• Onafhankelijk vergelijken
 • 213 datingsites & 21 apps
 • 468 dating artikelen

Review datingsite Fdating

Ben je op zoek naar een partner via het internet, maar wil je aan het online daten geen geld kwijt zijn, dan kun je Fdating een kans geven. Op deze datingsite kun je 100% gratis daten en dus gebruik maken van alle functies. Door het internationale karakter kom je snel in contact met andere singles over de hele wereld. 

Ondanks het gedateerde uiterlijk van de website en het feit dat niet alle functies even goed werken, is deze datingsite wereldwijd ontzettend groot en actief in veel landen. Doordat de website gratis is het wel zo dat je word overspoelt met reclames en dat niet iedereen op deze datingsite dezelfde intenties heeft.

Pluspunten

 • Gratis

Minpunten

 • Veel reclame
 • Lastig om in contact te komen met Nederlanders
 • Niet veilig (bijv. geen SSL)


Functies van Fdating

100% gratis daten zegt natuurlijk genoeg. Na je aanmelding kun je namelijk gebruik maken van alle functies op de datingsite. Heb je je geregistreerd dan kom je terecht op de homepagina. Op het eerste gezicht ziet het er niet zo professioneel uit, maar het wordt wel meteen duidelijk welke gebruiksfuncties er zijn. Via de homepagina kun je navigeren naar de volgende functies:

 • Galerij van mannen en vrouwen
 • E-mailbox
 • Favorieten
 • Wie bekeken
 • Zoeken
 • Profiel
 • Instellingen

Galerijen

Bij de navigatiebalk kun je klikken op de galerij voor mannen of voor vrouwen. In deze twee galerijen zie je vervolgens alle singles van FDating. Een nadeel is dat er niet automatisch een voorselectie wordt gedaan op basis van dat je je in Nederland hebt ingeschreven. Dit betekent dat alle profielen worden weergeven van Turkije tot Italië en van de VS tot aan Duitsland. Leuk om te checken welke vrijgezellen mannen of vrouwen er nog meer rondlopen op de wereld, maar helaas niet zo relevant voor jou.

Wil je dus op zoek naar een geschikte match, dan moet je allereerst de zoekcriteria aanpassen. Bovenaan de galerijen kun je aangeven op welke criteria je wilt zoeken. Je kunt tevens aangeven of je bijvoorbeeld alleen profielen wil die nu online zijn of die populair zijn. Hierna verschijnen alle relevante profielen in de galerij.


E-mailbox

In je e-mailbox vind je alle berichten die je hebt ontvangen van andere leden. Een pluspunt aan FDating is dat je gratis persoonlijk contact kunt leggen met andere leden. Heb je een leuk profiel gezien en wil je iemand beter leren kennen, dan kun je een berichtje sturen.

Ga hiervoor naar iemands profiel en klik bovenaan op bericht versturen. Er opent nu een nieuw venster waar je een bericht kunt typen en eventueel emoticons kunt toevoegen. Als je een nieuw bericht hebt, ontvang je daarvan een melding. Het valt ons op dat we direct veel standaard berichten ontvangen (veelal van gebruikers buiten Nederland) die misschien niet zo relevant zijn.


Inschrijfproces

Ben je nieuwsgierig of FDating wat voor jou is, dan kun je gratis een profiel aanmaken. Je hoeft geen lange vragenlijsten in te vullen, maar je hebt binnen een paar minuten een account aangemaakt. Om je in te schrijven moet je een e-mailadres opgeven en enkele vragen invullen over jezelf. FDating vraagt allereerst wat algemene informatie over jezelf. Zo is het van belang om je geboortedatum op te geven, aan te geven in welke provincie je woont en wat je burgerlijke staat is.

Om je beter te leren kennen stelt FDating wat uiteenlopende vragen. Je bent niet verplicht om alle vragen in te vullen, maar zo zorg je er wel voor dat je een goed profiel hebt. Een uitgebreid profiel zorgt ervoor dat je beter gevonden wordt in de zoekresultaten en dat andere leden eerder een kijkje nemen op je profiel. Bij het inschrijven kun je daarom aangeven hoe je eruit ziet, of je kinderen hebt, welke opleiding je hebt en welke talen je spreekt. Ook kun je aangeven wat je rook- en drinkgewoonten zijn.

Na deze vragen heeft FDating een goed beeld van je en kunnen andere leden je makkelijker vinden via het zoekfilter.


Jouw persoonlijke profiel

Deze algemene vragen zeggen natuurlijk nog niet zoveel over wat jij voor persoon bent en waar je naar op zoek bent. Je hebt daarom alle ruimte om een omschrijving te geven van jezelf. Iemand die je profiel bezoekt wil natuurlijk graag weten waar je van houdt, wat je interesses zijn en wat voor karakter je hebt. Het is belangrijk dat je geen persoonlijke informatie, zoals je e-mailadres of telefoonnummer in je profieltekst zet. Nadat je een omschrijving hebt gegeven van jezelf kun je aangeven wat je zoekt in een partner. Geef aan tussen welke leeftijd je partner zich moet bevinden en geef een korte omschrijving van je ideale partner. Hierna ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan op FDating.

Heb je je inschrijving afgerond dan vind je in je inbox een e-mail met een profielnummer en wachtwoord. Op de datingsite kun je vervolgens inloggen met deze gegevens. Voor de extra veiligheid en om nepprofielen te voorkomen, wordt er nog een extra verificatie gedaan via je telefoonnummer. Voer de cijfercode in en bevestig je aanmelding definitief. Je komt nu terecht op de homepagina van FDating en kunt gebruik maken van alle functies.


Hoe bekend is Fdating?

FDating is geen bekende datingsite in Nederland. Ze hebben hun grote ledenaantal te danken aan hun internationale karakter. Aangezien FDating een gratis datingsite is, doen ze geen grote inspanningen voor marketing of reclame. Het grote voordeel van 100% gratis daten zorgt ervoor dat wereldwijd zoveel singles zich hebben ingeschreven via de website.


Doelgroep

FDating is een internationale datingsite voor iedereen die nieuwe mensen wil leren kennen. De datingsite heeft een groot ledenaantal, dit komt doordat Fdating wereldwijd actief is. FDating focust zich dus niet op een bepaalde doelgroep, maar wil hun gratis diensten aanbieden aan iedereen.

Ben je op zoek naar leuk contact of andere vrijgezellen, dan zul je allereerst bepaalde zoekcriteria moeten instellen om matches te vinden die aan jouw eisen voldoen. Wil je graag contacten opdoen buiten Nederland, houd je van reizen of wil je graag mensen met een andere cultuur ontmoeten, dan is FDating een ideale plek om nieuwe mensen te leren kennen.


Is dit een veilige datingsite?

Tijdens het inschrijfproces en het gebruiken van de datingsite worden we attent gemaakt op veilig daten. Zo geven ze aan dat je je account moet verifiëren per telefoon om nepprofielen te voorkomen. Ben je eenmaal ingelogd dan wordt op elke pagina een waarschuwing gegeven over oplichters en dat je nooit zomaar geld moet opsturen als je iemand niet kent. Vertrouw je het niet helemaal, dan kun je heel gemakkelijk een ander lid rapporteren. Een team van FDating zal vervolgens het profiel onderzoeken en eventueel actie ondernemen. Ook geeft FDating aan dat jouw persoonlijke gegevens die je opgeeft bij het inschrijfproces nooit worden gebruikt voor andere doeleinden.

Fdating doet dit ook niet voor niets: over het algemeen zijn er meer oplichters actief op gratis datingsites dan betaalde. Wees dus ten alle tijden op je hoede als je online date via een gratis datingsite.

Helaas valt er ook een aantal negatieve punten op aan de beveiliging van de datingsite. Zo vindt het online daten niet plaats in een beveiligde SSL-omgeving. Dit herken aan het ontbreken van het slotje in de url-balk en het feit dat er geen https in de URL van de website staat. Een ander minpunt is dat de datingsite niet voldoet aan alle veiligheidseisen voor datingsites. Hierdoor mag Fdating niet gebruik maken van het Keurmerk Veilig Daten en het Thuiswinkel Waarborg Keurmerk.


Contact met Fdating klantenservice

Helaas heeft FDating geen klantenservice voor je klaarstaan. Heb je een vraag over de datingsite dan kom je allereerst terecht bij de veelgestelde vragen. Helaas zijn dit bij elkaar opgeteld zeven vragen waarop een kort antwoord wordt gegeven.

Heb je geen antwoord op je vraag gekregen, dan kun je via het contactformulier contact opnemen met de support afdeling. Vul in over welk onderwerp je probleem gaat en typ in de open ruimte je vraag of probleem. Er wordt niet duidelijk binnen hoeveel tijd je een reactie kunt verwachten en of je je vraag ook in het Nederlands kunt stellen.

Je hebt alleen de mogelijkheid om via het contactformulier contact op te nemen met FDating. Er is helaas geen e-mailadres, telefoonnummer of adres van de datingsite bekend.

Adres:
Geen adresgegevens beschikbaar.

Telefoonnummer: Niet telefonisch bereikbaar.

E-mail: Geen e-mailondersteuning.

Hoe duur is deze datingsite?

Aangezien FDating een gratis datingsite is, zijn er geen kosten verbonden aan het lidmaatschap. Er zijn ook geen premium diensten aan te schaffen via de datingsite. Een enorm pluspunt omdat je zo 100% gratis alle functies kunt gebruiken en andere leden kunt leren kennen. Je kunt de datingsite van alle kanten goed uitproberen zonder dat je daarvoor moet betalen. Daarnaast heb je niet te maken met lidmaatschap periodes of met automatische incasso’s.


Fdating opzeggen

Dit betekent ook dat je niet in de gaten hoeft te houden wanneer de automatische incasso plaatsvindt. Wil je niet langer gebruik maken van de datingsite en wil je je profiel verwijderen? Klik als je ingelogd bent dan bij de homepagina op ‘profiel verwijderen’. Volg vervolgens de instructies in je scherm en je profiel zal definitief verwijderd worden van FDating.Heb je ervaring met Fdating?

Laat je beoordeling achter en maak kans op een bol.com cadeaukaart t.w.v. €100

Ervaringen Fdating

Review geschreven door Anoniem
3 december 2018

Wanhopige mannen

Site volledig gratis je kunt gewoon op iedereen reageren en reacties terug krijgen en contact gegevens uitwisselen in berichten. Maar site staat helaas vol met psychiatrische patienten. Ik heb hier twee ervaringen met mannen met psychische problemen. Ene was gewelddadig en dreigde 3 maal mij te vermoorden en viel me aan. Tweede was gelukkig wel een aardige eerlijke man maar bleek zwaar depressief te zijn en kon relatie niet aan op dit moment. Verder veel mannen achter enkel seks aan en ook heel veel mannen die ik tegen ben gekomen die OF nog bij hun moeder blijken te wonen, relaties hebben of gewoon schooiers zijn die geen enkele dooie cent hebben. Van mannen hoor ik van enkelen dat ze gescamd zijn door vrouwen die beweren geld voor iets bijv. een visa nodig hebben.

Review geschreven door Rob
24 september 2018

fake profielen

Georganiseerde scammer site. Veel fake profielen die door dezelfde personen beheerd worden, met als enige doel je centen uit je zak te kloppen. Soms zijn de dames echt. Ik heb er een aantal op skype gesproken en ze waren de persoon als op de foto. De bedoelingen waren echter hetzelfde. Jou naar het buitenland lokken of geld laten sturen.

Er staan veel foto's van veel te mooie vrouwen. Als je daar in trapt is er geen hoop meer voor je ;)

Kortom, fdating is zonde van je tijd.

Review geschreven door Michael
11 december 2017

Goed opletten

Ik geef 1 ster omdat ik twee dagen geleden contact kreeg met een vrouw die eerst wou weten of ik een goede baan had en een volle portomonee .Ik zij dat het gaat of je elkaar leuk vind en niet om geld ze begon me uit te schelden op f-dating ik heb hier een melding van gemaakt en nu drie dagen later kan ik de site niet meer op.
Wel heel toevallig met de melding dat ik niet toegelaten word om de link te leggen met de site.
Ik maak de melding van een klacht en ik kan er niet meer op

Review geschreven door Gijsbert
13 september 2017

gebruik je verstand

Heb hier 2 jaar geleden mijn huidige vriendin leren kennen en nog steeds samen.
puntje van aandacht: gebruik je verstand op deze website om het kaft van het koren te scheiden.

Review geschreven door Matties
27 juli 2017

de moeite niet waard

De website is gratis te gebruiken maar het is ook duidelijk waarom. Alleen maar spam en nepaccounts. Deze datingsite is echt de moeite niet waard.

Review geschreven door Benjamin
20 juli 2017

Achteruit gegaan

Jaren geleden was Fdating echt een topsite waar veel actieve leden waren. De site was helemaal gratis en daarom was het juist zo leuk om de datingsite te gebruiken. Toen ik mij vorige week weer inschreef kon ik niets anders concluderen dan dat de datingsite is veranderd in een woestijn. Er zitten helemaal geen actieve leden meer op en het is bijna onmogelijk om nog iemand te vinden om een praatje mee aan te knopen. De site verdiend dus niet meer dan 2 sterren van mij.


Fdating details

Website http://fdating.com/
Categorie Gratis datingsite
Ervaringen 36% aanbevolen, 6 reviews
Laat een review achter

Specificaties website

Gratis registratie ja
Chatmogelijkheid ja
Cammen nee
Dating keurmerk nee
Interesse test ja
Matching systeem nee
Uitgebreid zoeken ja
Mailbox ja
Datingapp nee

Gerelateerde sites

lexa homepagina

Lexa

Algemeen

Pepper

Algemeen

50liefde

50plus & Senioren

MetJou

Vriendschap

Cupify

Algemeen
© Datingsite Kiezen 2019 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Hanzeplein 11, 8017 JD Zwolle | Privacy statement