Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Invallen bij bedrijven achter datingsites

Laatst bijgewerkt: 24 april 2018

Onlangs heeft de Autoriteit Consument en Markt (ACM) invallen gedaan bij bedrijven die vele datingsites zouden runnen met zelf verzonnen profielen. Deze websites zouden namelijk niet toereikend op hun website vermelden dat het om fictieve profielen gaat, waardoor het volgens de ACM om misleiding van de consument zou kunnen gaan. Om welke bedrijven (en dus om welke datingsites het zou gaan) is niet bekend gemaakt, maar het zou gaan om bedrijven die vele honderden en soms wel duizenden websites in beheer zouden hebben.


Tips voor het herkennen van echte datingsites

Wanneer weet je nu als gebruiker van een datingsite welke website er wel en welke er niet te vertrouwen is? Volgens online dating deskundigen van het Keurmerk Veilig Daten kun je dat bijvoorbeeld merken aan de manier waarop er wordt gecommuniceerd. Als de man of vrouw waarmee je aan het chatten bent alleen maar korte berichtjes terug stuurt en altijd een vraag stelt heb je kans dat je nodeloos aan het lijntje wordt gehouden. Ook betalen per bericht met behulp van behoorlijk prijzige contactpunten is een signaal dat je wel eens nooit een echte date zou kunnen krijgen.


Lees altijd de kleine lettertjes

De grootste indicatie of je met een twijfelachtige datingsite te maken hebt zijn echter de kleine lettertjes op de website zelf. Let bijvoorbeeld op de footer van de site en lees ook altijd de algemene voorwaarden door. Daar zou als het goed is vermeld moeten staan dat er (mede) gebruik wordt gemaakt van profielen die alleen entertainment tot doel hebben. Let ook op de term fictieve profielen. Wanneer daar gebruik van wordt gemaakt op een datingsite is dat weliswaar geen garantie dat je geen echte personen tegen kunt komen, maar kan het wel lastig zijn die echte leden er tussenuit te pikken. Hier lees hoe je kan herkennen of een datingprofiel echt is!

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies