Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Nieuwe dating app voor Gamers op de markt.

Laatst bijgewerkt: 17 juli 2017

Er is een nieuwe dating app ontwikkeld voor Gamers door twee Nederlandse studenten. Compleet met ‘avatars’, ‘quests’ en ‘tokens’.

Twee studenten die communicatie en multimedia design studeren, presenteerden de app op de Avans Hogeschool in Breda. De app is volledig op gamers afgestemd, dit zie je terug in het uiterlijk en het taalgebruik van de app. Zo druk je in plaats van op ‘like’ op ‘connect’ en ‘refresh’ als je geen interesse hebt. De gebruikers afbeeldingen zijn afgebeeld als ‘avatars en hebben een polygon-achtig uiterlijk wat je doet denken aan oude computerspellen. Hierdoor zijn mensen niet geheel anoniem, wat normaal schijnt te zijn bij online games, een ordinaire vleeskeuring is het ook niet zoals veel gamers Tinder schijnen te ervaren.

De app trekt hoogst waarschijnlijk ook vrouwen aan, daar er steeds meer vrouwen zijn die zich in de gamewereld vergaren. Veel gamers zijn verlegen en gaan dan ook niet snel op date, een app als deze is dus voor hen een uitkomst. Zo kunnen ze mensen leren kennen die hen begrijpen en in hun wereldje zitten. Erik Paulus en Sam van Vugt die de app hebben ontwikkeld als afstudeerproject krijgen veel lof over hun app. Mensen vinden het een uitkomst en een nieuwe markt die wordt aangeboord. Mensen hebben tegenwoordig al meer moeite met het vinden van een date zeker gamers, hierdoor biedt deze app een uitkomst.


foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies