Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Paiq datingsite review

Paiq
Bekijk de beste gratis datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Paiq mogen we gerust een unieke datingwebsite en datingapp noemen. Deze website doet het geheel anders dan de reguliere datingwebsites. Hier kun je niet bladeren door profielen maar leer je echt iemand kennen alvorens je weet hoe de andere persoon eruit ziet. Dit maakt Paiq een waardevolle datingwebsite.

Wanneer je bent ingeschreven dan gaat Paiq op zoek naar geschikte matches. Wanneer er een geschikte match is gevonden dan kun je de foto van deze persoon nog niet zien. De foto is onherkenbaar gemaakt en hoe te langer je in gesprek bent met iemand des te meer je van de foto gaat zien. Dit is erg goed gevonden aangezien je zo de persoon goed leert kennen zonder dat je meteen over het uiterlijk gaat oordelen. Om het systeem een goed beeld te laten krijgen van je voorkeuren kun je foto’s beoordelen en zo weet het systeem meteen welk type man of vrouw je voorkeur heeft.

Waarom kies je voor Paiq?
 • Geheel gratis
 • Uniek en zeer fraai matchingsysteem
 • Leuk systeem om foto's te beoordelen

Inschrijfproces Paiq

Klinkt bovenstaande je als muziek in de oren? Dan moet je je inschrijven bij Paiq. Maar hoe gaat dat eigenlijk in z’n werk? Net als bij andere datingsites, begint jouw aanmelding met je geslacht en met je e-mailadres. Daarna moet je wat vragen beantwoorden over jezelf (relatiestatus en leeftijd) en waar je naar op zoek bent. Wat hoop je te vinden? De antwoorden variëren van een serieuze relatie tot een open relatie, vriendschap en zelfs seksueel contact.

Jouw voorkeuren aangeven met aantal sterren

blank

Eerst moet jij zelf een aantal vragen beantwoorden, vervolgens moet je aangeven in hoeverre die antwoorden op jouw partner moeten slaan. Dit gebeurt aan de hand van een aantal sterren dat je ergens aan kunt geven. 5 sterren betekent een hele duidelijke voorkeur, 1 ster betekent dat het je iets liever niet hebt. Soms kan dit een beetje verwarrend zijn, omdat de sterren al voor je ingevuld staan.

De vragen gaan over relatiestatus, leeftijd, lengte, postuur, kinderwens, opleidingsniveau, interesses en rook- en drinkgedrag.

Foto uploaden

Hoewel je foto bij Paiq dus niet direct onthuld wordt, is het wel een stap in het matchingsproces. Je kunt de foto via Facebook of via je eigen documenten toevoegen. Het is opvallend dat je kunt kiezen voor een foto van je gezicht, een foto waar jij in het geheel opstaat of een foto van iets anders (een feestje, vakantiekiekje, huisdier of iets dergelijks). Dat komt heel vriendelijk over, omdat andere datingsites ‘andere’ foto’s snel afkeuren. Wel benadrukt Paiq dat je met een gezichtsfoto meer functionaliteiten kunt gebruiken en een grotere kans hebt op een match.


Mogelijkheden

blank

Paiq biedt niet de mogelijkheid om door profielen te bladeren. Toch willen we dit zeker geen nadeel noemen. Door het intelligente systeem zul je altijd aan iemand gekoppeld worden waar je op valt. Naast het matchingsysteem kun je ook zien wie je bewonderaars zijn. Dit zijn dan mensen die jouw foto hoog beoordeeld hebben. Hier kun je ook contact mee opnemen. Dit kost wel credits maar deze hoef je niet altijd te kopen. Ook als je regelmatig de website bezoekt krijg je credits en deze kun je onder andere gebruiken om jouw bewonderaars te contacteren. Verder kun je credits gebruiken om sneller de foto van een match te zien.

Speeddate
Via een digitale speeddate kun je snel iemand ontmoeten die online is. Als je op de button klikt verschijnt er direct een overview van mensen die online zijn. Hun foto is nog vaag, maar hun leeftijd en locatie zijn bekend. Ook zie je een score van het aantal sterren (oftewel: in hoeverre deze persoon aan jouw voorkeuren voldoet). Zodra je iemand kiest, moet je wachten tot diegene jou ook aanklikt. Daarna kan het speeddaten beginnen.

Foto-toernooi
Het foto-toernooi is één van de leukste functies van Paiq. Hiermee bepaal je steeds je lievelingsfoto uit 4 verschillende keuzes. Op deze manier kom je steeds ‘verder’ in het toernooi. Uiteindelijk komt er een resultaat van 4 winnaars uit, waar je een berichtje heen kunt sturen. De beoordelingen die je krijgt worden samengenomen tot een gemiddeld cijfer per chat-foto. De resultaten uit het foto-toernooi hebben geen invloed op de rest van de matching op Paiq.

Quiz
Paiq gebruikers kunnen een quiz bedenken met meerkeuzevragen en open vragen. Vervolgens krijgen potentiële matches jouw vragen voorgeschoteld. Je kunt de reacties bekijken en een chat beginnen met degenen met de leukste antwoorden. Andersom werkt dat ook: door andermans quiz in te vullen kun jij ook positief opvallen.

 

Paiq vernieuwd
Onlangs is Paiq in een nieuw jasje gestoken. De datingsite is, naast alle cosmetische aanpassingen, een stuk gebruiksvriendelijker geworden. Ook hebben de verschillende ‘kennismakingsspellen’ een prominentere plek gekregen in het nieuwe ontwerp. Paiq werkte al goed op mobile devices en tablets, maar er is wel aan gewerkt om de website meer eenheid mee te geven. Al met al een boel mooie ontwikkelingen.


Doelgroep van Paiq

Paiq is geschikt voor Nederlandse mannen en vrouwen van alle leeftijden die op zoek zijn naar een spontane ontmoeting. Specifiek eentje die niet wordt geleid door uiterlijk vertoon, maar die draait om een leuk gesprek of spel. Omdat Paiq geen zoekfunctie heeft, is het lastig om in te schatten wat de grootte en de man-vrouwverhouding van de database is. Opzich is dat niet erg: bij Paiq draait het om kwaliteit in plaats van kwantiteit.


Beveiliging

De website van Paiq komt door middel van een beveiligde https-verbinding tot stand. Verder is het een veilige datingsite omdat je weinig informatie over jezelf onthult. Slechts je voornaam, leeftijd en regio. Foto’s worden pas scherp als je al langer contact hebt met elkaar, dus dan weet je zeker dat er een wederzijdse klik is voordat je laat zien wie je bent.


Bekendheid

Paiq bestaat al sinds 2005 en is een paar keer verschenen in studentenkranten, vergelijkingswebsites en internet blogs. Er zijn wel een paar artikelen met een negatieve ondertoon, bijvoorbeeld omdat de prijzen niet transparant zouden zijn en omdat er ook wel minder leuke matches op de website zitten. Naar onze mening is dat een risico dat je per definitie loopt als je online gaat daten.


De klantenservice van Paiq

Paiq heeft een team van ongeveer 7 mensen. Het leuke is dat ze foto’s plaatsen van het team. Dit wekt sympathie op en verhoogt de geloofwaardigheid van de website. Nu weet je zeker dat jouw vraag wordt beantwoord door een toegewijde medewerker in plaats van een callcenter in India. Omdat het team vrij klein is, moet je maximaal 2 werkdagen wachten op een antwoord op een van je vragen. In de tussentijd staan er onder ‘Help’ een aantal veelvoorkomende vragen en antwoorden.
Helaas kun je alleen via de website in een chat met de helpdesk communiceren. Wij kunnen zo een, twee, drie geen telefoonnummer of e-mailadres vinden.

Bedrijfsgegevens
Kamer van Koophandel: 55139612
BTW-nummer: 8148.21.443B01
Adres: Paiq BV, Nijverheidstraat 11-1, 7511 JM, Enschede


Gratis account versus betaald account

blank

Na je aanmelding bij Paiq ontvang je een activeringslink in je mailbox. Hierna kom je direct bij een overzicht van de verschillende lidmaatschappen. Dat is een hele transparante werkwijze – je ziet direct waar je aan toe bent.

Paiq is volledig gratis te gebruiken. Met een gratis account krijg je 1 match per week en kun je chatten met contacten. Wil je meer functionaliteiten? Dan kun je kiezen voor een van de betaalde lidmaatschappen.

 • Focus (€5 per maand): alles van basic, scherpe foto’s en de paiq-score. Met de Paiq-score zie je in een oogopslag hoeveel je gemeen hebt met een match.
 • Select (€10 per maand): alles van focus met 1 match per dag en 500 credits per maand.
 • Boost (€20 per maand): alles van select met 2 matches per dag, 1000 credits per maand en boost functie. Met de boostfunctie vergroot je jouw zichtbaarheid op de site, waardoor je sneller in contact komt met anderen.

Wat kun je met de credits van Paiq?
Bij een gratis basislidmaatschap krijg je 50 credits cadeau. Hiervan kun je verschillende dingen doen, zoals: direct een nieuwe match ‘kopen’ (30 credits) of een van iemands foto’s onthullen (5 credits). Zijn je credits op? Met onder andere iDeal, Creditcard, Paypal kun je 40 credits (€1), 150 credits (€3), 550 credits (€10) en 1500 credits (€25) kopen.


Account van Paiq opzeggen

Wil je jouw Paiq account opzeggen? Dat kan eenvoudig door je in te loggen op Paiq. Vervolgens klik je op je eigen naam en foto en kies je onder account voor de optie ‘uitschrijven’. Vervolgens moet je jouw keuze verifiëren via e-mail of door je wachtwoord in te vullen.


Onze ervaringen met Paiq

Pluspunten:
 • Geheel gratis
 • Uniek en zeer fraai matchingsysteem
 • Leuk systeem om foto's te beoordelen
Minpunten:
  Bekijk de beste gratis datingsites
  foto auteur Robin de Boer
  Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

  Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

  © Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies