Onafhankelijk vergelijken van datingsites & apps

Fdating datingsite review

Fdating
Bekijk de beste gratis datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Ben je op zoek naar een partner via het internet, maar wil je aan het online daten geen geld kwijt zijn, dan kun je Fdating een kans geven. Op deze datingsite kun je 100% gratis daten en dus gebruik maken van alle functies. Door het internationale karakter kom je snel in contact met andere singles over de hele wereld. 

Ondanks het gedateerde uiterlijk van de website en het feit dat niet alle functies even goed werken, is deze datingsite wereldwijd ontzettend groot en actief in veel landen. Doordat de website gratis is het wel zo dat je word overspoelt met reclames en dat niet iedereen op deze datingsite dezelfde intenties heeft.

Waarom kies je voor Fdating?
 • Gratis

Functies van Fdating

100% gratis daten zegt natuurlijk genoeg. Na je aanmelding kun je namelijk gebruik maken van alle functies op de datingsite. Heb je je geregistreerd dan kom je terecht op de homepagina. Op het eerste gezicht ziet het er niet zo professioneel uit, maar het wordt wel meteen duidelijk welke gebruiksfuncties er zijn. Via de homepagina kun je navigeren naar de volgende functies:

 • Galerij van mannen en vrouwen
 • E-mailbox
 • Favorieten
 • Wie bekeken
 • Zoeken
 • Profiel
 • Instellingen

Galerijen

Bij de navigatiebalk kun je klikken op de galerij voor mannen of voor vrouwen. In deze twee galerijen zie je vervolgens alle singles van FDating. Een nadeel is dat er niet automatisch een voorselectie wordt gedaan op basis van dat je je in Nederland hebt ingeschreven. Dit betekent dat alle profielen worden weergeven van Turkije tot Italië en van de VS tot aan Duitsland. Leuk om te checken welke vrijgezellen mannen of vrouwen er nog meer rondlopen op de wereld, maar helaas niet zo relevant voor jou.

Wil je dus op zoek naar een geschikte match, dan moet je allereerst de zoekcriteria aanpassen. Bovenaan de galerijen kun je aangeven op welke criteria je wilt zoeken. Je kunt tevens aangeven of je bijvoorbeeld alleen profielen wil die nu online zijn of die populair zijn. Hierna verschijnen alle relevante profielen in de galerij.


E-mailbox

In je e-mailbox vind je alle berichten die je hebt ontvangen van andere leden. Een pluspunt aan FDating is dat je gratis persoonlijk contact kunt leggen met andere leden. Heb je een leuk profiel gezien en wil je iemand beter leren kennen, dan kun je een berichtje sturen.

Ga hiervoor naar iemands profiel en klik bovenaan op bericht versturen. Er opent nu een nieuw venster waar je een bericht kunt typen en eventueel emoticons kunt toevoegen. Als je een nieuw bericht hebt, ontvang je daarvan een melding. Het valt ons op dat we direct veel standaard berichten ontvangen (veelal van gebruikers buiten Nederland) die misschien niet zo relevant zijn.


Inschrijfproces

Ben je nieuwsgierig of FDating wat voor jou is, dan kun je gratis een profiel aanmaken. Je hoeft geen lange vragenlijsten in te vullen, maar je hebt binnen een paar minuten een account aangemaakt. Om je in te schrijven moet je een e-mailadres opgeven en enkele vragen invullen over jezelf. FDating vraagt allereerst wat algemene informatie over jezelf. Zo is het van belang om je geboortedatum op te geven, aan te geven in welke provincie je woont en wat je burgerlijke staat is.

Om je beter te leren kennen stelt FDating wat uiteenlopende vragen. Je bent niet verplicht om alle vragen in te vullen, maar zo zorg je er wel voor dat je een goed profiel hebt. Een uitgebreid profiel zorgt ervoor dat je beter gevonden wordt in de zoekresultaten en dat andere leden eerder een kijkje nemen op je profiel. Bij het inschrijven kun je daarom aangeven hoe je eruit ziet, of je kinderen hebt, welke opleiding je hebt en welke talen je spreekt. Ook kun je aangeven wat je rook- en drinkgewoonten zijn.

Na deze vragen heeft FDating een goed beeld van je en kunnen andere leden je makkelijker vinden via het zoekfilter.


Jouw persoonlijke profiel

Deze algemene vragen zeggen natuurlijk nog niet zoveel over wat jij voor persoon bent en waar je naar op zoek bent. Je hebt daarom alle ruimte om een omschrijving te geven van jezelf. Iemand die je profiel bezoekt wil natuurlijk graag weten waar je van houdt, wat je interesses zijn en wat voor karakter je hebt. Het is belangrijk dat je geen persoonlijke informatie, zoals je e-mailadres of telefoonnummer in je profieltekst zet. Nadat je een omschrijving hebt gegeven van jezelf kun je aangeven wat je zoekt in een partner. Geef aan tussen welke leeftijd je partner zich moet bevinden en geef een korte omschrijving van je ideale partner. Hierna ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan op FDating.

Heb je je inschrijving afgerond dan vind je in je inbox een e-mail met een profielnummer en wachtwoord. Op de datingsite kun je vervolgens inloggen met deze gegevens. Voor de extra veiligheid en om nepprofielen te voorkomen, wordt er nog een extra verificatie gedaan via je telefoonnummer. Voer de cijfercode in en bevestig je aanmelding definitief. Je komt nu terecht op de homepagina van FDating en kunt gebruik maken van alle functies.


Hoe bekend is Fdating?

FDating is geen bekende datingsite in Nederland. Ze hebben hun grote ledenaantal te danken aan hun internationale karakter. Aangezien FDating een gratis datingsite is, doen ze geen grote inspanningen voor marketing of reclame. Het grote voordeel van 100% gratis daten zorgt ervoor dat wereldwijd zoveel singles zich hebben ingeschreven via de website.


Doelgroep

FDating is een internationale datingsite voor iedereen die nieuwe mensen wil leren kennen. De datingsite heeft een groot ledenaantal, dit komt doordat Fdating wereldwijd actief is. FDating focust zich dus niet op een bepaalde doelgroep, maar wil hun gratis diensten aanbieden aan iedereen.

Ben je op zoek naar leuk contact of andere vrijgezellen, dan zul je allereerst bepaalde zoekcriteria moeten instellen om matches te vinden die aan jouw eisen voldoen. Wil je graag contacten opdoen buiten Nederland, houd je van reizen of wil je graag mensen met een andere cultuur ontmoeten, dan is FDating een ideale plek om nieuwe mensen te leren kennen.


Is dit een veilige datingsite?

Tijdens het inschrijfproces en het gebruiken van de datingsite worden we attent gemaakt op veilig daten. Zo geven ze aan dat je je account moet verifiëren per telefoon om nepprofielen te voorkomen. Ben je eenmaal ingelogd dan wordt op elke pagina een waarschuwing gegeven over oplichters en dat je nooit zomaar geld moet opsturen als je iemand niet kent. Vertrouw je het niet helemaal, dan kun je heel gemakkelijk een ander lid rapporteren. Een team van FDating zal vervolgens het profiel onderzoeken en eventueel actie ondernemen. Ook geeft FDating aan dat jouw persoonlijke gegevens die je opgeeft bij het inschrijfproces nooit worden gebruikt voor andere doeleinden.

Fdating doet dit ook niet voor niets: over het algemeen zijn er meer oplichters actief op gratis datingsites dan betaalde. Wees dus ten alle tijden op je hoede als je online date via een gratis datingsite.

Helaas valt er ook een aantal negatieve punten op aan de beveiliging van de datingsite. Zo vindt het online daten niet plaats in een beveiligde SSL-omgeving. Dit herken aan het ontbreken van het slotje in de url-balk en het feit dat er geen https in de URL van de website staat. Een ander minpunt is dat de datingsite niet voldoet aan alle veiligheidseisen voor datingsites. Hierdoor mag Fdating niet gebruik maken van het Keurmerk Veilig Daten en het Thuiswinkel Waarborg Keurmerk.


Contact opnemen

Helaas heeft FDating geen klantenservice voor je klaarstaan. Heb je een vraag over de datingsite dan kom je allereerst terecht bij de veelgestelde vragen. Helaas zijn dit bij elkaar opgeteld zeven vragen waarop een kort antwoord wordt gegeven.

Heb je geen antwoord op je vraag gekregen, dan kun je via het contactformulier contact opnemen met de support afdeling. Vul in over welk onderwerp je probleem gaat en typ in de open ruimte je vraag of probleem. Er wordt niet duidelijk binnen hoeveel tijd je een reactie kunt verwachten en of je je vraag ook in het Nederlands kunt stellen.

Je hebt alleen de mogelijkheid om via het contactformulier contact op te nemen met FDating. Er is helaas geen e-mailadres, telefoonnummer of adres van de datingsite bekend.

Adres:
Geen adresgegevens beschikbaar.
Telefoonnummer:Niet telefonisch bereikbaar.
E-mail:Geen e-mailondersteuning.


Hoe duur is deze datingsite?

Aangezien FDating een gratis datingsite is, zijn er geen kosten verbonden aan het lidmaatschap. Er zijn ook geen premium diensten aan te schaffen via de datingsite. Een enorm pluspunt omdat je zo 100% gratis alle functies kunt gebruiken en andere leden kunt leren kennen. Je kunt de datingsite van alle kanten goed uitproberen zonder dat je daarvoor moet betalen. Daarnaast heb je niet te maken met lidmaatschap periodes of met automatische incasso’s.


Fdating opzeggen

Dit betekent ook dat je niet in de gaten hoeft te houden wanneer de automatische incasso plaatsvindt. Wil je niet langer gebruik maken van de datingsite en wil je je profiel verwijderen? Klik als je ingelogd bent dan bij de homepagina op ‘profiel verwijderen’. Volg vervolgens de instructies in je scherm en je profiel zal definitief verwijderd worden van FDating.


Plus & minpunten

Pluspunten:
 • Gratis
Minpunten:
 • Veel reclame
 • Lastig om in contact te komen met Nederlanders
 • Niet veilig (bijv. geen SSL)
 • Veel oplichters, slechte profielcontrole
Bekijk de beste gratis datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen.

Review inzenden over Fdating

 • Minimaal 110 karakters
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ervaringen Fdating

Ervaring geschreven door Marco
22 september 2021
Aardige site

Voor een gratis datingsite zonder poeha best wel aardig. Voor een wereldwijde site telt F-dating echter weinig ingeschreven singles: 79.000 mannen + 66.000 vrouwen. Voor Nederland: 1735 mannen +113 vrouwen [stand april 2021]
Veel mooie (glamour)vrouwen die ver weg wonen, uit Rusland, Oost-Europa en Azië, willen vooral op jouw portemonnee teren en zijn (financieel) totaal niet zelfstandig noch geëmancipeerd!! Kost je bakken vol geld en cadeaus. Niet doen dus.
Nepprofielen komen voor, dus altijd alert zijn!
Heb je over en weer leuk contact gehad op de F-site of per mail met haar, vraag dan haar mobiele telefoonnummer. Weigert ze dat, dan is zij waarschijnlijk fake.
Kortom, deze datingsite is het proberen zeker waard, maar blijf voorzichtig en kritisch om teleurstellingen te voorkomen.

Ervaring geschreven door Anoniem
7 februari 2020
Snel succes gehad

Ingeschreven. Binnen paar dagen leuke vrouw gevonden. En daarom ook snel weer uitgeschreven. Tip negeer die luxe profiel foto's meteen. Zoek gewone profiel foto. En zoek niet iemand die iemand van 18 tot 99 zoekt.

Ervaring geschreven door Peter V.
16 januari 2020
Waardeloos

Paar jaar geleden werkte desite prima. Van scammers geen last. Ben toen ik een relatie kreeg van de site afgegaan. Afgelopen zomer weer ingeschreven, aanvankelijk ging alles goed, tot aan 't moment dat de site heel traag ging werken en ik ook geen berichten meer ontving. Naar verluidt, ben je dan om compleet onbekende redenen geblokkeerd. Contact met de beheerder is zinloos, men antwoord eenvouding niet op je mails. Oftewel een waardeloze site.

Ervaring geschreven door Jean
4 oktober 2019
Relatie gevonden

Mja, al een paar jaar geleden ooit eens geprobeerd maar altijd zonder een foto. En dat werkt dus niet. Heb je een profiel aangemaakt, serieus en eerlijk, dan heb je binnen notime tientallen berichten van vooral Russische dames. De meesten overjarig en niet dat wat je zoekt, meestal, maar soms zitten er hele leuke serieuse vrouwen bij.

Zoals Natalia, (barst het van hahahaha) uit Siberie. Ze stuurde mij een berichtje en ik gaf normaal antwoord, binnen notime op Skype en ik was daar benieuwd of zij het ook echt zou zijn. Natalia was/is een spetter, voor haar leeftijd echt een hele mooie vrouw...en ja, ze was het echt.. Elke dag Skypen, was leuk, en op een gegeven moment zegt ze me, ik kom in mei naar jou toe, kan dat, mag dat. En ik, jahoor, je komt maar. En wat denk je, een week later krijg ik een copie van haar ticket toegestuurd via de WhatsApp.

6 mei, savonds om 23.00 uur kwam ze aan, dus ik haar ophalen en waarempel, ze kwam echt. Die week was leuk, echt leuk, een hele mooie maar oh zo lieve zorgzame vrouw...en vanaf dat moment, zijn we in relatie...en nu bezig met het zoeken naar een oplossing om bij elkaar te kunnen zijn. Dat is niet zo makkelijk, helaas. Maar Fdating kan wel degelijk een schatkist zijn met leuke vrouwen. Want Natalia is niet de enige die ik ken. Ken er velen en ja, oppassen, veel vrouwen zijn op zoek naar een gouden schat, een visa, of een huwelijk. Ik had/heb met mijn Natalia heel veel geluk, zij is onafhankelijk en mij niet nodig om te overleven als het om geld gaat.

Ervaring geschreven door Anoniem
3 december 2018
Wanhopige mannen

Site volledig gratis je kunt gewoon op iedereen reageren en reacties terug krijgen en contact gegevens uitwisselen in berichten. Maar site staat helaas vol met psychiatrische patienten. Ik heb hier twee ervaringen met mannen met psychische problemen. Ene was gewelddadig en dreigde 3 maal mij te vermoorden en viel me aan. Tweede was gelukkig wel een aardige eerlijke man maar bleek zwaar depressief te zijn en kon relatie niet aan op dit moment. Verder veel mannen achter enkel seks aan en ook heel veel mannen die ik tegen ben gekomen die OF nog bij hun moeder blijken te wonen, relaties hebben of gewoon schooiers zijn die geen enkele dooie cent hebben. Van mannen hoor ik van enkelen dat ze gescamd zijn door vrouwen die beweren geld voor iets bijv. een visa nodig hebben.

Ervaring geschreven door Rob
24 september 2018
fake profielen

Georganiseerde scammer site. Veel fake profielen die door dezelfde personen beheerd worden, met als enige doel je centen uit je zak te kloppen. Soms zijn de dames echt. Ik heb er een aantal op skype gesproken en ze waren de persoon als op de foto. De bedoelingen waren echter hetzelfde. Jou naar het buitenland lokken of geld laten sturen.

Er staan veel foto's van veel te mooie vrouwen. Als je daar in trapt is er geen hoop meer voor je ;)

Kortom, fdating is zonde van je tijd.

Ervaring geschreven door Michael
11 december 2017
Goed opletten

Ik geef 1 ster omdat ik twee dagen geleden contact kreeg met een vrouw die eerst wou weten of ik een goede baan had en een volle portomonee .Ik zij dat het gaat of je elkaar leuk vind en niet om geld ze begon me uit te schelden op f-dating ik heb hier een melding van gemaakt en nu drie dagen later kan ik de site niet meer op.
Wel heel toevallig met de melding dat ik niet toegelaten word om de link te leggen met de site.
Ik maak de melding van een klacht en ik kan er niet meer op

Ervaring geschreven door Gijsbert
13 september 2017
gebruik je verstand

Heb hier 2 jaar geleden mijn huidige vriendin leren kennen en nog steeds samen.
puntje van aandacht: gebruik je verstand op deze website om het kaft van het koren te scheiden.

Ervaring geschreven door Matties
27 juli 2017
de moeite niet waard

De website is gratis te gebruiken maar het is ook duidelijk waarom. Alleen maar spam en nepaccounts. Deze datingsite is echt de moeite niet waard.

Ervaring geschreven door Benjamin
20 juli 2017
Achteruit gegaan

Jaren geleden was Fdating echt een topsite waar veel actieve leden waren. De site was helemaal gratis en daarom was het juist zo leuk om de datingsite te gebruiken. Toen ik mij vorige week weer inschreef kon ik niets anders concluderen dan dat de datingsite is veranderd in een woestijn. Er zitten helemaal geen actieve leden meer op en het is bijna onmogelijk om nog iemand te vinden om een praatje mee aan te knopen. De site verdiend dus niet meer dan 2 sterren van mij.

© Datingsitekiezen.nl 2022 | Onderdeel van Dik.nl | Dik B.V. | KvK 74390708 | Tesselschadestraat 155, 8023 BL Zwolle | Privacy statement