Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Tinder-eigenaar verwacht revolutie in online dating

Laatst bijgewerkt: 11 april 2017

Wat zou jij ervan vinden als iedereen om je heen kan zien of je single bent of niet? Je loopt op straat en komt daar een leuke man of vrouw tegen. Je richt je telefoon op hem en je weet gelijk of deze knapperd nog vrijgezel is. Misschien denk je: hé dit is handig, of dat je dit nooit zult willen. De andere kant is natuurlijk dat mensen dit ook bij jou kunnen doen. Tinder CEO Sam Rad denkt dat dit de toekomst zal zijn.

Toch gebeurt dit natuurlijk al een klein beetje bij de app Happn, waar je met iemand het pad kruist of gekruist moet hebben. Alleen dan krijg je iemand in je lijst naar voren – die persoon moet natuurlijk wel een account hebben.

Het over straat lopen en gelijk met je mobiel kunnen zien of iemand nog single is of niet. Toen Rad sprak op een conferentie in California legde hij het volgende uit: hij denkt dat in de toekomst singles echt op zoek kunnen naar liefde via hun telefoon. Het zou kunnen gaan lijken op de app Pokemon Go, waarbij je op zoek gaat naar jouw ‘pokemon’ via AR technologie. In dit geval zullen het geen wezens zijn, maar liefdes. Hij heeft deze gedachte natuurlijk niet zomaar.

Het is gebaseerd op een idee van een student. Deze heeft bedacht dat je een verkeerslicht voorstelt. Iedereen die bezet is draagt rood en wanneer je wel een nieuwe liefde wil ontmoeten kan je gaan voor de kleur groen en oranje. Zo maak je aan andere kenbaar in welke status van een relatie je verkeerd. Op die manier hoef je niet eens gesprek aan te knopen om te kijken of iemand wellicht beschikbaar en geïnteresseerd is.

Of dit ook echt gaat gebeuren is natuurlijk nog maar de vraag. Want zou jij dit doen? Of houd jij het liever bij een dating app zoals bijvoorbeeld Tinder?

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies