Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Daten is lastig en tijdrovend!

Laatst bijgewerkt: 28 april 2017

Daten is een jungle. Waarom lijkt daten complexer dan vroeger? Kunnen we niet gewoon een leuke man of vrouw tegenkomen, verliefd worden en gelukkig zijn voor de rest van ons leven? Nee, blijkbaar niet. Eigenlijk is daten zelf niet veranderd, het is hoe wij er tegen aankijken en vooral hoe we alles (teveel) overdenken. Onze generatie is niet meer zo ongecompliceerd en voorspelbaar als vorige generaties. We willen altijd meer en beter. We zijn bang om ons te binden, we hebben een rugzak mee uit vorige relaties.

Hoe kan je je dating leven simpel houden? Ik geef enkele tips in deze blogpost.

Persoonlijk contact
Tuurlijk is chatten makkelijk om te communiceren, maar het biedt ook uitdagingen. Misverstanden omdat je elkaars intonatie niet hoort (emoticons lossen dit niet volledig op), de ene typt sneller dan de andere of schrijft gewoon niet zo vlot en je kan de andere gewoon negeren door niet op de berichten te antwoorden. Ik raad toch nog altijd aan om persoonlijke connectie te maken door te bellen met elkaar of af te spreken. Achter je pc is het veilig, in de buitenwereld is het echter. Jij kiest J

Kom buiten
Jouw droomprins(es) komt niet aan de voordeur bellen. Ga op stap, spreek af met vrienden, maak een leuk online dating profiel aan … Als je zelf geen actie onderneemt om m/v te leren kennen, ga je voor altijd single blijven.

Geen woorden, maar daden
Mensen klampen zich te snel vast aan woorden. Ik hoor dit vaak tijdens coaching gesprekken met klanten. Zowel mannen als vrouwen gebruiken mooie woorden en maken beloftes tijdens het daten. Als er geen actie komt, betekenen deze woorden niks. Luister dus niet naar woorden, maar kijk naar de daden.

Eerlijkheid
Hou je date niet aan het lijntje. Als je een tweede of derde date niet ziet zitten, zeg dit dan gewoon. Vier magische woorden: “Ik voel de klik niet”. Eerlijk en duidelijk.

Geduld
Ga op meerdere dates samen, leer elkaar kennen en doe het rustig aan, ook met seks. Seks maakt dingen complex soms. Er worden dan opeens verwachtingen gecreëerd. Geef het daten een maand of drie de kans. Ik noem dit de “aftastfase”. Doe veel dingen samen, bel, chat en behoud vooral ook je eigen leven. Als je van plan bent om de rest van je leven door te brengen met je nieuwe liefde, doe het dan rustig aan, tijd zat.

Happy dating!

perlaPerla
www.b-awesome.be

Ben ik pessimistisch wat dating betreft? Nee. Ik ben dating coach en zie elke dag opnieuw mensen die geloven in de liefde en bereid zijn er iets van te maken. De weg is iets hobbeliger dan vroeger, maar waar een wil is, is een weg. Je moet gewoon iets hard genoeg willen en dit ook communiceren naar elkaar toe. F*ck de regels. If you like him/her, tell him/her. We zijn allemaal te bang om gekwetst te worden en zetten een schild op. Pijn is deel van het leven. Tijd heelt alle wonden, zelfs de diepste.

 

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies