Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

FarmDate krijgt een eigen app

Laatst bijgewerkt: 13 maart 2018

Al sinds 2003 kunnen single boeren uit Nederland terecht op de website FarmDate.nl voor het vinden van een nieuwe relatie. Voor boeren is het vinden van een leuke date nu eenmaal lastiger dan voor andere mannen. FarmDate werd opgericht om in die behoefte te voorzien en na meer dan 15 jaar online daten is het daarbij eindelijk tijd voor een eigen datingapp.

Daten blijft lastig voor boeren

Het is voor boeren vaak niet eenvoudig om een leuke date of een relatie te vinden. Vooral wanneer ze op een gewone datingsite proberen een vrouw aan de haak te slaan zorgt dit voor veel teleurstellingen. Steeds minder vrouwen lopen warm voor het boerenleven, waardoor steeds minder boeren een gezin stichten en de bedrijfsopvolging dus ook gevaar loopt. Wanneer boeren online of in hun eigen regio moeite hebben om een nieuwe liefde te vinden kunnen ze wel altijd terecht bij FarmDate.nl. Alhoewel het geen grote website is – er zijn op enig moment ongeveer 5.000 boeren lid van  – weet je als boer wel zeker dat de vrouwen die je er ontmoet belangstelling hebben voor het plattelandsleven. Bijvoorbeeld vrouwen die in de zorg werken en dus heel goed begrijpen dat je bij bepaalde beroepen niet zomaar een weekendje vrij kunt nemen. Bekijk hier meer inspiratie voor datingsites voor boeren.

Meer bekendheid dankzij Boer Zoekt Vrouw

Vlak na de start van de datingsite verscheen het programma Boer Zoekt Vrouw op televisie. De inspiratie voor deze zeer populaire serie is rechtstreeks terug te vinden op FarmDate. Vrijwel alle boeren uit dat eerste seizoen waren zelfs van de datingsite afkomstig. Niet alleen zorgde Boer Zoekt Vrouw er als kijkcijferkanon voor dat er meer begrip kwam voor de situatie van single boeren, maar het zorgde in de jaren erna ook voor een gestage stroom nieuwe leden. Die mannen en vrouwen kunnen dus over niet al te lange tijd ook gebruik maken van een app om met elkaar te daten. Een hele verandering voor de meeste boeren, want volgens de oprichter van de site Pieter Bosch hebben de meesten van hen nog niet eens zo lang een smartphone.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies