Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

FetLife datingsite review

FetLife
Bekijk top 10 sexdating sites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Wanneer je uiteenlopende kinky voorkeuren hebt en op zoek bent naar gelijkgestemde mensen voor een los contact of een vaste relatie, dan kun je natuurlijk op ‘gewone’ datingsites op zoek gaan en hopen dat je de juiste persoon tegen het lijf loopt. De kans op succes is dan echter zeker niet gegarandeerd. Je kunt het toeval gelukkig ook een flink handje helpen door lid te worden op FetLife, de grootste kinky community en datingsite ter wereld.

Waarom kies je voor FetLife?
 • Miljoenen kinky leden
 • Sociaal netwerk en datingsite in 1
 • Elke fetish die je maar kunt bedenken

FetLife in het kort

blank

FetLife is een internationale community voor mannen, vrouwen en transgenders met een of meerdere kinky fetisjen. De site bevat momenteel meer dan 9 miljoen profielen die elke dag vele duizenden foto’s met elkaar delen, berichtjes versturen en ook vele dates regelen.

Je kunt er dus prima daten, maar FetLife ziet zich in de eerste plaats als een sociaal netwerk voor kinky mensen en niet direct als een datingsite. Het is ook alvast goed om te weten dat de site voor het grootste deel in het Engels is. Sommige opties en menu’s zijn vertaald, maar het merendeel niet.


Functies van FetLife

Met een gratis lidmaatschap op FetLife kun je al heel veel, onder meer de volgende handige dingen:

 • Een eigen profiel aanmaken.
 • Status updates plaatsen.
 • De nieuwste updates van anderen zien.
 • Foto’s uploaden.
 • Video’s uploaden.
 • Evenementenagenda bekijken.
 • Groepen zoeken en lid worden.
 • Berichten plaatsen in je groepen.
 • Profielen zoeken op regio.

Extra functies als je FetLife supporter wordt

Wanneer je voor een paar euro per maand een FetLife supporter wordt kun je ook van de volgende functies gebruik maken:

 • Een speciale badge op je profiel met “I support FetLife” erop.
 • Makkelijk en snel de 100 populairste foto’s en filmpjes bekijken.
 • Alle spannende filmpjes zien die andere leden hebben gedeeld.
 • Alle foto’s bekijken die door anderen op de site zijn gezet.
 • Alles terugkijken dat je ooit hebt geliket.
 • Veel verder terugbladeren in je vriendenlijst (25 keer zo ver).
 • Je eigen vriendenlijst aanpassen en updaten.
 • Als eerste de nieuwste functies uitproberen.

Inschrijven bij FetLife

blank

Voor een kinky online platform is het van belang dat privacy en beveiliging goed zijn geregeld. Daarom kun je bij Fetlife.com niet aanmelden met externe platforms zoals Google of Facebook. Je moet dus altijd een volledig nieuw FetLife account aanmaken. Hier lees je hoe je dat doet en hoe je daarna je eigen profiel op kunt zetten.

Een nieuw account aanmaken

Ga naar FetLife en klik op de knop Inschrijven bij FetLife. Je kunt dan als eerste een nickname kiezen, oftewel een zelf verzonnen gebruikersnaam. Daarna selecteer je jouw geslacht, waarbij je uit heel veel verschillende mogelijkheden kunt kiezen waaronder ook diverse trans opties. Stel staat er als geslacht niet bij, want net zoals je bij Facebook in je eentje lid wordt is dat bij FetLife ook het geval. Wil je als stel aanmelden? Word dan allebei lid en voeg elkaar meteen toe als partner.

Vul nu alle andere gegevens in zoals seksuele oriëntatie, (BDSM) rol, geboortedatum, land, provincie, e-mailadres en een zelf verzonnen wachtwoord. Klik dan op de knop Bijna klaar.

In de volgende stap zijn er alvast een aantal profielen voor je klaargezet die je kunt gaan volgen zodat je hun updates meteen te zien krijgt. Dat kan leuk zijn om alvast te doen, maar uiteraard kan het ook in een later stadium. Dan is het tijd om een profielfoto te uploaden. Tenzij je dat liever niet wilt, want eerst overslaan is ook een optie.

Je profiel verder aanvullen

Nu je een eigen account hebt aangemaakt is het helemaal aan jezelf wat je met je eigen profiel wilt doen. Klik eerst op de menuknop rechtsboven in het scherm (de knop met de drie liggende streepjes) en kies daarin voor de optie Profiel bewerken. Je komt dan op een pagina waar je onder meer in kunt vullen naar wat voor contacten je op zoek bent, wat jouw persoonlijke fetisjen zijn en eventueel ook je profielen op andere websites. Ook kun je een uitgebreide profieltekst over jezelf opstellen. Zo kun je andere leden laten zien wie je bent en wat je allemaal zoekt.


Profielen zoeken, matchen en contact leggen

blank

Veel manieren om leden te ontdekken, zoeken en contact met ze te leggen doen denken aan sociale media zoals Facebook. Bijvoorbeeld: elk profiel dat je ergens ziet staan (zoals in het overzicht met nieuwste foto’s, video’s en tekstberichten op de site) kun je meteen volgen of toevoegen aan je vriendenlijst. Er zijn echter ook een aantal speciale functies waarmee je leden kunt vinden die interessant voor je kunnen zijn. Hier leggen we uit welke functies dat zijn en hoe je ze kunt gebruiken.

Verkennen

blank

De pagina Verkennen biedt een overzicht van interessante berichten op de site. Het scherm is in een aantal verschillende tabbladen verdeeld, zoals Friends & Following, waar je alleen de berichten ziet van de profielen die jij zelf volgt. Bij Kinky & Popular zie je alle populaire nieuwe posts van dit moment. Dat zijn een aantal foto’s, video’s en tekstberichten met reacties. Fresh & Pervy zijn gewoon alle nieuwste berichten. Stuff You Love tot slot is alle content die je als laatste hebt geliket. De pagina Verkennen is heel leuk om regelmatig doorheen te bladeren.

Groepen

Op de pagina Groepen kun je op zoek naar groepen die zijn opgericht voor de fetish waar jij ook dol op bent. In het zoekveld kun je naar een bepaald steekwoord zoeken, maar je kunt ook een lijst met de populairste of nieuwste groepen bekijken. Er is zelfs een optie om door alle groepen te bladeren, maar aangezien dat er momenteel bijna 150.000 zijn is het aan te raden om het zoekveld te benutten. Je kunt jezelf meteen aanmelden bij een groep die je leuk lijkt om er berichten te kunnen plaatsen en op die van andere leden te reageren.

Bijeenkomsten

blank

Op de pagina Bijeenkomsten kunnen leden een kinky evenement toevoegen aan de agenda, zodat andere mensen die eenvoudig kunnen vinden. De bijeenkomsten zijn op dag gesorteerd en je kunt dus in een oogopslag zien welke spannende evenementen er in je eigen regio binnenkort zullen plaatsvinden. Je kunt dan laten zien dat je komt door op de knop I’m going te klikken.

Plaatsen

blank

Wanneer je graag uitsluitend met mensen in je eigen regio in contact komt kun je daarvoor Plaatsen gebruiken. Kies eerst je land alleen de leden te tonen die zich daar bevinden. Je kunt onderaan de pagina verder filteren op provincie. Nu is het een kwestie van alle leuke kinksters bekijken en eventueel volgen of als vriend toevoegen. Je ziet bij elke provincie ook meteen de voor die regio relevante groepen en evenementen staan.

Fetishes

Bij de Fetishes kun je bladeren en zoeken op de meest uiteenlopende fetishes en meteen de leden ontdekken die daar ook dol op zijn. Als je op zoek bent naar inspiratie of gewoon nieuwsgierig bent naar de populairste fetishes op de site, klik dan op het tabblad Most Popular. Let wel op dat de profielen die je op deze manier vindt van over de hele wereld afkomstig zijn.

Contact leggen

blank

Zoals je inmiddels wel hebt gezien zijn er veel manieren om contact te leggen. Het werkt vaak heel goed om iemand simpelweg te gaan volgen en/of meteen een vriendschapsverzoek te sturen. Uiteraard moet je in dat tweede geval wel door de ander geaccepteerd worden, dus zorg dat je zelf ook een leuk en interessant profiel hebt. En doe ook goed je best op je eerste berichtje. Zorg ook dat je zichtbaar wordt door foto’s video, berichtjes en andere content te plaatsen.


Doelgroep van FetLife

De doelgroep van FetLife bestaat uit alle volwassen mannen, vrouwen en transgenders met kinky en extreme voorkeuren die op zoek zijn naar gelijkgestemde contacten. De site is wereldwijd actief en je vindt er dan ook mensen van over de hele wereld. Ook in Nederland zijn er inmiddels al meer dan 100.000 mensen die op de site een profiel hebben aangemaakt. Vrijwel elke fetish heeft een plekje op de site, dus ook voor de meest extreme BDSM voorkeuren vind je er altijd spannende groepen, evenementen en natuurlijk heel veel andere kinky mensen.


FetLife beveiliging en privacy

Ga via de menuknop naar de pagina Profiel wijzigen en klik dan op het tabblad Privacy. Je ziet hier allerlei keuzevelden staan waarbij je de privacy van je account kunt verbeteren of de touwtjes juist wat kunt laten vieren. Bepaal bijvoorbeeld wie jouw status updates, foto’s en video’s kunnen zien, wie je kunnen gaan volgen en wie je een berichtje kunnen sturen. Vergeet niet je nieuwe instellingen op te slaan met de knop onderaan de pagina.


Fetlife dating app

blank

FetLife heeft een app beschikbaar maar die is er alleen voor Android telefoons. Daarnaast zul je de app niet vinden in de Play Store van Google maar moet je die handmatig downloaden en installeren. Het voert wat te ver om de installatie hier te beschrijven, ga dus liever via het menu naar de knop “Installeer FetLife’s Android applicatie” voor de downloadlink en de instructies voor het installeren.

De app geeft je de mogelijkheid om het daten gewoon mobiel voor te zetten met je bestaande FetLife account, middels notificaties, evenementen in de regio waar je je bevindt en alle opties die de site bevat. Als je discretie belangrijk vindt kun je de app in stealth mode zetten, zodat die niet herkenbaar is en ook even geen notificaties verstuurt.


Bekendheid van FetLife

FetLife een heel bekende website. Je zou het zelfs de grootste, populairste en ook drukst bezochte kinky datingsite ter wereld kunnen noemen. Vrijwel iedereen die kinky voorkeuren heeft en graag via internet op zoek wil naar gelijkgestemden is daarbij op enig moment op Fetlife.com terecht gekomen. Daardoor wordt de website ook vaak als eerste genoemd in de media, en zijn groepen die niet zo gecharmeerd zijn van een kinky levensstijl er vaak op gebrand om de site in een kwaad daglicht te stellen.

Zo werd een aantal jaar geleden bijvoorbeeld een actie opgezet om creditcard maatschappijen over te halen om FetLife te boycotten, vanwege de soms extreme inhoud van de site. (Inmiddels kun je overigens gewoon weer met creditcard betalen.)


Contact met FetLife

Hier lees je hoe je het beste in contact kunt komen met FetLife wanneer er iets niet goed gaat of als je gewoon een vraag hebt over het gebruik van de site.

Adresgegevens:

BitLove Inc.
Suite #125
718-333 Brooksbank Ave.
North Vancouver, British Columbia
Canada, V7J 3V8

Telefoon: (833) 248-5683
E-mail: support@fetlife.com

Helpdesk en klantenservice

De helpdesk is in de eerste plaats te bereiken op het bovenstaande e-mailadres . Door via het menu op de knop Hulp nodig te klikken kun je ook een groot aantal vragen en antwoorden bekijken. Er is ook een Tech Support groep aanwezig bij de Groepen. Daar kun je technische problemen met de site melden en hulp krijgen.


Prijs van betaalde lidmaatschappen

blank

Wil je FetLife graag ondersteunen en van de extra mogelijkheden gebruik maken? Dan kun je voor 5 dollar per maand een FetLife Support worden. De kosten zijn per maand hetzelfde, hoe lang het lidmaatschap dat je koopt ook loopt. Er is echter ook een levenslang abonnement beschikbaar waarbij je voor een vast bedrag voor altijd FetLife supporter bent.

Dit zijn de beschikbare abonnementen en hun prijzen:

 • Het lidmaatschap van 6 maanden kost $ 30
 • Het lidmaatschap van 12 maanden kost $ 60
 • Het lidmaatschap van 24 maanden kost $ 120
 • Het lifetime lidmaatschap kost eenmalig $ 240

Betalen kan via iDeal, creditcard, SEPA overschrijving, giftcards, de anonieme Paysafecard en zelfs met Bitcoin.


FetLife opzeggen

FetLife opzeggen kan door via het menu naar Mijn instellingen te gaan en daar in het tabblad Account aan de rechterkant op de link Deactivate of Delete my Account te klikken. De optie Deactivate verbergt je profiel alleen maar, je kunt dus gewoon in blijven loggen maar bent niet zichtbaar. Met de optie Deactivate permanantly word je definitief van de site verwijderd. Je hoeft alleen maar even je wachtwoord in te voeren en op de knop te klikken om je beslissing te bevestigen.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Miljoenen kinky leden
 • Sociaal netwerk en datingsite in 1
 • Elke fetish die je maar kunt bedenken
Minpunten:
 • Internationaal georiënteerd
Bekijk top 10 sexdating sites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over FetLife

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen FetLife

Ervaring geschreven door Roger
2 november 2020
Beste fetish site

Deze community is goud waard. Zo fijn om een platform gevonden te hebben waar je gewaardeerd wordt om wat je zelf leuk vind. Ook leuk dat het internationaal georienteerd is. Ik heb al veel vrienden gemaakt.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement