Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Ken jij deze datinghypes al?

Laatst bijgewerkt: 11 april 2017

Ook datingland heeft zijn trends. Helaas zijn deze hypes meestal niet zo positief. Daten is al vrij complex vandaag en deze trends maken het er niet makkelijker op. In deze blogpost zet ik twee dating fenomenen op een rijtje. Ik licht ook even toe hoe je er best mee omgaat.

Herken je het volgende scenario? Je ontmoet Mr/Mrs Perfect. Jullie hebben enorm veel gemeen, kunnen uren praten, de dates zijn ongelooflijk en de seks is bovennatuurlijk. Je hebt het groot lot gewonnen, denk je elke dag bij jezelf.

En dan opeens, uit het niets, hoor je amper nog iets van je date, verdwijnt hij/zij voor een hele week of is de persoon in kwestie helemaal van de aardbol verdwenen. Verdwaasd en niet begrijpend blijf je achter. Je denkt dat het aan jou ligt, dat je iets verkeerds hebt gedaan of gezegd, dat je niet knap genoeg bent maar dat ligt net iets anders.

Ghosting
Het fenomeen Ghosting overkomt iedereen wel eens tijdens het dating proces. Er zijn een aantal redenen voor dit “spookgedrag”: hij/zij zit nog teveel met een ex in zijn hoofd, hij heeft bindingsissues, beseft dat jullie toch geen match zijn, is nog getrouwd of heeft ondertussen iemand anders leren kennen en durft het je niet zeggen. Stilaan verdwijnen is gewoonweg simpeler dan de confrontatie aangaan.

Een ding is zeker: het ligt niet aan jou. Krachtig denken is niet: “mannen moeten bellen na een eerste date”. Krachtig denken is wel: “soms bellen mannen niet na een eerste date, hoe pas ik me daaraan aan?”

Breadcrumbing
Iedereen kent het sprookje van Klein Duimpje. Hij liet broodkruimels achter om zo de weg terug te vinden. Deze nieuwste hype – die in mijn ogen erger is dan ghosting – heet Breadcrumbing. Breadcrumbers (broodkruimelaars) duiken op op het moment dat jij hen eindelijk een beetje vergeten was. Ze willen niks serieus met je, maar willen het contact ook niet volledig verbreken. Typisch mindgames als je het mij vraagt. Social media zijn erg geschikt hiervoor. Een like op facebook, een comment op Instagram of een whatsappberichtje à la “Hey, hoe gaat het nog met je?” zijn typische broodkruimels. Hij of zij maakt geen concrete plannen om af te spreken. Jouw aandacht is voor hen voldoende.

Mijn advies is er om niet op in te gaan en de berichten te negeren. Wil je toch je frustratie uiten? Zeg dan eerlijk dat jij op zoek bent naar langetermijn commitment en meer waard bent dan flauwe nietszeggende berichten. Hun gedrag is voor jou een pure afknapper. Bye bye.

De beste manier om je aan deze mindgames aan te passen, is beseffen dat daten een lastig en lang traject is voor je de juiste match tegenkomt. Timing, geluk en bagage uit het verleden spelen allemaal mee. Verwacht niks van iemand tot jullie in een vaste relatie zitten. Ga op date, amuseer je, leer hem/haar kennen en zie nadien wat er gebeurt. Belt hij? Super! Belt hij/zij niet? Jammer voor hem/haar dan. Ga niet klagen en zagen, raak niet gefrustreerd en geef vooral het daten niet op.

“You may have to kiss a lot of frogs before you find your prince or princess!”

Happy dating!

Dit artikel is geschreven door Perla van Belle van B-Awesome
www.b-awesome.be

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies