen, workshops et cetera. Het is uiteraard niet verplicht om aan deze activiteiten deel te nemen, dus je kunt het zo duur (en zo goedkoop) maken als je zelf wilt. De betalingsmogelijkheden zijn bij ons niet bekend.


Uitschrijven

Bij Netsamen staat de ‘uitschrijfknop’ gewoon op de homepagina, en niet ergens verstopt op een achterliggende pagina. Deze knop staat rechtsboven en rechtsonder op de homepagina.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Spirituele community met veel online en offline mogelijkheden
 • Persoonlijke benadering, ook in de klantenservice
 • Gratis intakegesprek
Minpunten:
 • Het kost veel tijd om je profiel aan te maken
 • De website is verouderd
Bekijk top 10 datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Netsamen

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen Netsamen

Ervaring geschreven door Devin
6 mei 2022
Netsamen

De site werkt technisch prima en zit er al 10 jaar geregeld en betaald op, nooit geen match gehad. Als er iemand aardig, spiritueel en alles goed voor elkaar heeft, ben ik t wel, maar de "spirituele" vrouwen die op netsamen zitten zijn echt bagger en stront egocentrisch. Die zoeken een prins op t witte paard die niet bestaat en ook al ben je nog zo spiritueel en kloppen de gelijkenissen qua interesses en hobbies, dan nog ben je niet goed genoeg en "voelen ze geen match" of "voelen ze afstand" of "voelen ze het niet" Deze vrouwen zoeken alleen een kopie van zichzelf en dat bestaat niet. Voor mij geen "spirituele"vrouwen meer helaas. Niets zo wispelturig, lastig, zelfingenomen, arrogant en betweterig als dit soort type vrouwen. Volgens mij hebben ze ook allemaal wat onder de leden, zoals asperger, borderline, narcisme etc. De meeste vrouwen op deze site kloppen voor geen meter! Blij dat ik van deze pietluttige vrouwen af ben. Geef mij maar normale vrouwen!

Ervaring geschreven door Anoniem, meerdere site's, meerdere namen
10 maart 2021
Netsamen

De meeste profilen zoeken 15-20 jaar onder de eigen leeftijd, tja, als jij er toen jaar hangt en je profiel niet aanpast....

Zonder enig kommentaar/discussie worden profielen verwijdert...., Dat geld eigenlijk voor alle dating site's, zodra jij commercieel niet interessant bent word je er uit geknikkerd..., Dus wie zoek je en hoe groot schat je de kans als het draait om geld, macht en status

Ervaring geschreven door Gio
23 augustus 2019
Geen vleeskeuring

Heel sympathieke site, iha open en vriendelijke mensen aangetroffen. Het profiel is een klusje om te vullen, maar geeft wel een bovengemiddeld beeld. En idd minder het gevoel van vleeskeuring van andere datingsites (in mijn ervaring). De prijs is ok, ca tientje voor 30 dagen strippenkaart.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement