Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Datingapp ‘Yellow’ voor tieners gevaarlijk?

Laatst bijgewerkt: 7 december 2016

Yellow is misschien wel het nieuwe Tinderen, maar dan voor de echte jongeren. Zo is het vooral bedoeld voor tieners. Waarbij Tinder inzet op de twintigers en dertigers, is Yellow er voor de jongere generatie. Het klinkt natuurlijk leuk. Een app voor de kinderen! Misschien zelfs wel veiliger, toch?

Als kind bevindt je je dan niet tussen al die volwassenen en kom je in contact met leeftijdgenoten. Toch gaat dit sprookje volgens tegenstanders niet op. Het zou juist gevaarlijker zijn voor de jeugd. Zo kunnen mensen met verkeerde bedoelingen zich op de app voordoen als een jonge tiener op zoek naar liefde, terwijl hij of zij die leeftijd al lang gepasseerd is.

Yellow is een app die beschikbaar is voor Android en Apple gebruikers. De app werkt eigenlijk net als Tinder. Je kun naar links swipen wanneer je iemand niet leuk vindt en naar rechts als je iemand wel leuk vindt. Wanneer er een match is kun je met diegene in gesprek. Wat wel nieuw is aan de app, is dat je de persoon met wie je de match hebt kun toevoegen als contactpersoon en gelijk kunt whatsappen en zelfs een Snapchat kan sturen.

Om de app te kunnen gebruiken hoef je in tegenstelling tot Tinder geen leeftijd op te geven. Dit maakt het voor minderjarige ook mogelijk om de app te gebruiken. Wel moet je minimaal 17 jaar oud zijn om de app te kunnen downloaden in app store. Toch gaat Yellow iets met de kritiek van tegenstanders doen. Zo kunnen te jonge mensen niet zomaar op de app. Met de nieuwste versie zal bij het aanpassen van een geboortedatum als bewijs een kopie van hu identiteitsbewijs gestuurd moeten worden naar de klantenservice. Of dit de oplossing is? Het blijft lastig om op het internet kinderen tegen alles en iedereen te beschermen, toch is dit een stap in de goede richting!


Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies