Deze site bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving op een datingsite.

Vergelijk de beste datingsites & apps van 2024

Twoo datingsite review

Twoo
Bekijk top 10 jongeren datingsites

Laatst bijgewerkt: 5 juli 2022

Twoo is een internationale datingsite die zich voornamelijk richt op jongeren. Naast de website is Twoo ook toegankelijk via de speciale app (voor zowel Android als iPhone). De website is grotendeels gratis in gebruik, maar er zijn wel verschillende premium-features die alleen voor leden met een abonnement beschikbaar zijn.

De website zit over het algemeen erg goed in elkaar. De voornaamste functie van de datingsite is de ‘Discover’-functie. Qua interface lijkt dit een beetje op Tinder. Je liked gebruikers of wijst ze af. Je kunt gemakkelijk zien of iemand anders jou ook heeft geliked en het gesprek aangaan. Via speelse vragenlijsten kun je je profiel aanvullen en kan Twoo je betere matches voorschotelen.

Waarom kies je voor Twoo?
  • Erg gebruiksvriendelijk systeem
  • Veel gebruikers in Nederland en België

Inschrijven bij Twoo

Bij Twoo is het duidelijk dat ze het inschrijfproces zo laagdrempelig mogelijk hebben gehouden. Op deze manier schrijf je je eerder en sneller in en kun je snel van de website gebruik maken.

Je kiest op het begin van je inschrijving voor ‘Registreren met Facebook’ of de traditionele inschrijving. Het voordeel van een Facebook-inschrijving is dat je sneller ingeschreven bent. Het nadeel hieraan is dat je Facebook min of meer toegang geeft om je gedrag op Twoo te analyseren. Als je de traditionele registratie volgt wordt je gevraagd om je voornaam, geslacht, geboortedatum, stad en e-mailadres op te geven. Als je hierna je e-mailadres bevestigt in je e-mail is je inschrijving compleet en kun je direct gebruik maken van de site.

Je basisprofiel kun je vervolgens uitbreiden door verschillende vragenlijsten te doorlopen. Op deze manier leert Twoo steeds beter wie je bent en kan hij je betere partnervoorstellen doen die goed passen bij jouw profiel.


Welke doelgroep vind je op Twoo?

blank

Hoewel deze datingsite zich niet specifiek op een bepaalde doelgroep richt, merk je al snel dat de meeste gebruikers op deze datingsite iets jonger zijn dan op andere datingsites. De meest vertegenwoordigde groep zit tussen de 25 en 35 jaar.

Twoo is voornamelijk populair in België (zowel Vlaanderen als Wallonië), maar wint de afgelopen jaren ook steeds meer terrein in Nederland. Wanneer je je inschrijft bij deze datingsite zul je snel zien dat de website genoeg gebruikers in jouw regio heeft.

De website faciliteert wel in het samenbrengen van singles, maar serieuze online dating is er bij deze website niet per sé bij. Daten op Twoo is daardoor wel laagdrempelig en toegankelijker dan op andere datingsites. Weet je zelf niet zo goed waar je aan toe bent, dan is Twoo waarschijnlijk de geschikte datingsite voor jou.

blank

De grootste focus op deze datingsite ligt op het chat-element. Sommige gebruikers zitten enkel op Twoo om leuk te chatten en andere gebruikers te leren kennen. Voor hen is het ‘online-dating’ aspect minder van toepassing.


Hoe zijn de Twoo apps en de website beveiligd?

Twoo is een zeer grote speler op de internationale datingmarkt en neemt beveiliging daarom een stuk serieuzer dan kleinere partijen. Bij Twoo is online daten dan ook erg veilig. De website maakt uiteraard gebruik van enkele standaardmaatregelen om de beveiliging te versterken. Zo maak je altijd verbinding met de website via een beveiligde https-verbinding.

Foto controle

Wanneer je een foto upload wordt deze altijd eerst gecontroleerd door een moderator op Twoo. Op deze manier weet deze datingsite datingfraudeurs en andere oplichters te weren. Natuurlijk kan het altijd beter: zo zou het goed zijn als de datingsite een identiteitscheck op basis van je paspoort zou inbouwen. Door dit te combineren met de verplichting om een selfie te uploaden kunnen bijna alle oplichters op de datingsite verbannen worden.

Ook de apps lijken veilig. Natuurlijk is het lastig om te zien hoe de data die je invult verwerkt wordt in de database van de website, maar over het algemeen leveren de website en app een zeer professionele indruk op dit gebied.

Privacy instellingen

Dit wordt ook onderstreept door de uitgebreide privacy instellingen die je hebt op de website. Zo kun je je profiel laten verifiëren middels verschillende online-diensten en heb je de optie om aan te geven of je in de publieke zoekresultaten gevonden wilt worden.

Als je ingelogd bent bij Twoo, heb je ook toegang tot het kopje ‘Veiligheid’. Hier worden verschillende tips gegeven omtrent de omgang met andere gebruikers en worden diverse optie geboden om door te geven wanneer iets niet in de haak is.


Contact opnemen

De meeste vragen die je hebt worden uitgebreid behandeld in de FAQ (Frequently Asked Questions). Dit is een zeer uitgebreide gids waar veel onduidelijkheden besproken worden. Zo vind je hier onder ander antwoord op de vragen: ‘Hoe verwijder ik mijn account?’ of ‘Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn profiel niet meer verborgen is?’.

Als je vragen hebt die niet in de FAQ worden beantwoord kun je Twoo bereiken via een contactformulier. Klik hiervoor onderaan bij de FAQ op ‘Contacteer ons’. Je kunt vervolgens je bericht typen en evt. een foto bijvoegen.

Adres:
Twoo Nederland is onderdeel van:

Massive Media Match NV
Singel 250
1016 AB Amsterdam
Telefoonnummer:Twoo is helaas niet telefonisch bereikbaar.
E-mail:info-nl@twoo.com


Kosten van datingsite Twoo

Inschrijven bij Twoo is geheel gratis. Veel andere functies zijn ook beschikbaar met een gratis account. Wil je echter meer uit je online datingervaring halen? Dan heb je verschillende opties. Zo kun je een premium-abonnement nemen, credits kopen of een boost aanschaffen.

Premiumpakketten zijn goedkoper als je deze voor een langere periode afsluit:

  • 1 week Premium – € 5,99 – € 23,96 per maand
  • 1 maand Premium – € 9,99 – € 9,99 per maand
  • 3 maanden Premium – € 23,97 – € 7,99 per maand
  • 6 maanden Premium – € 35,94 – € 5,99 per maand
  • 12 maanden Premium – € 59,88 – € 4,99 per maand

blank

Betalen kun je bij Twoo met creditcard, iDeal, bankoverschrijving, Paypal of via SMS. Abonnementen via SMS zijn wel fors duurder dan via andere betaalmethodes.


Uitschrijven/opzeggen van Twoo

Bij Twoo loopt je abonnement voor de periode dat je betaald hebt. Hierna wordt je abonnement niet automatisch verlengd. Wil je zelf je abonnement opnieuw verlengen dan kun je dit op tijd aangeven in de app of op de website.

Uitschrijven bij Twoo kun je via de FAQ. Onderin de website druk je op ‘FAQ’. De onderste vraag in de FAQ is vervolgens: ‘Hoe verwijder ik mijn account?’. Deze vraag kun je uitklappen. Vervolgens verschijnt er een link waar je op kunt klikken om je account te verwijderen.

Als je op deze link klikt wordt gevraagd wat je wilt doen. Zo heb je de optie om je account te verbergen of definitief te verwijderen. Kies ‘Verwijder Account’ en druk op ‘Verder gaan’.


Onze ervaringen met Twoo

Pluspunten:
  • Erg gebruiksvriendelijk systeem
  • Veel gebruikers in Nederland en België
Minpunten:
  • Veel advertenties
Bekijk top 10 jongeren datingsites
foto auteur Robin de Boer
Dit artikel is geschreven door Robin de Boer

Dating coach Robin is al jarenlang blogger voor Datingsitekiezen.nl. Getrouwd met een leuke man die ze heeft ontmoet via een datingsite. Een creatieve veelvraat die gek is op schrijven, ontwerpen en tekenen. LinkedIn

© Datingsitekiezen.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CW te Zwolle | Privacy & Cookies