Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Meeste singles delen rekening tijdens eerste date

Laatst bijgewerkt: 19 maart 2018

Wanneer Nederlandse singles een eerste date hebben vindt net iets meer dan de helft van hen het prettig om de rekening te delen. Dat blijkt uit een enquête van Maris Life, een reisorganisatie die zich speciaal richt op alleenstaande ouders en andere singles die een nieuwe relatie zoeken.

De eerste date vindt het vaakst plaats in een café, want elkaar leren kennen gaat voor de helft van de datende singles het beste onder het genot van een drankje. Ook overdag afspreken om ergens koffie te drinken scoort goed met iets meer dan 20%. De bioscoop is het minst populair, want slechts 1% van de deelnemers vindt dat je tijdens het kijken van een film de leukste eerste date hebt.

Vrijgezellen doen weinig aan Valentijnsdag

De meeste Nederlandse singles uit het onderzoek hebben niets met Valentijnsdag. Slechts 16% blijkt iets te doen op deze dag van de liefde. De meerderheid van hen (72%) geeft als reden dat ze geen partner hebben en dus geen behoefte (of verplichting) te voelen om aandacht te besteden aan Valentijnsdag. De meeste vrijgezellen die wel wat doen met Valentijnsdag sturen een (nog altijd vaak anoniem) kaartje naar iemand anders. Maar sommigen gaan ook uit eten of sturen bloemen naar iemand waar ze een oogje op hebben.

50% van de singles staat ingeschreven bij een datingsite

Van alle Nederlandse vrijgezellen die voor de enquête werden ondervraagd zei ongeveer 50% ingeschreven te staan bij een datingsite of gebruik te maken van een datingapp zoals Tinder. Opvallend is wel wel dat slechts iets meer dan 1 op de 10 van hen verwacht daar een serieuze relatie aan over te houden. Het gaat de meeste singles naar eigen zeggen tijdens het online daten om plezier hebben en nieuwe mensen ontmoeten. De liefde van hun leven denken ze echter het makkelijkst op een andere manier te kunnen vinden, bijvoorbeeld in hun eigen omgeving of via vrienden of kennissen.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies