Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Volkskrant onderzoekt (online) dating

Laatst bijgewerkt: 11 april 2017

Heb jij wel eens getwijfeld of je met iemand wilde afspreken? Die twijfels kunnen ontstaan omdat je niet zeker weet of je diegene wel leuk genoeg vindt, maar ook omdat je iemand eigenlijk nog helemaal niet kent. Zou diegene wel echt de persoon zijn die hij of zij beweert te zijn? Wanneer je hebt besloten ervoor te gaan, waar spreek jij dan af? Is dat in een openbare ruimte, zoals een café of een bioscoop? Of is dat bij één van jullie thuis? Vragen met resultaten die de Volkskrant afgelopen week samenvoegde in een onderzoek.

Jitse Schuurman is provendus aan de universiteit van Amsterdam en heeft samen met de Volkskrant onderzoek gedaan naar de totstandkoming van dates. Uit zijn onderzoek blijkt dat 67% afspreekt bij een horeca gelegenheid. Dit kan dus een kroeg of café zijn. Het is een openbare plek en daardoor wordt dit door veel mensen waarschijnlijk als veilig beschouwt. Veel genoemde gelegenheden zijn Pllek (Amsterdam), Café de Zaak (Utrecht) en De Drie Gezusters (Groningen). Vooral Amsterdam blijkt een stad te zijn waar veel dates plaatsvinden, of dit nou afspraken via het internet zijn of niet. Deze stad steekt met kop en schouders boven de andere twee uit.

Ook kwam naar voren dat ongeveer 21% liever iets actiefs gaat doen tijdens de date. Zo kwam bijvoorbeeld een wandeling naar boven – of varen op een boot. Slechts 12% van de ondervraagden gaf aan dat hij of zij hun date het liefste laten plaatsvinden bij henzelf thuis. Dit is wellicht niet de beste keuze die je kan maken wanneer je iemand nog niet heel erg goed kent. Zo komen we natuurlijk op het onderwerp veiligheid uit. Want vooral bij de ondervraagde vrouwen was dit een heel belangrijk aspect, naast gezelligheid en dichtbij huis. Wanneer jij een eerste date plant is het belangrijk dat jij een plek kiest waar jij je goed bij voelt, zodat je je veilig voelt waardoor jij helemaal jezelf kan zijn. Dan komt de rest vanzelf!

De volledige resultaten van onderzoek zijn hier te lezen bij de Volkskrant.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies