Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

WooPlus: De volslanke datingapp

Laatst bijgewerkt: 1 februari 2016

Een datingapp waarbij volslanke singles hun nieuwe liefde kunnen vinden. Deze is onlangs gelanceerd. WooPlus is de naam van de app die mensen met een maatje meer gaat voorzien van leuke matches. Het werkt ongeveer zoals de welbekende datingapp Tinder. Deze app moet iets toevoegen aan de huidige markt: het veilig en comfortabel voelen van daten via een app, met mensen met een maatje meer.

WooPlus is opgericht door Neil Raman en Michelle Li. Zij vonden dat het tijd was voor een app die een omgeving creëerde waarbij ook mensen met een maatje meer zich op hun gemak voelen. Ze wilde negatieve en vervelende reacties via deze app minimaliseren. Bij veel andere apps merkten dat volslanke mensen reacties kregen waar zij niet op zaten te wachten. Deze app probeert een platform te creëren voor mensen die veilig is en waar mensen de persoon kunnen ontmoeten naar wie ze al lange tijd op zoek zijn.

Het lijkt op de reeds bestaande dating apps. Tinder wordt voornamelijk genoemd. Het swipen naar recht of links in de app werkt het zelfde en wanneer er een match is ontstaan, kun je met elkaar gaan chatten om de ander beter te leren kennen. Je hebt tot 48 uur om met de ander een gesprek aan te knopen.

Volgens Raman is het via internet moeilijker iemand te vinden wanneer je een maatje meer hebt. Er worden soms vervelende dingen gezegd waar je helemaal niet op zit te wachten. Haar zus heeft dit zelf helaas moeten ervaren. Dit was voor haar erg pijnlijk en ze vond het niet eerlijk. Omdat Raman hier iets mee wilde doen heeft ze de app opgericht. Ze wil graag mensen helpen die in de zelfde situatie zitten. Ook haalde ze inspiratie uit het op Youtube gepubliceerde experiment van twee jaar geleden, waarbij een vrouw een pak aantrok waarbij ze vele malen voller was om zo haar Tinderdates te laten schrikken.

De blijkt een succes te zijn: in november had de app al meer dan 10.000 leden. Op dit moment is de app groter en groter aan het worden. In Nederland is het nog geen enorme hit, maar dat gaat zeker gebeuren.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies