Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

7 redenen om een Friese vrouw te daten

Laatst bijgewerkt: 28 januari 2016

1. Ze staat open voor nieuwe avonturen en ervaringen
Vroeger speelde ze altijd al buiten; hutten bouwen, slootje springen of spelen op de boerderij. Tegenwoordig staat ze open voor nieuwe ervaringen zoals reizen of leuke feestjes buiten de deur.


2. Ze staat met beide voeten op de grond
Friezen staan bekend om hun nuchtere blik op de wereld. Waar in de rest van Nederland zodra de temperatuur onder nul komt de elfstedenkoorts toeslaat, hebben de Friezen nog zoiets van: “Waarom doen jullie nou zo druk, laten we eerst maar eens afwachten”.

Friezen zijn nuchter


3. Ze houdt van een goed feestje en brengt leven in de brouwerij
Ze kent de beste schuurfeesten van de provincie en kan als beste een biertje adten. Ze heeft ruime feest en drinkervaring in de zuipketen uit de buurt en zomers’ feest ze op de Sneekweek of in één van de andere feesttenten tijdens het Skûtsjesilen in de provincie.


4. Ze is betrouwbaar
Friezen hechten veel waarde aan relaties met vrienden, familie en partners. Sta er dan ook niet van te kijken dat er elke week wel een bezoekje aan haar pake, beppe, heit of mem in zit. Friezen gaan (volgens cijfers van het CBS) ook veel minder vreemd dan partners uit andere provincies.


5. Ze is niet te beroerd om haar handen uit de mouwen te steken
Ze is vanuit huis al gewend om veel te doen in huis of op de boerderij. Voor elk klusje heeft zij het juiste gereedschap en ze weet precies hoe ze de wc het beste moet ontstoppen.


6. Ze raakt niet snel in de stress
Ze raakt niet snel in paniek om ieder klein wissewasje. Ze vindt altijd wel een oplossing voor haar problemen. Vandaar ook het bekende Friese spreekwoord: “Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan”.

5044_DSC_5314_1


 7. Ze spreekt meerdere talen
Misschien is Fries niet de meest charmante of meest gesproken taal in de wereld, maar ze is wel meertalig. Daarnaast heeft het Fries ontzettend veel overeenkomsten met Engels en andere talen, dus is het voor haar misschien wel makkelijker om andere talen op te pikken.

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies