Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

MeetMe dating app review

MeetMe
Bekijk de beste vriendschap apps

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

De MeetMe app is in Nederland nog niet heel populair maar wordt in het buitenland (en dan met name in de Verenigde Staten) wel heel veel gebruikt. MeetMe is niet alleen een app, want je kunt ook op de gelijknamige website inloggen en daten. Ongeveer 80% van de leden maakt gebruik van de app en de overige 20% logt in via de gewone site.

Het gaat echter te ver om MeetMe meteen een dating app te noemen, want het is in de eerste plaats een sociaal medium waar je nieuwe mensen kunt leren kennen en met bestaande vrienden in contact kunt blijven. Daten is dus niet de enige functie van de site.

Waarom kies je voor MeetMe?
 • Heel veel mensen lid en elke dag veel nieuwe profielen
 • Makkelijk en snel aanmelden met Facebook
 • Veel gratis functionaliteiten

MeetMe in het kort

MeetMe is voor een groot deel gratis te gebruiken maar bevat ook enkele betaalde functies waarmee je jouw profiel extra in de schijnwerpers kunt zetten. Inloggen kun je makkelijk en snel doen door je MeetMe lidmaatschap te koppelen aan je Facebook-profiel. Na het verlenen van de nodige toestemmingen ben je daarna altijd automatisch ingelogd bij MeetMe als je ingelogd bent bij Facebook. Ook de mobiele app kun je koppelen aan Facebook.


De geschiedenis van MeetMe.com

De website MeetMe.com heeft een interessante geschiedenis. De site werd in 2005 opgericht door een broer en zus van 15 en 16 jaar oud, toen nog als een digitaal jaarboek (MyYearbook genaamd) waar oud-leerlingen elkaar konden blijven ontmoeten nadat ze van school waren gegaan. In korte tijd groeide de site uit tot een volwaardig sociaal platform zoals Facebook en het in de VS ook heel populaire MySpace. Digitale jaarboeken waren niet langer de belangrijkste functie van de site, want de nadruk lag steeds meer op contact houden met oude vrienden en het ontmoeten van nieuwe mensen. Daarom werd de naam in 2011 veranderd naar MeetMe.


Functies van MeetMe

De meeste opties die MeetMe biedt zijn erop gericht om nieuwe mensen te leren kennen en niet specifiek om te kunnen daten. Toch kun je de site en de app ook daar prima voor gebruiken.


App en website

De mobiele MeetMe app is voor heel veel platforms geoptimaliseerd. Je kunt hem eenvoudig gebruiken op Android telefoons, Android tablets, iPhones, iPads en toevoegen aan Windows 10 als desktop app. Er is echter niet alleen een app beschikbaar want je kunt ook inloggen op de website. Ook daar vind je gewoon alle functies die de app te bieden heeft.


Gratis aanmelding

Veel van de MeetMe functies zijn gewoon te gebruiken als je een gratis account aanmaakt. Je kunt er prima nieuwe mensen leren kennen en ook online daten zonder geld aan de site uit te geven. Er zijn wel betaalde functionaliteiten, waarvoor je met credits betaalt. Al die opties zijn bedoeld om je profiel meer op te laten vallen. Dat kan geen overbodige luxe zijn, aangezien er inmiddels meer dan 100 miljoen mannen en vrouwen lid zijn van MeetMe.


Profielen

Met je aanmelding bij MeetMe krijg je automatisch ook een eigen profiel. Daar kun je allerlei gegevens over jezelf kwijt. Omdat MeetMe meer een social platform is dan een datingsite wordt echt het hemd van je lijf gevraagd, maar natuurlijk bepaal je zelf wat je wel en niet deelt. Je kunt zoveel foto’s uploaden naar je profiel als je wilt. Er kunnen ook allerlei zoekvoorkeuren worden ingesteld op je profiel om je te helpen mensen te leren kennen waar je veel mee gemeen hebt.


Live video

MeetMe Live is een online videoplatform waarmee je live video kan streamen via de MeetMe app. Dit is zo eenvoudig als op de opneemknop drukken in de app en eventueel nog even toestemming te geven om de camera te gebruiken. Daarna begin je meteen te streamen op je profiel en worden andere gebruikers daarvan op de hoogte gebracht.


Leden zoeken en matchen

MeetMe heeft een handige Match functie die automatisch profielen kan selecteren waar je wellicht interesse in zou kunnen hebben. Daarnaast kun je ook zelfstandig leden zoeken via de zoekmachine. Heel handig is de optie om profielen die je wel  leuk lijken aan je favorieten toe te voegen. Kortom, voldoende opties als je een leuke date zoekt. Dan is met name de Local Match functie handig, want daarmee toon je alleen de mensen in je omgeving. Natuurlijk moet je dan wel even op je profiel instellen dat je op zoek bent naar singles!


blank

Inschrijven op MeetMe

Aanmelden kan door het aanmaken van een apart MeetMe account, of door te koppelen met je Facebook-profiel. Dat koppelen is heel eenvoudig, want het enige wat je hoeft te doen is op de knop Registreren met Facebook te klikken en toestemming te geven voor het koppelen. Maak je liever een eigen account aan? Dat doe je door het invullen van je naam, e-mailadres, geslacht, geboortedatum en postcode. Die postcode kan voor problemen zorgen omdat Nederlandse postcodes niet herkend worden. Dat kun je omzeilen door 5 willekeurige cijfers te kiezen (de Amerikaanse postcode) of door voor het koppelen met Facebook te kiezen.


Doelgroep van MeetMe.com

De doelgroep van MeetMe is enorm groot en beslaat eigenlijk net zoals Facebook iedereen die met oude bekenden in contact wil blijven of het leuk vindt om nieuwe contacten op te doen. Dat kan zijn om te daten, om alvast mensen te leren kennen in een nieuwe omgeving of gewoon om leuk te chatten met onbekenden. De site is bedoeld voor alle leden en richt zich op iedereen ter wereld. Je kunt zelfs al lid worden vanaf 13 jaar dus ook veel jongeren zijn hier actief. De meeste leden zijn echter Amerikanen, want met name in de Verenigde Staten is MeetMe heel populair. Doordat je ook heel lokaal kunt matchen is het toch makkelijker dan je zou denken om met andere Nederlanders aan de praat te raken.


Beveiliging en privacy

Uiteraard is MeetMe voorzien van een beveiligde verbinding door middel van SSL. Maar aangezien het gaat om een Amerikaanse site is privacy niet het eerste aandachtspunt. De regels omtrent beveiliging en bescherming van persoonsgegevens is daar wat minder streng dan in Europa en dat is dus wel degelijk iets om goed bij stil te staan. Wanneer je echter geen probleem hebt met hoe bijvoorbeeld Facebook met dergelijke gegevens omgaat is er geen enkele reden om MeetMe om die reden te omzeilen.


blank

Bekendheid van MeetMe

MeetMe is in Nederland niet zo bekend, maar in de Verenigde Staten des te meer. Wil je een Nederlandse single leren kennen, dan is MeetMe waarschijnlijk niet de best optie. Maar dit sociale platform heeft toch enkele voordelen die dat goed kunnen maken. De handige app en het feit dat mensen ontmoeten er vrijwel volledig gratis is maken bijvoorbeeld al veel goed. En voor een aantal bijzondere situaties kan MeetMe juist uitzonderlijk goed van pas komen. Voor mensen die een sterke band met de Verenigde Staten hebben bijvoorbeeld, of voor wie van plan is naar de VS te gaan emigreren. Hoe dan ook. tussen de meer dan 100 miljoen leden vind je al snel wat leuke aanspraak.


Klantenservice en helpdesk

Bij de klantenservice en helpdesk krijg je er direct weer mee te maken dat MeetMe geen Nederlandse site is maar in de Verenigde Staten is gevestigd. De homepage wordt weliswaar naar het Nederlands vertaald als je die hier bezoekt, maar daar houdt het ook al snel mee op. De hulppagina’s en veelgestelde vragen zijn bijvoorbeeld maar deels vertaald. Het is dus prettig als je redelijk tot goed Engels leest en schrijft. De helpdesk is per e-mail bereikbaar door het invullen van een contactformulier. Je kunt ook rechtstreeks een e-mail sturen aan support@meetme.com.


MeetMe kosten

We gaven al aan dat MeetMe voor een heel groot deel gratis is. Wil je echter graag op korte termijn wat meer nieuwe mensen ontmoeten, dan kun je dat doen met enkele betaalde functies. Daarmee boost je jouw Popularity en daarmee kom je weer eerder onder de aandacht bij andere leden. Bijvoorbeeld omdat je sneller aan ze gematcht wordt, hoger komt in de zoekresultaten of je live video streams aan meer mensen worden getoond. Dat vergroot dus ook direct je kansen op een leuke ontmoeting.

De volgende betaalde functies zijn op dit moment beschikbaar:

 • Boost: Een Boost plaatst je profiel tijdelijk bovenaan de lijst met profielen in je eigen regio (kosten: 100 credits).
 • Match Spotlight: Je wordt sneller aan andere profielen gekoppeld.
 • Live Feed Spotlight: Plaats een live feed bovenaan het overzicht voor meer kijkers.

Deze aanvullende functionaliteiten betaal je met MeetMe credits of door een MeetMe+ lidmaatschap af te sluiten. Dit zijn de huidige prijzen van de credits (in USD):

 • 250 credits kosten $ 4,99
 • 625 credits kosten $ 9,99
 • 2.000 credits kosten $ 14,99
 • 3.700 credits kosten $ 24,99
 • 16.500 credits kosten $ 99,99

Het MeetMe+ abonnement heeft een aantal bijkomende voordelen. Zo worden alle advertenties verwijderd en kun je alle publieke foto’s van leden bekijken. Ook krijg je maandelijks gratis credits, uitgebreide zoekfilters en anoniem browsen tot je beschikking. De prijs valt mee, vooral bij een langer lidmaatschap, want MeetMe+ kost $ 5,83 per maand als je een abonnement afneemt voor 6 maanden of langer.


Hoe kun je je account bij MeetMe opheffen?

Om je profiel te verwijderen ga je naar je eigen profiel en klik je op Instellingen. Daar vind je een optie Profiel verwijderen. Volg de stappen die daar worden getoond om je profiel definitief te verwijderen van zowel de app als de website. Daarna kun je veilig de app van al je apparaten verwijderen.


Download de MeetMe app


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Heel veel mensen lid en elke dag veel nieuwe profielen
 • Makkelijk en snel aanmelden met Facebook
 • Veel gratis functionaliteiten
Minpunten:
 • Nog weinig Nederlandse leden
 • Niet uitdrukkelijk bedoeld om te daten
Bekijk de beste vriendschap apps
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies