Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Let op: De datingsite Wetime.be bestaat helaas niet meer. We adviseren Lexa als alternatief.
Bekijk hier de beste alternatieven

Wetime.be datingsite review

Wetime.be

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

WeTime.be is een Belgisch, sociaal platform dat offline contact wil stimuleren. Zowel tussen partners en gezinsleden, alsook tussen gezinnen. Het platform is dan ook heel geschikt om in contact te komen met andere gezinnen in de buurt.

Daarnaast staat Wetime.be boordevol lifestyle informatie. Een leuke toevoeging op de community. Een andere fijne bijkomstigheid is dat Wetime gratis te gebruiken is. Dus het proberen waard. Hoewel wij het concept van Wetime waarderen, is de website soms behoorlijk onduidelijk. Op moment van schrijven is de website vrij nieuw. Het kan dus zijn dat er nog wat kinderziektes uitgehaald moeten worden.

Waarom kies je voor Wetime.be?
  • Uniek concept
  • Ontmoet andere gezinnen
  • Gratis te gebruiken

Doelgroep

Wetime is een sociaalnetwerksite waar je als koppel of gezin jullie ideeën, verhalen en belevingen kan delen met andere koppels of gezinnen. De website is uitsluitend toegankelijk voor Belgische leden. Althans, als Nederlander kun je je wel aanmelden, maar woon je automatisch ver weg van alle andere koppels en activiteiten die georganiseerd worden.

Specifiek richt WeTime zich op mensen die het een beetje verleerd zijn om in de ‘echte wereld’ vrienden te maken. Of die door werk en andere (sociale) verplichtingen niet snel in contact komen met andere koppels. Het is een laagdrempelige omgeving voor koppels om andere mensen te leren kennen.


Inschrijven

Het inschrijfproces op WeTime.be is redelijk eenvoudig. In eerste instantie moet je een paar standaarddingen invullen, zoals: gebruikersnaam, gezinsbondnummer (als je dat niet hebt vul je 000 in), soort koppel (M-V, M-M, V-V), de stad waarin jullie wonen en het e-mailadres.

Nadat jullie je hebben aangemeld, kom je op een pagina met nieuwe instructies. Let op: op moment van schrijven staan deze instructies in zwarte tekst tegen een donkere achtergrond, dus het is slecht leesbaar. Selecteer de tekst met je muis om te zien wat je te doen staat. Kort gezegd moet je via de mail je account activeren en dan wachten op een nieuwe bevestigingsmail.

Bovendien moet je direct de privacyvoorwaarden en algemene voorwaarden lezen en accepteren. Dat vinden wij erg goed passen in deze tijd, waarin privacywetgeving een groeiende rol speelt.

Direct transparantie omtrent soorten abonnementen

Veel datingsites zijn niet zo transparant over de kosten. Dat ervaren veel gebruikers als een nadeel. Daarom vonden wij het erg verfrissend dat WeTime direct openlijk communiceert over de verschillende soorten abonnementen. Je moet direct een gratis of betaalde variant kiezen. Hoeveel dit kost en wat het je oplevert ten opzichte van een gratis account, laten we later weten.

Relatief lang wachten totdat je aan de slag kunt

Het enige nadeel van deze inschrijving is dat deze meer tijd in beslag neemt in vergelijking met andere datingsites. Deze tijd gaat vooral zitten in het wachten op een bevestiging. Eerst moet je wachten op een bevestigingslink om je account te verifiëren. Dat duurde bij ons ongeveer 1 uur. Daarna moet je profiel handmatig gecontroleerd worden. Afhankelijk van de drukte, kunnen hier enkele dagen overheen gaan. Dit komt omdat WeTime handmatige controles uitvoert. Dat gaat nu eenmaal langzamer dan controles door de computer.


Profiel

In het verlengde van het inschrijfproces, is het profiel op WeTime. Zodra je (of beter gezegd: jullie) account is geactiveerd, kun je inloggen. Meteen krijg je een overzicht van jullie profiel. Bij ons was het profiel op basis van de eerder ingestuurde gegevens voor 15% ingevuld. Alle vragen die nog moesten worden beantwoord, stonden in het rood aangegeven. Omdat dit een site is voor koppels, ziet het profiel er iets anders uit dan voor singles. Het bestaat uit drie gedeelten:

  1. Algemene informatie over ons
  2. Informatie van partner 1
  3. Informatie van partner 2

Algemene informatie over ons

Algemene informatie betreft jullie adres, informatie over jullie zelf, de religie, gezamenlijke sporten, wel/niet roken of drinken, interesse in kinderen, aantal kinderen, leeftijdscategorie kinderen en hoeveel kilometer jullie bereid zijn te rijden. Deze vraag vonden we een beetje verwarrend, aangezien we niet precies wisten waar we eventueel heen zouden moeten rijden.

Informatie van partner 1 en 2

Hier word je gevraagd naar je voornaam, familienaam, geslacht, hobby’s, geboortedatum, over mij.

Overige informatie over de invulvelden

Het is verplicht om de informatie in te vullen. Anders kunnen jullie niet deelnemen aan de community. Elke verplichte vraag moet worden ingevuld! Eerst moet je op bewerken klikken en daarna nog een keer op opslaan, anders gaan je gegevens verloren. Net als op social mediawebsite Facebook, kun je zelf per vraag kiezen wie de informatie te zien krijgt. Is de informatie publiekelijk, privé of alleen voor vrienden op de website?


Functies

WeTime is bedoeld om je eigen partner en eigen gezin beter te leren kennen. Daarnaast kun je in contact komen met andere koppels en/of gezinnen in de buurt om samen leuke dingen mee te doen. Dit alles gebeurt aan de hand van een aantal functionaliteiten, die we hieronder kort omschrijven.

Zoek koppels in jullie buurt

Via een ingebouwde kaart kun je kijken welke koppels zich bij jullie in de buurt bevinden. Je moet lukraak klikken om een koppel te vinden, er is niet echt een mogelijkheid om ergens op te filteren. Of in ieder geval valt deze mogelijkheid niet echt op, want wij hebben ‘m nog niet kunnen ontdekken. Nadat je op een koppel klikt kun je de tijdlijn en galerij bekijken (indien deze is ingevuld) of een koppel gaan volgen of als vriend teovoegen.

Wedates

Op WeTime.be is het mogelijk om activiteiten te plaatsen en om je in te schrijven voor activiteiten. Dit worden ook wel de ‘Wedates’ genoemd. Het is een leuk initiatief maar het is niet altijd even duidelijk hoe dit in z’n werking gaat.

Vragenlijsten

Op WeTime staan een aantal vragenlijsten. Deze vragenlijsten moeten zowel door jou als je partner worden ingevuld, afzonderlijk van elkaar. Daarna wordt getoond welke dingen jullie gemeenschappelijk met elkaar hebben. De vragenlijsten bestaan uit de volgende thema’s:

  • Samen sporten
  • De bucketlist
  • Samen gezelschapsspel spelen
  • Lekker eten
  • Samen reizen

De vragen bestaan allemaal uit een stelling, zoals: “Samen met partner naar theater.” Vervolgens kun je kiezen uit verschillende opties:

  • Deden we al samen
  • Al gedaan (alleen?)
  • Geen interesse
  • Benieuwd naar
  • Wil ik samen doen

Nadat je deze vragen hebt ingevuld, is het de beurt aan je partner. Hij of zij krijgt precies dezelfde stellingen voorgeschoteld. Vervolgens krijg je een tabel met alle activiteiten en daarachter de response van beide partners. We hadden gehoopt dat je een overzicht zou zien van alle ‘gemeenschappelijke’ wensen, maar helaas is dat niet zo. Je zal zelf de hele tabel moeten lezen om te achterhalen welke raakvlakken er zijn. Wat ons betreft is daar echt nog ruimte voor verbetering.

Tijdlijn en galerij

Tenslotte kunnen jullie het profiel nog verder vormgeven door berichten te plaatsen op de tijdlijn of door foto’s aan de galerij toe te voegen. Het is een leuk idee, maar wij hebben onze twijfels bij het nut hiervan. Waarschijnlijk wordt het pas leuk als je op de website een groot netwerk van vrienden hebt.


Wecoins

WeTime maakt gebruik van WeCoins. Deze munten verdien je bij elke handeling op de site: van inloggen tot het delen van verhalen en foto’s en het invullen van vragenlijsten. Ook worden er nieuwsbrieven verstuurd waarin nieuwe WeCoins verdiend kunnen worden. Het is echter niet helemaal duidelijk waar de WeCoins voor moeten worden gebruikt… De Wecoins kunnen worden ingewisseld voor leuke cadeautjes, kortingen en gratis geschenken. In principe heb je ze niet nodig om de site goed te kunnen gebruiken.


Kosten

Zoals we in het begin van deze review al even aanstipten, is er zowel een gratis als een betaalde variant van WeTime. Met een gratis account kun je in principe alles doen wat je nodig hebt. Er zijn echter een paar premium functies die helaas aan je voorbijgaan.

blank

Zoals bovenstaande tabel laat zien, zijn er twee betaalde opties. Beide opties zijn in onze optiek niet duur. Wel vragen wij ons af wat de toegevoegde waarde is van een betaald account, als je alle functionaliteiten die je nodig hebt reeds krijgt bij een onbetaald account.


Klantenservice

WeTime heeft niet echt een klantenservice. Via de website kun je contact opnemen door via de mail een vraag te stellen, maar dan moet je je tevens inschrijven voor de nieuwsbrief.

Als je iets beter zoekt, vind je gelukkig ook een adres:
Wapenhaghestraat 2, 2600 Berchem
Antwerpen, BE

En een telefoonnummer:
03/3446509


Uitschrijven

Willen jullie je uitschrijven van WeTime? Hiervoor moeten jullie eerst inloggen. Vervolgens staat er onder ‘account’ een knop met ‘Account verwijderen’. Hierna ben je uitgeschreven van de website.


Onze ervaringen met Wetime.be

Pluspunten:
  • Uniek concept
  • Ontmoet andere gezinnen
  • Gratis te gebruiken
Minpunten:
  • Nog wat kinderziektes in de website

foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies