Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Let op: De datingsite Kick or Stick bestaat helaas niet meer. We adviseren Lexa als alternatief.
Bekijk hier de beste alternatieven

Kick or Stick datingsite review

Kick or Stick

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Naar eigen zeggen zorgt de gratis chatbox Kick en Stick ervoor dat je de saaie mensen ‘kickt’ en de leukst mensen ‘stickt’. Op de website en via de app chat je anoniem met andere gebruikers. Ideaal als je zin hebt in een luchtig praatje, minder geschikt als je een serieuze relatie zoekt.

Waarom kies je voor Kick or Stick?
  • Gratis te gebruiken

Wat is Kick or Stick?

Op Kick or Stick start je gratis volledig anonieme chatgesprekken. Kick or Stick verbindt gebruikers willekeurig met elkaar. Tijdens het chatten heb je de mogelijkheid om tekst, emoticons en afbeeldingen te sturen. Daarna zijn er drie opties: kick, stick en stop. Met ‘kick’ geef je aan dat je nooit meer verbonden wil worden met de gebruiker. Leuk gesprek? Met ‘stick’ voeg je iemand toe als chatvriend. Met ‘stop’ beëindig je het huidige chatgesprek.


Anoniem chatten

Het grootste voordeel van Kick or Stick is dat je volledig anoniem bent en blijft. Nadat je op ‘Stick’ hebt geklikt, worden de gebruikersnamen onthuld. Andere gegevens zoals je geboortedatum of geslacht blijven nog steeds anoniem. Dit heeft als nadeel dat het niet te verifiëren valt wie er aan de andere kant van het scherm zit. Het is heel eenvoudig om je anders voor te doen dan je bent. Vandaar dat Kick or Stick niet echt geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een serieuze date.

Overige functies

Kick en Stick is net zo simpel als het klinkt. Er zijn echter een paar functionaliteiten voor je ‘sticks’: het profiel bekijken, de stick verwijderen, de stick rapporteren of de stick blokkeren.


Aanmelden

Met een paar klikken op de knop heb je een eigen, anoniem profiel op Kick or Stick. De enige verificatie is een bevestiging van je e-mailadres. Daarna vraagt Stick or Kick je om een gebruikersnaam, je geboortedatum en je geslacht. Verder mag je zelf kiezen of je een eigen foto uploadt of dat je een avatar van Stick or Kick uitkiest.


Veiligheid en privacy

Chatten via Kick or Stick gaat via een beveiligde https-verbinding. Daarnaast hoef je bijna geen gegevens in te vullen, waardoor je persoonlijke gegevens veilig blijven. Bovendien kun je jezelf beschermen tegen ongewenste afbeeldingen door de optie ‘afbeeldingsberichten toestaan’ uit te vinken.

Het is natuurlijk wel zo dat de andere persoon waarmee je in een chat belandt hetzelfde registratieproces doorloopt als jij. Ook hij/zij kan daarmee volledig anoniem blijven of zich anders voordoen. Daarom is de kans een stuk groter dat je een nepprofiel, oplichter of catfish tegenkomt via deze site. De website lijkt geen specifieke policy te hebben tegen oplichters en dus is het belangrijk dat je tijdens het chatten altijd waakzaam blijft.


Kosten

Kick or Stick is volledig gratis te gebruiken. Het enige waar je rekening mee moet houden zijn advertenties. Er zijn drie soorten advertenties die je doorlinken naar datingsites en webcamsites. Een deel van deze advertenties zijn seksueel getint, dus dat is wel iets waar je rekening mee moet houden. Zeker omdat Kick or Stick door alle leeftijden wordt gebruikt.


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Gratis te gebruiken
Minpunten:
  • Veel advertenties
  • Geen beleid voor nepprofielen
  • Broeinest voor oplichters en catfishers
  • Weinig functies

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Kick or Stick

  • Minimaal 110 karakters
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement