Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Pepper dating app review

Pepper
Probeer Pepper gratis

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Pepper is een moderne dating app die hoort bij de gelijknamige datingsite. Pepper onderscheidt zich van andere datingapps door de focus te leggen op een visueel profiel. Door gebruik te maken van video’s en foto’s kun je je profiel naar eigen wens inrichten. Een methode die heeft bewezen erg succesvol te zijn, je krijgt namelijk in veel minder tijd een veel beter beeld van de persoon die je tegenover je hebt en hebt daarnaast snel een gespreksonderwerp gevonden.

Mede door recente updates en de gebruiksvriendelijkheid is het erg makkelijk om de app te gebruiken en kun je de meeste functies die je wellicht al kent van de website gewoon gebruiken in de app. Uiteraard kun je de app ook gewoon gebruiken zonder je in te hoeven schrijven op de website. Hieronder behandelen we alle functies van de app en laten we je zien hoe de app precies werkt.

Waarom kies je voor Pepper?
  • Veel meer dan een vleeskeuring door uitgebreide profielen
  • Gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren
  • Eenvoudig inschrijven
  • Gratis te gebruiken (Matches ontvangen, likes versturen, zoekopdracht)
Schrijf je gratis in bij Pepper

blank

Inschrijfproces

Wanneer je de app opent kom je direct in het inschrijfproces. Het inschrijven duurt ongeveer 5 minuten, en je hebt na het inschrijven genoeg mogelijkheden om je profiel uit te breiden en dingen aan te passen. In de eerste stap wordt gevraagd om wat basisinformatie over jezelf. Hier geef je bijvoorbeeld aan of je man/vrouw bent, of je een kinderwens hebt en wat je lengte is. In de tweede stap geef je aan waar je zelf naar op zoek bent. In welke regio je bijvoorbeeld wilt daten en in welke leeftijdscategorie je graag mensen wilt ontmoeten.


Persoonlijk profiel

Hierna wordt het maken van je profiel echter een stuk leuker dan bij andere dating apps. Je hebt hier namelijk de mogelijkheid om je profiel aan te kleden. Er worden verschillende persoonlijke interesses gevraagd en hier kun je een eigen foto, afbeelding van internet of een video van Youtube voor gebruiken. Op deze manier geef je dus visueel aan waar jouw interesses liggen op het gebied van eten, muziek, sport, reizen en humor. Hiermee creëer je automatisch een soort moodboard van jezelf. Pepper voegt de verschillende afbeeldingen bij elkaar en maakt hiermee je profiel compleet.

blank


Profielpagina

Nadat je deze stappen hebt doorlopen ben je ingeschreven en kun je je gehele profiel nog even bekijken en doorlopen. Ook heb je direct de mogelijkheid om je profiel uit te breiden. Pepper raadt dit van harte aan omdat dit de kans om kwalitatieve matches vergroot. Je kunt ook je profiel uitbreiden door de optie ‘Interview’. Hierbij verschijnt er steeds een vraag waar je antwoord op kunt geven. De antwoorden op deze vragen worden vervolgens uitgelicht op je profiel. Een leuke manier om iets meer van je persoonlijkheid te tonen dan alleen foto’s.

Persoonlijkheidstest

Een van de populairste functies van Pepper is de persoonlijkheidstest. Door een flinke vragenlijst door te lopen kan Pepper namelijk een beeld van je schetsen en je op basis van hun algoritme gemakkelijker matchen met de juiste personen. Onderaan je profiel staat de optie om de test te doen. De matching resultaten worden automatisch verwerkt in het overzicht van jouw persoonlijke matches.

blank


Middels de herkenbare navigatie tabbladen onderin kun je na het afmaken van je profiel echt gaan daten en de app gaan gebruiken waar hij voor bedoeld is: het vinden van de liefde! We leggen uit hoe het werkt aan de hand van de schermen die bij de icoontjes passen

blankHomepagina – De homepagina van de app is redelijk simpel maar wel doeltreffend. Je ziet namelijk direct profielen waar je doorheen kunt bladeren. Een simpel overzicht dus van waaruit je iemand een duimpje kunt geven (like) of direct een praatje kunt beginnen.

blankMatches – Op de pagina ‘Matches’ zie je de magie die Pepper voor je doet. Hier vind je namelijk alle profielen die met je gematcht zijn op basis van je profiel. Aan de hand van het matchingspercentage kun je zien hoeveel het algoritme van Pepper denkt dat jullie bij elkaar passen. In dit overzicht kun je ook filteren om gebruikers te zien die jou hebben ‘leuk gevonden’. Ook kun je sorteren op datum zodat je gemakkelijk alle nieuwe matches kunt zien.

blankChat – Via je chatoverzicht kun je gemakkelijk zien wie er op dit moment online is en je gesprekshistorie met andere gebruikers bekijken. Chat is een laagdrempelige manier om contact te leggen en voor sommige gebruikers ook de enige manier van communiceren. Het werkt een beetje zoals je het wellicht kent van andere chat/dating apps.

blankInbox – Inbox is eigenlijk een wat verouderde functie om te communiceren met andere gebruikers. Toen de chatfunctie er namelijk nog niet was in Pepper, ging alle communicatie via de inbox. Je stuurde elkaar dan dus berichtjes waar je vervolgens op kon reageren. De functie wordt nog steeds wel gebruikt door sommige gebruikers die Pepper voornamelijk op hun computer gebruiken en dus minder snel reageren.

blank

Menu – Via menu heb je toegang tot de meeste overige functies die hierboven nog niet genoemd zijn. Zo kun je naar je eigen profiel pladeren en wijzigen, kun je zoeken en contact opnemen met Pepper. Ook heb je hier de mogelijkheid om je abonnementstatus te bekijken en eventueel op te waarderen.

blank


Conclusie

Het is fijn om te zien dat er in het grote scala aan dating apps nog een dating app te vinden is die het anders aanpakt dan de rest. Door de nadruk te leggen op visuele elementen in je datingprofiel zorgt het ervoor dat Pepper minder snel een vleeskeuring is dan bijvoorbeeld Tinder.

De gratis versie van Pepper is leuk om uit te proberen, maar als je echt contact wilt zul je een Full Membership moeten aanschaffen. Dat kan al vanaf € 9,99 per maand. Een originele dating app die de moeite waard is te proberen als andere dating apps minder goed bij jou passen.


Download de Pepper app


Plus & minpunten

Pluspunten:
  • Veel meer dan een vleeskeuring door uitgebreide profielen
  • Gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te navigeren
  • Eenvoudig inschrijven
  • Gratis te gebruiken (Matches ontvangen, likes versturen, zoekopdracht)
Minpunten:
  • Soms kleine haperingen in de app
Probeer Pepper gratis
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies