Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2023

50Liefde opzeggen

50Liefde opzeggen
Gratis 50liefde opzegbrief maken

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

50Liefde is een overzichtelijke datingsite voor 50-plussers die op zoek zijn naar een nieuwe liefde in hun leven. Het uitschrijfproces van deze datingsite voor ouderen is helaas wel iets minder duidelijk. Daarom leggen we in dit artikel uit hoe je toch zelf of via een online opzegbrief je profiel en alle bijbehorende gegevens van datingsite 50Liefde kunt laten verwijderen.


Afmelden bij 50Liefde met handige opzegbrief

Het handmatig opzeggen van je profiel en account bij 50Liefde.nl is helaas een relatief omslachtig proces. Het is een stuk eenvoudiger om er de opzegbrief van 123Opzeggen voor te gebruiken. Dan kan het uitschrijven al binnen een minuut zijn geregeld en je hebt ook nog eens 100% opzeggarantie.

50liefde direct opzeggen


Handmatig je 50Liefde account opzeggen

Wil je toch zelf je account bij 50Liefde opzeggen? Dan leggen we hieronder zo duidelijk mogelijk uit hoe je dit kunt doen.

Voor je begint…

Voor je begint met het uitschrijfproces is het belangrijk dat je weet met welk e-mailadres je jezelf op 50Liefde in hebt geschreven. Ten eerste gebruik je dat adres als inlognaam voor de website. Belangrijker echter is dat je ook toegang hebt tot het e-mailadres zelf, aangezien je er op in moet kunnen loggen om je uitschrijving via e-mail te bevestigen.

Heb je geen toegang meer tot je e-mailadres? Dat is vervelend, want je kunt dat op 50Liefde helaas niet zelf aanpassen. Dat moet je eerst via de klantenservice regelen. Het is dan echt makkelijker en sneller om voor bovenstaande optie met de opzegbrief te kiezen.

Stap 1: Inloggen op je profiel

Je kunt alleen zelf je profiel verwijderen wanneer je bent ingelogd op 50Liefde. Doe dat dus eerst als dat nodig is. Wanneer je je wachtwoord niet meer weet kun je dat eerst opvragen. Dan heb je zoals al aangegeven wel het e-mailadres nodig waarmee je jezelf aan hebt gemeld.

Stap 2: Naar de profielinstellingen

Klik in het menu bovenaan elke pagina op de knop Mijn Account. Er verschijnt een klein menu, klik daarin op de knop Instellingen en Lidmaatschap. Nu word je naar de pagina met je persoonlijke instellingen gestuurd.

blank

Stap 3: Start het uitschrijfproces

Scrol deze pagina omlaag tot je helemaal onderaan de rode knop Verwijder mijn profiel ziet staan. Klik daarop om het uitschrijfproces te starten.

blank

Stap 4: Een reden en verbeterpunten aangeven

Je blijft op dezelfde pagina, waar nu het uitschrijfformulier wordt ingeladen. Daar lees je dat er geen weg terug is nadat je profiel is verwijderd, want je gegevens zijn achteraf niet terug te halen.

Als je door wilt gaan kun je eerst de reden voor je vertrek aanvinken, bijvoorbeeld dat je inmiddels een partner hebt gevonden of dat er te weinig leuke leden zijn. Onder het kopje Wat kan er beter? is het mogelijk om verbeterpunten voor 50Liefde in te voeren. Het is verplicht om zowel een reden aan te vinken als iets in het veld met verbeterpunten te typen (minimaal 25 karakters).

Nu kun je het verwijderen bevestigen door op de knop Profiel verwijderen te klikken.

blank

Stap 5: Bevestigen via e-mail

Er wordt nu een e-mail verstuurd naar het e-mailadres dat je voor je inschrijving op 50Liefde hebt gebruikt. Log dus in op dat e-mailaccount en open het bericht dat je van 50Liefde hebt ontvangen. Kijk in de map met ongewenste e-mail (spam) als je hem niet in de inbox ziet staan. In de e-mail krijg je nogmaals de melding dat al je gegevens permanent verwijderd zullen worden.

Om je afmelding te bevestigen klik je op de rode link ongeveer halverwege het bericht. Zodra je dat hebt gedaan is je uitschrijving definitief.

blank

Wat vond je van 50Liefde.nl?

Je bent nu helemaal afgemeld bij 50Liefde.nl. Je profiel en alle bijbehorende gegevens zijn van de datingsite verwijderd. Dat is het ideale moment om onze andere gebruikers te vertellen hoe je over de site denkt. Heb je er met veel succes gedatet of viel de site juist heel erg tegen? Wij en onze bezoekers vinden dat interessant om te lezen. Daarom kun je onderaan onze 50Liefde review makkelijk en snel je mening delen.

Gratis 50liefde opzegbrief maken
logo 50liefde

Dit artikel is onderdeel van ons dossier over 50liefde. Klik hier om alle artikelen over 50liefde te bekijken.

Bekijk alles over 50liefde »
foto auteur robindeb
Dit artikel is geschreven door robindeb

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

Veel gestelde vragen over 50liefde:


© Datingsitekiezen.nl 2023 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy & Cookies