• Onafhankelijk vergelijken
 • Totaal 209 datingsites
 • Altijd een site die bij je past

Review datingsite 50liefde

Liefde kent natuurlijk geen leeftijd. De datingsite 50liefde focust zich daarom speciaal op de 50 plussers. De datingsite is er niet alleen voor de 50 plusser die serieus op zoek is naar een nieuwe liefde, maar ook voor iemand die bijvoorbeeld een nieuwe vriendschap wil.

Anders dan andere datingsites merk je aan alles dat deze datingsite er speciaal is voor de 50 plusser. Zo is de datingsite erg gebruiksvriendelijk door de grote knoppen en makkelijke navigatie. Ook vindt op de website informatie en tips van andere leeftijdsgenoten op het gebied van dating. Een ideale datingsite om contact te leggen met gelijkgestemde leden die zich in dezelfde levensfase als jij bevinden.

Pluspunten

 • Leuke extra functies zoals matchgame en chatbox
 • Bij het duurste pakket 100% contactgarantie
 • Goede klantenservice met advies op maat
 • Zeer gemakkelijk in gebruik

Minpunten

 • Minder groot dan de concurrenten


50Liefde functies

Als je de website bezoekt zie je meteen staan dat je je gratis kunt aanmelden. Een handige manier om uit te vinden of deze datingsite misschien iets voor jou is. Als je je gratis aanmeldt bij 50liefde kun je meteen van veel functies gebruik maken op de datingsite. Eigenlijk zijn alle ingrediënten al aanwezig om de eerste stap te zetten in het leggen van contact via internet.

Met een gratis account kun je het volgende:

 • zien wie er online is
 • recente activiteiten bekijken in de newsfeed
 • je partnervoorstellen bekijken
 • beperkt een leuke matchgame spelen
 • een nieuwe match zoeken op basis van zoekcriteria
 • de profielfoto bekijken van iemand
 • profielen bezoeken en lezen
 • een smile versturen naar iemand

Uitgebreide zoekfunctie
Met de handige zoekfunctie kun je snel nieuwe matches vinden. Je kunt zoeken op leeftijd, provincie, of iemand online is op dit moment en of je iemand wil vinden met profielfoto. Daarnaast kun je ook iemand zoeken op basis van iemands naam. Dat lijkt misschien een beetje vreemd, maar kan handig zijn wanneer je iemand wilt opzoeken, maar nog geen contact hebt gelegd.

Matchgame
Op de homepage vind je de optie om een leuke matchgame te spelen. Het is een hele makkelijke manier van contact leggen. De site laat automatisch een profielfoto met bijbehorende naam zien, waarbij je vervolgens op een vinkje of een kruisje kunt klikken. Als je een vinkje stuurt krijgt diegene daarvan een melding en bij een kruisje krijgt diegene dit niet te weten.


Inschrijfproces

Het inschrijven op 50liefde is makkelijk en overzichtelijk. Je bent niet urenlang bezig om een vragenlijst in te vullen, maar kunt zelf kiezen hoeveel informatie je wilt geven. Allereerst wordt er gevraagd om je algemene gegevens, zoals je leeftijd en je woonplaats.

In een open veld kun je daarna een omschrijving geven van jezelf. Ditzelfde doe je vervolgens over degene waarnaar je op zoek bent. Je kunt hier bijvoorbeeld iemand zijn uiterlijk, innerlijk of persoonlijkheid omschrijven. 50liefde geeft als tip om hier een goede omschrijving te geven. Op die manier zorg je namelijk dat niet iedereen reageert op je profiel, maar wel de juiste persoon. Wil je wat extra informatie prijsgeven over jezelf, dan kan dat. Misschien vind je het wel belangrijk om te vertellen dat je een bepaalde religie hebt of dat je een absolute niet-roker bent.

Daarna is het tijd om erachter te komen waar je interesses liggen. In verschillende categorieën kun je aankruisen waar je van houdt. De categorieën waar je uit kunt kiezen, zijn: diversen, cultuur, sport en muziek. Om je profiel overzichtelijk te houden kun je hier maximaal 10 interesses aankruisen. Kan je niet kiezen en wil je toch nog even noemen dat je het heerlijk vindt om lekker met je handen in de aarde te wroeten tijdens het tuinieren? Geen zorgen, want er is genoeg ruimte om dit alsnog op je profiel te benoemen.

Het profiel wordt compleet gemaakt door het uploaden van een profielfoto en eventueel andere foto’s. 50liefde geeft aan dat een profiel met een profielfoto 3 keer vaker wordt bezocht. Het loont dus wel om een profielfoto te uploaden. Een pluspunt bij het aanmaken van je profiel is dat je niet direct overal antwoord op hoeft te geven. Wil je nog even nadenken over hoe je iets moet verwoorden, dan kun je op elk moment je profiel wijzigen of nieuwe informatie toevoegen.


Gebruiksgemak van de website

De website van 50liefde scoort goed op het gebied van gebruiksgemak. Dat zit hem met name in de lay-out van de website. Alle informatie staat beknopt en duidelijk weergegeven. Via grote en duidelijke knoppen word je gemakkelijk door het aanmeldproces heen geleid.

Ook op het dashboard kun je de informatie die je zoekt makkelijk vinden. Je hoeft je bril er niet meteen bij te pakken om kleine letters te lezen en er staat niet teveel tekst op het dashboard. Dit zorgt ervoor dat de website goed te bedienen is voor ouderen.


Doelgroep van 50Liefde

Het idee dat internetdaten niet weggelegd is voor ouderen is allang achterhaald. De wat oudere doelgroep weet de weg naar de online datingwereld ook goed te vinden. En daar weet 50liefde goed op in te spelen. 50liefde is een datingsite speciaal voor de 50 plusser die serieus op zoek is naar een date, relatie of vriendschap.

50liefde is misschien niet de grootste datingsite, maar wel een erg actieve. Dagelijks worden er duizenden berichten en glimlachen verstuurd. Ook melden dagelijks honderden nieuwe leden zich aan. Op de datingsite zijn iets meer vrouwen te vinden dan mannen. Van de 50 plussers is namelijk 57% vrouw en 43% man. In 1 op de 3 gevallen vindt een single die zich inschrijft bij 50liefde een nieuwe partner. Kortom, een datingsite met een hoog succesratio.


Beveiliging van de datingsite

Bij 50liefde staat veilig daten voorop. Als je online bent op de site wordt er gebruik gemaakt van een beveiligde https verbinding. Als je gegevens invult op de site wordt deze geëncodeerd middels het ssl certificaat, zodat je privacygevoelige informatie nooit zomaar op straat komt te liggen.

50liefde heeft daarnaast een klantenservice die elke dag handmatig profielen controleert op echtheid. Als je iets niet helemaal vertrouwt dan kun je via de optie ‘rapporteren’ een waarschuwing sturen naar de klantenservice. Na onderzoek wordt het profiel dan verwijderd van de datingsite.

50liefde is helaas niet aangesloten bij het Keurmerk Veilig Daten of de Thuiswinkel Waarborg.

Tips voor veilig daten
Op de website geeft 50liefde enkele tips om veilig online te daten. Wees bijvoorbeeld voorzichtig met het geven van persoonlijke informatie. Geef niet meteen je achternaam en leg eerst contact via het anonieme berichtensysteem van 50liefde. Daarnaast geeft de datingssite aan dat je fraudeurs vaak kunt herkennen aan een aantal zaken. Zo spreken ze vaak gebrekkig Nederlands, doen ze het voorstel om via andere kanalen te communiceren, praten ze op een romantische en intieme manier en laten ze doorschemeren dat ze geld nodig hebben.

Andere tips om datingfraude te voorkomen en veilig te daten, lees je hier.


Hoe bekend is deze datingsite?

50liefde is qua bekendheid misschien niet vergelijkbaar met de ‘grote jongens’ onder de datingsites. Dit komt met name omdat de datingsite een kleine en bewuste doelgroep heeft. Toch vinden elke dag nieuwe singles hun weg naar de datingsite.

De datingsite is daarnaast onder de aandacht gebracht in het RTL4 programma ‘Altijd Jong’. in het magazine ‘Vrouw’ van De Telegraaf en op Nu.nl.


Contact met 50liefde klantenservice

Bij de rubriek ‘Help’ op de website kun je veel informatie vinden over bijvoorbeeld instellingen, lidmaatschappen, berichten of betalingen. Kom je er niet helemaal uit of heb je een vraag, dan staat de klantenservice voor je klaar. Je kunt contact opnemen middels het contactformulier op de website, via de telefoon of per e-mail.

Adres:
50Liefde.nl is onderdeel van:

ConnectionBuilders
Stationsstraat 7
3451 BV Vleuten
Nederland
KVK: 65485041

Telefoonnummer: 085-4013450 (bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur)

E-mail: helpdesk@50liefde.nl

Advies en datingtips

Er wordt op de website geen professionele datehulp aangeboden, maar ze geven aan je graag op weg te helpen en voor je klaar te staan. Heb je een duwtje in de goede richting nodig, dan kun je op de website zelf al heel veel lezen over het liefdesleven en het daten. Onder het kopje ‘blog’ vind je leuke feitjes en lees je verschillende tips. Daarnaast is er op de website een aparte pagina met succesverhalen.
Wil je bijvoorbeeld weten wat de ervaring op de datingsite is van iemand anders of hoe een eerste date uiteindelijk is opgebloeid tot een serieuze relatie? Er staat hier genoeg leesvoer voor je klaar om te leren van andere mensen, geïnspireerd te raken of gewoon om te kijken of 50liefde iets voor jou is.


Kosten 50liefde

Wil je meer uit de datingsite halen, dan kun je kiezen uit drie betaalde pakketten. Je hebt de keuze uit een 3-maanden, 6-maanden of 12-maanden premium pakket. Het goedkoopste pakket is 17,99 per maand en het duurste pakket is 29,99 per maand.

Het voordeel van een lidmaatschap is, dat je meer functies hebt waar je gebruik van kan maken. Zo kun je onbeperkt berichten sturen en lezen, Alle foto’s bekijken op profielen, bezoekers van jouw profiel zien en uitgebreid zoeken naar nieuwe matches.


Uitschrijven bij 50Liefde

Nadat je premium lidmaatschap bij 50liefde voorbij is, wordt het lidmaatschap automatisch verlengt voor de volgende maand. Het is gemakkelijk om je automatische incasso stop te zetten. Ga hiervoor naar je ‘instellingen’ toe op je profiel en klik op ‘stopzetten premium lidmaatschap’.

Als je een lidmaatschap afsluit, dan kun je er direct gebruik van maken. Wil je gebruik maken van het herroepingsrecht dan kun je een formulier invullen en naar de klantenservice sturen. Als je tot die tijd geen gebruik hebt gemaakt van premium functies, zoals het openen en sturen van berichten dan heb je recht op restitutie. Deze restitutie zal binnen 14 dagen plaatsvinden.Heb je ervaring met 50liefde?

Laat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Ervaringen 50liefde

Review geschreven door Frans
2 januari 2018

Automatische incasso

Dit is daadwerkelijk een oplichtersbende en helaas ben ik niet de enige die er zo over denkt, getuige de negatieve ervaringen van mensen die op internet circuleren.
Na een proefperiode genomen te hebben ging deze automatisch over in een abonnement waarbij elke maand € 40,- via automatische incasso werd afgeschreven. Daarvoor had ik geen toestemming gegeven. De tweede automatische incasso voor de komende maand, heb ik ruim voor afloop van de eerste maandelijkse termijn geblokkeerd, toen nog met de intentie het abonnement over te zetten naar een goedkoper abonnement. Onmiddellijk kreeg ik een bericht of ik even € 85,- wilde dokken. Dit bedrag betrof niet alleen de komende maand, maar ook de maand daarna. Bovendien werd mijn profiel onmiddellijk geblokkeerd, ondanks het gegeven dat de eerste maand, waarvoor ik al had betaald, nog niet voorbij was!! Ik heb ze aan het verstand proberen te peuteren, dat ik, gezien de opzegtermijn van een maand, hen nog slechts een maand verschuldigd zou zijn en heb ze verzocht mijn profiel weer te activeren, maar 50"liefde" reageerde slechts met meer dreigementen. De maat was vol en ik heb het abonnement opgezegd en ook niks meer betaald; mijn profiel was immers door 50"liefde" voortijdig geblokkeerd. De dreigementen gingen nu over in dreigbrieven van CBincasso, die is verbonden met 50"liefde". Nu kwamen er ook nog eens incassokosten (€ 40,-) bij en ze dreigden met een proces die me duur zou komen te staan. Uiteraard heb ik niets betaald, want ze hadden geen poot om op te staan.
Ook bevat de site veel fake-profielen die je blijven bestoken terwijl het profiel is geblokkeerd.
Op 18 maart 2017 zijn bij Radar-radio ook dubieuze praktijken van 50"liefde" aan de orde gesteld en heeft Anneke van Kesteren van het Juridisch Loket hen de oren gewassen.

Review geschreven door Liselotte
4 december 2017

bekend van tv

oplichters naar mijn mening. mooie verhalen en 'bekend van tv' maar in werkelijkheid is het gewoon bedrog.

Review geschreven door Peter
14 juli 2017

veel fakers

Vele fake dames profielen aanwezig. Als je je als man aanmeld zonder foto dan heb je binnen de kortste keren vele mails van aantrekkelijke dames van alle leeftijden. Had een 2de profiel aangemaakt waar ik 20 jaar ouder was en kreeg van exact dezelfde vrouwen profielen een bericht.

Ze zijn ook door de Stichting Reclame Code op de vingers getikt.

Review geschreven door Jasper
23 juni 2017

Mijn opa

Een prima datingsite voor senioren. Ik heb mijn grootvader geholpen om zich in te schrijven op deze site en ondanks dat mijn opa niet echt technisch onderlegd is wist hij snel zijn weg te vinden in het online daten.

Het lukt hem nu ook zonder mij om in te loggen en zijn berichten inbox te controleren. Toch fijn dat ook mensen op leeftijd op deze manier nog kunnen online daten.

Review geschreven door Paulus
12 april 2017

niet succesvol maar wel goed

Heel fijn die site van 50liefde, heel makkelijk als je niet zo goed bent met je computer. Niet succesvol geweest op 50liefde maar dat kwam doordat ik niet zomaar tevreden ben, ik kan iedereen aanraden om zich bij 50liefde in te schrijven!

Review geschreven door Door
1 februari 2017

leuk

Zeer goede ervaringen met de datingsite 50liefde. Toen ik mij in eerste instantie inschreef wist ik niet helemaal wat ik moest verwachten en of ik het wel moest doen. Uiteindelijk op aanraden van een vriend toch ingeschreven en het is heel leuk.

Review geschreven door annemaria
22 november 2016

gezegend

ik heb theo ontmoet op 50liefde en afgesproken. we hebben elkaar gevonden in ons leven het is een zegen. ze hebben mij gevraagd om mijn reactie hier neer te zetten. nou ik ben erg tevreden zonder het internet was het voor mij moeilijk om nieuwe mensen te ontmoeten maar op 50liefde.nl lukte dat hartstikke prima. theo en ik zijn heel gelukkig samen en gaan samenwonen.

Review geschreven door Griet
16 september 2016

goede klantenservice

Ben over het algemeen te spreken over datingsite '50liefde'. Ik kwam er eerst niet helemaal uit met de knopjes en de berichtenbox. Het was ook wel onduidelijk maar bij de klantenservice hebben ze me toen verteld dat ik met een andere internetbrowser wel de datingsite kon bezoeken. Mijn zoon heeft me wel even moeten helpen met het installeren hier van, want ik ben zelf nogal een leek als het op computers aankomt. Inmiddels werkt de site heel erg goed en ik ben er erg tevreden over. Ik wil graag de klantenservice van 50liefde nog even de complimenten geven, want zonder hun hulp was ik er zelf denk ik nooit uit gekomen.
Je bent nooit te oud om iets te leren zeg ik altijd en zo is het ook met het internet daten!

Review geschreven door Andrea
8 augustus 2016

Fijne website

Veel vrouwen en mannen vanaf veertig of vijftig jaar. Erg fijn omdat ik ook in die leeftijd ben en dan heb je niet alleen maar jongeren op de website. Vind het grote lettertype en de makkelijke chatfunctie ook ideaal. Eerste date is een feit en staat gepland voor volgende week, ben benieuwd!

Review geschreven door Fred
5 augustus 2016

Jonger

En zijn er ook veel dames jonger dan 50 jaar. Maar, het is toch een 50+ site?


50liefde details

Websitehttp://www.50liefde.nl
Categorie50plus & Senioren
Beoordeling
Ervaringen70% aanbevolen, 12 reviews
Laat een review achter

Specificaties website

Gratis registratieja
Chatmogelijkheidja
Cammennee
Dating keurmerknee
Interesse testja
Matching systeemja
Uitgebreid zoekenja
Mailboxja
Datingappnee

Gerelateerde sites

50plusMatch

50plus & Senioren

SeniorenGeluk

50plus & Senioren

be2

50plus & Senioren

Ourtime

50plus & Senioren

VijftigPlusDating

50plus & Senioren
© Datingsite Kiezen 2018 | Onderdeel van Dik.nl | KvK 01180833 | Herestraat 106, 9711 LM Groningen | Privacy statement