Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Te veel keuzes in de online dating wereld

Laatst bijgewerkt: 26 juni 2017

Een onderzoek uitgevoerd onder 152 studenten laat blijken dat wanneer er meer keuzes beschikbaar zijn, de romantische uitkomsten worden beïnvloed. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt dat mensen binnen een week na het maken van een selectie ontevreden waren over hun keuze.

Uit een nieuwe studie is naar voren gekomen dat te veel keuzes van potentiële romantische partners in online dating sites je ontevreden kunnen maken met de persoon die u kiest. Onderzoekers hebben een experiment uitgevoerd met 152 studenten om uit te vinden hoe daters met keuzes omgaan, en of deze omkeerbaar zijn, en welke invloed hebben op romantische uitkomsten. Uit het onderzoek kwam naar voren dat een week na hun selectie de online daters die uit 24 potentiële partners kozen minder tevreden waren met hun keuze dan een groep van zes mensen die beter selecteerden.

Catalina Toma, assistant professor aan de University of Wisconsin – Madison in Amerika, geeft aan dat mensen die te veel keus hebben, minder tevreden zijn. Jonathan D’Angelo doctoraal kandidaat aan de Universiteit van  Wisconsin geeft aan dat mensen het sneller betreuren als  zijn als zij weten dat er ook andere keuzes zijn, en zij een keus gemaakt hebben. Hij geeft ook aan dat mensen die weten dat als er meer opties zijn zij meer moeite hebben om een keuze te maken. Toch wordt er ook te kennen gegeven dat online daten een mooi middel blijft om een partner te vinden. Dit vanwege het feit dat je mensen leert kennen waar je anders niet aan zou denken.  Het is dus makkelijker als je minder keus hebt, daar dit dan je keuze minder beïnvloed, toch weegt dit niet op tegen de voordelen van online dating.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies