Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Het bewijs is er: van geluk in de liefde wordt je dikker.

Laatst bijgewerkt: 22 mei 2017

Liefde is iets moois. Zeker voor jou als je op dit moment gelukkig bent in de liefde . Wellicht ben je op dit moment iets minder gelukkig met je gewicht? Waarschijnlijk  voel je jezelf niet gelukkig, omdat je de kleding van voor je relatie niet meer past. Vrees niet! Volgens onderzoek is dit een goed teken, daar je in een gelukkige relatie echt dikker wordt.

Onlangs werd er door de American Psychological Association een onderzoek uitgevoerd. Zij hebben de afgelopen vier jaar 169 pasgetrouwde stelletjes gevolgd. Op diverse veranderingen werd gelet zoals: lengte, gewicht, stress en tevredenheid in een huwelijk. In het onderzoek werd gekeken naar twee theorieën.

Theorie een: mensen komen in een gelukkige relatie niet aan, omdat je geen last hebt van stress en verdriet en hierdoor geen vreetbuien krijgt. Theorie twee: doordat je geen indruk  meer op iemand hoeft te maken kom je juist aan.

De onderzoekers laten weten dat de tweede theorie klopt. Hoe gelukkig je samen bent, hoe meer je aan komt. Samen gezellig uit eten  of op de bank een filmpje kijken zorgt voor meer kilootjes in de maag. Mensen die hun ware gevonden hebben zijn ook wat lakser. Het trouw sporten en bezoeken van een gym is volgens de onderzoekers dan verleden tijd. Het er goed uit willen zien voor een ander telt dan minder.

In een ander Brits onderzoek bleek dat 90 procent van de vrouwen bij een prille relatie al meer aan komt. Een opvallend puntje is dat stellen die nadenken over een scheiding wel op gewicht blijven. Zij moeten straks weer de markt op en houden dit in hun gedachten. Voor iedereen dus duidelijk, aan de chips en de chocolade dan maar weer.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies